Energijski park Sveta Trojica

ENERGIJSKI PARK SVETA TROJICA
Območje hriba sv. Trojica je že dalj časa znano, kot energijsko zelo močno in pozitivno področje.  S pomočjo radiestezije,  je bilo odkritih več energijskih točk (meritve je izvedel g. Jože Munih iz Zasebnega zavoda Energijske poti Tolmin).

V Energijskem parku sv. Trojica je označenih sedem točk, ki se med seboj razlikujejo glede na lastnosti energij, ki delujejo na čakre - energijske centre v človeškem telesu. Točke so glede na delovanje energij treh vrst (I. točka zemeljskega značaja, II. točka nebesnega značaja in III. točka astralnega značaja) in so obeležene s posebej odbranimi, energijsko primernimi kamni prodniki iz okoliških vodotokov, ki še dodatno izboljšujejo pretok energije v prostor.

Več o energijskih točkah Energijskega parka Sveta Trojica TUKAJ >>


Tiskovine:

Pokaži na zemljevidu >>

Galerija slik >>

 

B5 - POT NA SVETO TROJICO

Hrib Sveta Trojica (851 m) nad Jurkloštrom je priljubljena izletniška točka za pohodnike in ljubitelje neokrnjene narave, je pa tudi odlična razgledna točka. Ob ugodni vidljivosti se od sosednjih držav vidijo Dolomiti v Italiji, Sljeme na Hrvaškem in več mejnih gora v Avstriji (Peca). Od domačih hribov in gora se vidi Snežnik, Gorjanci, Lisca, Kum, Bohor, Donačka gora, Boč, Pohorje, Konjiška gora, Plešivec, Mrzlica, gora Oljka, Menina planina, Kamniško Savinjske Alpe (Ojstrica, Planjava, Brana, Turska gora, Skuta, Grintovec), v Julijcih pa tudi Triglav.

Na vrhu hriba stoji cerkev sv. Trojica, podružnica fare sv. Mavricija Jurklošter.
 

Izhodišče poti:

Parkirni prostor pri trgovini v centru Jurkloštra, GPS: 46.092999, 15.334271

Potek poti:

Pot začnemo pri izhodiščni tabli na parkirišču pred trgovino v središču Jurkloštra. Prečkamo cesto Jurklošter – Polana in po 30 m zavijemo desno v hrib, po o robu gozdne jase v smeri lovske koče. Hodimo po nekdaj romarski poti na sv. Trojico, mimo križa in lovske koče na desni v gozd. Pot nas pripelje do asfaltne ceste Jurklošter – Lenovca (Lahov Graben). Prečkamo cesto in se vzpnemo čez travnik v gozd, kjer kmalu zavijemo desno v hrib. Pot nas pripelje nad hiše manjšega zaselka Lenovca, naselja Lahov Graben. Pred nami je najbolj strm del poti. Držimo se desno in po cca. 500 m hoje v hrib izstopimo iz gozda na makadamsko cesto. Nadaljujemo desno po makadamski cesti, ob pašniku na levi, mimo kmetije, v križišču cest zavijemo desno in po 50 m zavijemo s ceste levo v hrib. Hodimo po poti ob robu gozda ter kmalu znova vstopimo v gozd. Po nekaj minut hoje prispemo do jase na naši levi, kjer se opre čudovit pogled na okoliške hribe: Ivc (875 m), Ješovec (934 m), Lisco (948 m) ter v ozadju Gorjance. Nadaljujemo po poti v hrib, pri orientaciji na poti si pomagamo s smernimi tablami in markacijami (rumen krog z belo piko). Gozdna stezica nas pripelje do makadamske ceste, kjer se v ozadju že vidi cerkev sv. Trojice. Makadamska pot nas pripelje do energijskega parka in  cerkve.

Na vrh Svete Trojice se je možno pripeljati tudi z avtom preko Polane in Paneč. Pokaži pot >>
 

Informacije o poti:

  • Vrsta poti: tematsko-turistična pohodna pot
  • Čas hoje: 1 uro v eno smer
  • Dolžina: 2,5 km v eno smer
  • Zahtevnost: srednje zahtevna pot
  • Najnižja točka poti: 355 m (Jurklošter)
  • Najvišja točka poti: 851 m (sv. Trojica)
Bewölkt

7°C

Laško

Bewölkt
Luftfeuchtigkeit: 67%
Wind: SW um 6.44 km/h
Mittwoch 2°C / 10°C Überwiegend bewölkt
Donnerstag 2°C / 9°C Überwiegend bewölkt
Freitag 1°C / 8°C Überwiegend bewölkt
Samstag 3°C / 9°C Schauer
Sonntag 1°C / 3°C SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
Montag -2°C / 2°C Partly cloudy
Dienstag -3°C / 3°C Partly cloudy
okvir_m2.png
okvir_m2.png

  

© 2014 STIK,Zentrum für Sport, Tourismus, Information und Kultur Lasko. T: +386 3 733 89 50. E: info@lasko.info

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand