Dodaj v koledar 2020-11-07 09:00:00 ODPOVEDAN 22. tradicionalni pohod po nekdanjih trških mejah Laškega

Pohod je vsled aktualnih razmer ODPOVEDAN! Vabimo vas, da se po poti B2 – Pot po nekdanjih trških mejah Laškega odpravite idividualno, pri tem pa upoštevate vsa varnostna priporočila, ki jih v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe s koronavirusom priporoča NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje).   sobota, 7. november 2020, start ob 9.00 na Več…

Valvasorjev trg, pred TIC-em Laško

Pohod je vsled aktualnih razmer ODPOVEDAN!

Vabimo vas, da se po poti B2 – Pot po nekdanjih trških mejah Laškega odpravite idividualno, pri tem pa upoštevate vsa varnostna priporočila, ki jih v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe s koronavirusom priporoča NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje).

 

sobota, 7. november 2020, start ob 9.00 na Valvasorjevem trgu, pred TIC-em Laško)
22. tradicionalni pohod po nekdanjih trških mejah LaškegaPlaninsko društvo Laško že dvaindvajsetič zapored organizira in se podaja na pohod po nekdanjih trških mejah Laškega. Namen prireditve je obuditi in negovati tradicionalni dogodek, ki sega stoletja nazaj v krajevno zgodovino ter ga za današnjo moderno dobo čim bolj verodostojno priklicati iz spomina.
Pohod je hkrati zadnji pohod v letu, ki jih organiziramo v sklopu akcije PO LAŠKIH POTEH 2020.

 

Prireditev bo v celoti potekala na prostem in v skladu s smernicami in priporočili NIJZ. Priporočilo organizatorja pa je, da se dogodka udeležijo izključno zdravi obiskovalci.

Upoštevajte uradne strokovne smernice za zmanjšanje možnosti prenosa virusa ter pravila glede potrebne medsebojne fizične razdalje, pravil uporabe javnih pohodnih objektov in večjih druženj na sploh.

 

Podrobneje o pohodu:
Start: ob 9.00 na Valvasorjevem trgu v Laškem (pri TIC-u Laško)
Cilj: izhodišče poti v Laškem
Vrsta pohoda: kulturno-rekreativni pohod
Zahtevnost: nezahtevna do srednje zahtevna
Čas trajanja: 3-4 ure (skupaj s postanki)
Dolžina: 11,2 km
Potek: iz Laškega skozi naselja in zaselke Tovsto, Ojstro, Gabrno, Trojno, Lahomšek, Marija Gradec, nazaj v Laško

Namen: Obuditev lepega običaja iz 18. stoletja, s katerim so laški tržani vsakih nekaj let obšli mejo trga in s tem potrdili, da je obhojeno ozemlje njihova last.

Vsak hodi na lastno odgovornost.

 

Zemljevid trase poti TUKAJ >>

 

Organizator: PD Laško
Soorganizatorja: STIK in Občina Laško

Sponzor pohoda je Krajevna skupnost Laško.