+24℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Prifarski muzikanti, koncert

Kdaj: 16. 11. 2023 19:30 - 16. 11. 2023 21:00

Kje: Kulturni center Laško

Narodno zabavna nostalgija na odru z zaljubljenimi Prifarci!

Prifarski Mujzikanti ali “Prifarci”, kot jim radi rečemo, bodo v Laškem otvorili narodno-zabavni abonma! Ansambel, ki v letošnjem letu obeležuje že častitljivih 35 let delovanja, svoje začetke beleži kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste in so že po petih letih delovanja izdali svoj prvi plošček. Od takrat so jih izdali že 32! V svojem delovanju so prejeli številne nagrade. Poleg štirih zmag na festivalu narečnih popevk v Mariboru so prejeli tudi nagrado Zlati petelin za najboljši etno album, slavili zmaga na festivalu Etno Kostel, zmago na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo. Po 29 letih obstoja so se  prvič preizkusili v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s pesmijo “Že nona mi je rekla, Tako kot je prav,” poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še ne bodo odnehali.

Vabljeni v Laško na večer narodno-zabavne glasbe, prežete z močno etnološko tradicijo in humornostjo v besedilih!

Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

 


Informacije in rezervacije vstopnic: TIC Laško, 03 733 89 50, tic@stik-lasko.si

Cena vstopnice: 18,00 €

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.