+21℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

11. lurški koncert v Rimskih Toplicah: Janja Brlec (citre) & Ana Plahutnik (vokal)

Kdaj: 18. 9. 2023 19:00 - 18. 9. 2023 21:00

Kje: Cerkev Sv. Matere Božje v Lurdu, Rimske Toplice

Knjižnica Laško že 11. leto zapovrstjo organizira lurški koncert v Rimskih Toplicah, v cerkvi Sv. Matere Božje v Lurdu.

Letos bosta z nami citrarka Janja Brlec in pevka Ana Plahutnik.

Janja Brlec se je izobraževala pri prof. Petru Napretu in nadalje na Visoki šoli za gledališče v Münchnu pri prof. Georgu Glaslu, kjer je diplomirala z odliko. Znanje je nadgradila z magisterijem na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu Haralda Oberlechnerja. Osvojila je prve nagrade na številnih državnih kot tudi mednarodnih tekmovanjih in je po številu nagrad ena najuspešnejših citrark. Piše priredbe, vodi seminarje, mojstrske tečaje in je članica strokovnih komisij na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Nastopa na mednarodnih festivalih ter koncertih v Sloveniji in tujini. Sodeluje z vrhunskimi glasbeniki, kot so orkester Salzburg Mozart Players, Kairos Quartett iz Berlina, Mezzena Quartet iz Italije, Nuška Drašček, Gal in Severa Gjurin, Manca Izmajlova, Maša Tomc … Izdala je zgoščenki Med strunami in Moments ter Slovenski venček v duetu s Petrom Napretom pa tudi učbenik za citre z naslovom Citrarska mavrica. Je članica Slovenskega citrarskega kvarteta.

Ana Plahutnik se je izobraževala pri prof. Nini Kompare Volasko in prof. Tatjani Vasle, sedaj pa študira solo petje na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Matjaža Robavsa. Prejela je že več visokih nagrad na tekmovanjih pri nas in v tujini. Poleg petja se ljubiteljsko ukvarja tudi z gledališčem. Več let že igra večje in manjše vloge v poletnem gledališču Studenec. Nastopa na različnih prireditvah, koncertih ter izvaja samostojne recitale.

Koncert, ki ga običajno prirejajo okrog Marijinega praznika, so letos zaradi poplav prestavili na kasnejši datum. Repertoar bo vseeno zaobjel sakralno glasbo, poleg nje pa tudi slovensko popevko in nekaj Avsenikovih melodij.

Vljudno vabljeni na prekrasen glasbeni večer!

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.