Dodaj v koledar 2020-06-13 07:30:00 Odpovedan – 25. POHOD PO AŠKERČEVI POTI

V sled aktualnih razmer je 25. pohod Po Aškerčevi poti, ki bi moral biti v soboto, 13. junija odpovedan. Žal smo morali odpovedati tudi že prva dva načrtovana pohoda iz akcije, Pohod na Hum, ki bi moral biti konec meseca aprila in tudi Pohod iz Slog v Log, ki bi moral biti organizan v mesecu maju.

Upamo, da se bodo razmere umirile in bomo lahko z organiziranimi pohodi akcije Po laških poteh pričeli 22. avgusta, ko se bomo že osmo leto zapored podali po sledeh starodavnih kultur Orionove poti.

Pohod Po Aškerčevi poti je odpovedan, individualno pa ni prepovedan, kakor tudi ni prepovedan obisk vseh ostalih urejenih tematskih pohodnih poti na območju občine Laško.
Zato vse lepo vabimo, da se na številne poti naše destinacije Laško podate individualno, pri tem pa v času razmer povezanih s Corona virusom, upoštevate uradne strokovne smernice za zmanjšanje možnosti prenosa virusa ter lokalna in državna pravila glede potrebne medsebojne fizične razdalje, pravil uporabe javnih pohodnih objektov in večjih druženj na sploh.

Žige opravljenih individualnih pohodov lahko pohodniki zbirate v knjižici Dnevnik tematskih pohodnih poti Po laških poteh. Če dnevnika še nimate, ga lahko po ceni 3 eur kupite v TIC-u Laško ali naročite preko spleta na spletni strani lasko.info. Poiščite žig posamezne poti nekje na sredi vsake od tematskih poti. Z veseljem hodimo po laških poteh.

Železniška postaja Zidani Most

Spoštovani.

Letošnji 25. pohod po Aškerčevi poti je v sled razmer ODPOVEDAN!

Vabimo vas, da se po poti B3 – Aškerčeva pot odpravite idividualno, pri tem pa upoštevate vsa varnostna priporočila, ki jih v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe s koronavirusom priporoča NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje).

 

sobota, 13. junij 2020, start med 7.30 in 8.00, Železniška postaja Zidani Most
25. POHOD PO AŠKERČEVI POTI
Tradicionalni pohod s katerim obeležujemo dan smrti pesnika Antona Aškerca (10. junij) je tudi tretji pohod v sklopu akcije pohodov PO LAŠKIH POTEH 2020.
Pot nas bo vodila skozi kraje, ki so najtesneje povezani s pesnikovim otroštvom in odraščanjem. Iz Zidanega Mosta se bomo podali skozi naselja in zaselke Širje, Bresno, Straže, Lukovica, Senožete do Rimskih Toplic.

Na poti bo več postankov z druženjem (Širje – Lukovica: Stojnice Društva čebelarjev Laško in domačinov; kulturni program Aškerčeva domačija na Senožetah: dan odprtih vrat ter ponudba lokalnih ponudnikov na stojnicah), zaključna prireditev pa bo ob 11.00 na Aškerčevi domačiji na Senožetah.

Vrsta pohoda: kulturno-rekreativni pohod
Zahtevnost: srednje zahtevna
Čas trajanja: 3-4 ure (skupaj s postanki)
Dolžina: 9,3 km (ŽP Zidani Most – ŽP Rimske Toplice)
Najnižja točka poti: 216 m
Najvišja točka poti: 537 m
Startnina: 2€

Prevoz iz Rimskih Toplic v Zidani Most:
1. s kombijem – z avtobusnega postajališča Rimske Toplice od 7.15 naprej
2. z vlakom – ob 7.45 izpred ŽP Rimske Toplice. Vlak je za udeležence pohoda BREZPLAČEN!

Poglej pot na zemljevidu TUKAJ >>

Organizator: KD Anton Aškerc Rimske Toplice v sodelovanju z društvi KS Rimske Toplice in KS Zidani Most, OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice ter družino Aškerc

Več TUKAJ >>