lasko_naslovna_crop.jpg

  

Spoznati, doživeti, izkusiti ...

Sodobnemu človeku se življenje v pristnem stiku z naravo vse bolj izmika. Otroci živijo v virtualnem svetu video igric in svetovnega spleta. Iščejo, brskajo, ... ker so radovedni. Izkoristimo to! Danes bo pouk potekal na kmetiji, zato jih popeljimo v gozd po modrost ali jih naučimo narediti prvi kruhek, z njimi poglejmo na vrt in travnik ali pokukajmo v zanimiv podzemni svet, spoznajmo ekološko hrano, sožitje čebel z naravo, ptice v parku, kako nastane zeliščni čaj ali preživimo dan z lovcem. Predstavimo jim korake od sadja do soka, od trave do mleka, od ovce do nogavic ... Seznanimo jih z dediščino prednikov: kako so živeli nekoč, z življenjem in delom Antona Aškerca, tiskano dediščino. Lahko jih naučimo, kako še danes izdelujemo predmete iz gline, rože iz papirja, tradicionalne mesne izdelke in pečemo kruh v krušni peči.

PrimozDezelak.jpg
PrimozDezelak.jpg
Učne kmetije
ponujajo pestro paleto programov poučnih vsebin, ki so namenjene predvsem predšolskim otrokom in popestritvi programov osnovnih šol. Ponudnike smo na delavnicah seznanili z delom z otroki in programe oblikovali v sodelovanju z vrtci in s šolami. Programe je možno prilagoditi ali združevati med sabo. Nekateri ponudniki imajo s sprejemanjem otrok že bogate izkušnje, drugi si jih bodo pridobili in programe izboljšali tudi s pomočjo vaših povratnih informacij.

Ne samo otroci, tudi odrasli obiskovalci ste vabljeni k spoznavanju utripa podeželja v sotočju dobrega. Morda pa lahko z ogledom presenetite ali obdarite svoje prijatelje: vinograd, ki vince daje, sončna elektrarna, s konji po okolici, ... potem pa na malico s pokušnjo mesnih izdelkov.

Še posebej priporočamo oglede družinam z otroki. Vzemite si čas ob koncu tedna ali za praznike in popeljite družino na podeželje na pravi izlet doživetij. Morda se bodo otroci navdušili za lokostrelstvo ali jahanje konj. Najmlajše pa popeljite na lutkovne predstave pod kozolcem, spoznavanje palčkov ali na praznovanje rojstnega dne.

Za ogled in ceno se sami neposredno dogovorite s ponudniki.

Želimo vam prijetna in poučna doživetja na našem podeželju!
 
Več o učnih kemtijah na območju občin Laško, Celje, Vojnik in Štore lahko preberete v katalogu Črna ovčka daje belo mleko.

Katalog Črna ovčka daje belo mleko >>

 

Переменная облачность

7°C

Laško

Переменная облачность
Влажность: 92%
Ветер: Северо-западный - 8.05 км/ч
Суббота 4°C / 16°C Переменная облачность
Воскресенье 4°C / 10°C Переменная облачность
Понедельник 2°C / 10°C Переменная облачность
Вторник 1°C / 10°C Преимущественно облачно
Среда 1°C / 8°C Переменная облачность
Четверг -1°C / 9°C Переменная облачность
Пятница 0°C / 10°C Переменная облачность
okvir_m2.png
okvir_m2.png

  

© 2014 Контактный центр для спорта, туризма, информации и культуры Лашко. Т: +386 3733 89 50, E: info@lasko.info

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand