+23℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

2. Pohod po poti SREČNO

Kdaj: 14. 10. 2023 7:30 - 14. 10. 2023 17:00

Kje: Start na prostoru pred Železniško postajo v Laškem (zraven mestne kolesarnice)

Občine Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi vabijo vse ljubitelje pohodništva in adrenalinske navdušence, na drugi pohod po tematsko-turistični poti POT SREČNO iz Laškega do Zagorja ob Savi.

Tematsko-turistična pohodna pot »Pot SREČNO« povezuje občine Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi in je pot žive zgodovine, postlane s predanostjo in trdoživostjo naših prednikov. Rudarska zapuščina, ki združuje, označuje in oblikuje kraje skozi katere je speljana 29,7 km dolga pot, je ustvarjala njihovo identiteto in razvoj. Ime poti simbolično predstavlja značilen rudarski pozdrav »SREČNO«, ki je v vseh štirih občinah živ še danes. Večji del poti vodi skozi naravo, kjer lahko občudujemo razgibano hribovito območje s premogom v svojih nedrjih, ki je za vedno povezalo prebivalce teh krajev. Pot bogatijo tudi številni ohranjeni objekti in eksponati tehnične dediščine.

Po celotni poti SREČNO od Laškega, skozi Hrastnik in Trbovlje do Zagorja se bomo podali s knapovsko trdoživostjo, dobro kondicijo in močno voljo. Kot rečeno, pot je skupaj dolga 29,7 km, od tega 7,7 km na območju občine Laško, 9,3 km na območju občine Hrastnik, 7,8 km na območju občine Trbovlje in 4,9 km na območju občine Zagorje ob Savi.

Če se vam celotna trasa poti zdi prevelik zalogaj, se nam lahko na pohodu pridružite tudi v vsaki od občin in prehodite le en del. Pohodniki se lahko pohodu pridružijo tudi v vsaki od občin in prehodijo le del poti:
– V Hrastniku pri Mlakarjevi hiši (od 11.00),
– V Trbovljah pri Gostišču Pr’psih (pod kipom Prometeja) od 13.00
– V Zagorju na meji z občino Trbovlje (Potoška vas) od 14.00
oz počakajo glavnino pohodnikov, ki je startala zjutraj v Laškem.

Predvidena pohoda:
– 7,30 start pohoda v Laškem (ŽP Laško),
– med 9,00 in 9.30 prihod na mejo Laško – Hrastnik (na Breznem),
– med 12.00 in 12.30 prihod na mejo Hrastnik – Trbovlje (na Ojstrem),
– med 14.00 in 14.30 prihod na mejo Trbovlje – Zagorje (Potoška vas),
– med 15.30 in 16.30 prihod v Zagorje ob Savi (Zagorski Pristan s Perkmandeljcem).
– 17.30 Avtobusni prevoz pohodnikov na relaciji Zagorje ob Savi – Trbovlje – Hrastnik – Laško.

Startnina: 10,00 EUR (v ceni: Kartonček žigov tematsko-turistične poti Pot Srečno, pogostitev ob poti, topel obrok ob koncu prireditve, avtobusni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi – Laško)

Vsi udeleženci bodo na startu prejeli Kartonček žigov tematsko-turistične poti Pot Srečno, deležni bodo pogostitve ob poti, topel obrok na cilju v Zagorju ob Savi, ob koncu pohoda pa bo organiziran avtobusni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Rimske Toplice in Laško. Avtobus bo izpred parkirnega prostora Spar v Zagorju odpeljal ob 17.30.

Na prizorišču zaključka pohoda v zagorskem Pristanu bo za pijačo organizirana tudi ponudba lokalnega gostinca, za kar pa poskrbi vsak sam.

Zaradi lažje organizacije pohoda prosimo, da na pohod prijavite na eni od lokalnih točk in sicer najkasneje do petka, 13. 10. 2023:

Lokalne točke predprijav in informacij:

Prihod na izhodišče pohoda v Laškem priporočeno z vlakom, odhod vlaka iz Zagorja 06.35 , Trbovelj  06.40, Hrastnika 06.45, Celja 6,25.

Vozni red vlakov dostopen na spletu: https://potniski.sz.si/

Zemljevid poti

Organizator: Občina Laško, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje in Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju z Javnima zavodoma STIK Laško in KRC Hrastnik, Rudarskim društvom sv. Barbara Sedraž, društvom RMED Srečno Zagorje in RMED Perkmandeljc Trbovlje.

Pot SREČNO na spletu (Outdooractive) TUKAJ >> https://www.outdooractive.com/en/route/hiking-route/zasavje/pot-srecno/801957385/

Pohod bo v vsakem vremenu. Priporočamo pohodniško obutev in oblačila. Vsak hodi na lastno odgovornost. Prireditev bo v celoti potekala na prostem. Upoštevajte uradne strokovne smernice za zmanjšanje možnosti prenosa koronavirusa, pravil uporabe javnih pohodnih objektov in večjih druženj na sploh.

Pa SREČNO na poti vam želimo.

Podrobnosti

Težavnost
srednje zahtevna pot
Razdalja
29,7 km
Trajanje
8-10 ur (skupaj s postanki)
Vstopnica
10,00 € (Kartonček žigov tematsko-turistične poti Pot Srečno, pogostitev ob poti, topel obrok ob koncu prireditve, avtobusni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi – Laško)
Koledar
start ob 7.30, na prostoru pred Železniško postajo v Laškem (zraven mestne kolesarnice)

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.