+22℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Vlado Kreslin, koncert

Kdaj: 8. 3. 2024 19:30 - 9. 3. 2024 21:00

Kje: Kulturni center Laško

“Vlado Kreslin je napisao nekoliko mojih pjesama.”
– Miljenko Jergović

V Laškem bomo na odru Kulturnega centra gostili mojstra poezije, glasbe in seveda, “tiste črne kitare”! Na odrske deske namreč prihaja Vlado Kreslin, ki bo s svojim specifičnim glasom pobožal še tako specifične glasbene sladokusce.

Z glasbo je začel leta 1970 kot bobnar v lokalnem ansamblu Apollo. Naslednjih 10 let je kot pevec nastopal z bendi Špirit III, Zodiac, Izvir, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu za tem se je priključil bendu Martin Krpan, ki pa je razpadel leta 1991, po nastopu kot predskupina Bobu Dylanu na ljubljanskem stadionu. Martin Krpan je »odpiral« koncerte Roryja Gallagherja, R.E.M, Michaela Chapmana in dvakrat Boba Dylana. Konec 80. let se je Vlado pričel glasbeno družiti z Beltinško bando, starejšimi godci iz rojstnih Beltincev. Posvetil se je ljudski godbi ter povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na Slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam in opogumil ljudi, da so si upali spregovoriti v lastnem narečju. V začetku 90. let je postal del benda Mali bogovi. Z njim in Beltinško bando Kreslin še danes, tako na odrih kot tudi na nosilcih zvoka, združuje lokalno in globalno. V Beltinški bandi deluje zdaj že druga in tretja generacija ljudskih muzikantov, najstarejši pa je Vladov oče, 92-letni Milan. Vlado pogosto sodeluje z mlajšimi slovenskimi in s
priznanimi tujim glasbeniki (Allan Taylor, The Walkabouts, Rade Šerbedžija, Parni valjak, Siddharta, Hans Theessink, Vlatko Stefanovski, Chris Eckman, Damir Imamović, Dubliners, Siddharta, Severa in Gal Gjurin, Balkan Boys, Antonella Ruggiero, Barcelona Klezmer and Gipsy Orchestra, Ferus Mustafov, Freres Guisse …), preskakuje glasbene in državne meje ter ruši tabuje. To brezmejnost v širjenju njegovega sporočila, je lepo opisal reški Novi list. Izdal je že sedemindvajset albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. Je tudi član društva slovenskih pisateljev.

Večer bo prepleten z njegovimi najbolj poznanimi skladbami. Verjamemo, da boste skupaj z nami na odru Kulturnega centra Laško preprosto uživali!


Informacije in rezervacije vstopnic: TIC Laško, 03 733 89 50, tic@stik-lasko.si

Cena vstopnice: 18,00 €

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.