+22℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Sentido project: Samo hoditi (Solo andar)

Kdaj: 27. 10. 2023 19:30 - 27. 10. 2023 21:00

Kje: Kulturni center Laško

Dialog plesa z glasbo in poezijo ter tudi tolkalsko doživetje

Sentido Project je zasedba prekaljenih glasbenikov, ki v avtorski glasbi združujejo flamenko, jazz in elektroniko. Odrski ustvarjalki, plesalki, pevki ter avtorici besedil Urški Centa, basistu ter avtorju glasbe Tadeju Kamplu in legendarnemu slovenskemu tolkalistu Ninu Mureškiću se na saksofonu pridružuje Primož Fleischman, za klavirjem pa mladi talent Arsenije Krstić. Predstavili bodo svoje edinstveno tolkalsko doživetje in dialog plesa z glasbo, med čemer svoje mesto najde tudi poezija.

Ustvarjalno jedro koncertnega programa Solo andar prepleta avtorska vsebina, ki črpa iz flamenka in jo preobraža in prenavlja v spoju z drugimi umetniškimi stili. Gre za širok žanrski konglomerat mehkih prehodov med svobodno odrsko ustvarjalnostjo, improvizacijo in bolj tradicionalnimi žanrskimi oblikami. Zasedba z novim programom raziskuje mnogotere glasbene, plesne in performativne svetove.

Program Solo andar najde svoj odzven tudi v avtorski poeziji in na novo oživljenih besedilih avtorjev, ki z nekoč legendarnim delom danes tonejo v pozabo. Z nostalgijo ter nasmehom časom, ki so že minili, odpira teme svobode, ljubezni in hrepenenja po življenju. Solo andar je želja po vztrajanju in hoji naprej po lastni poti.

 

Urška Centa: ples, vokal, palmas
Primož Fleischman:  saksofon
Arsenije Krstić: klaviature
Tadej Kampl: bas
Nino Mureškić: tolkala


Informacije in rezervacije vstopnic: TIC Laško, 03 733 89 50, tic@stik-lasko.si

Cena vstopnice: 18,00 €

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.