V Sloveniji je razglašena epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem.

6. LAŠKI KROG, kolesarjenje in druženje

Dodaj v koledar 2019-06-22 08:00:00 6. LAŠKI KROG, kolesarjenje in druženje

Vabljeni na kolesarjenje in druženje po mejah laške občine, po označeni poti primerni za kolesarjenje LAŠKI KROG (9). Trasa poti je dolga 94 km na kateri je potrebno premagati 10 vzponov s skupno višinsko razliko 2.650 v.m.. Primerno za gorska in treking kolesa (asfalt, makadam). Možna je tudi krajša varianta poti.

Spodnji vrt Savinje, Laško

sobota, 22. junij 2019, start ob 8.00 na spodnjem vrtu Savinje, cilj na vrtu Hotela Zdravilišče Laško
6. LAŠKI KROG, kolesarjenje in druženje
Vabljeni na kolesarjenje in druženje po mejah laške občine, po označeni poti primerni za kolesarjenje LAŠKI KROG (9).Možni dve varianti poti:
• klasična 94 km (10 vzponov / 2.650 m.n.v) ali
• skrajšana 78 km (6 vzponov / 1.880 m.n.v)Potek poti: Laško-Jagoče-Brstnik-Rifengozd-Zgornji Rifengozd-Doblatina-Svetina-Kanjuce-Sela-Šentrupert-Mačkovec-Trobni Dol-Lešje-Blatni vrh-Mrzlo Polje-Jurklošter-Lahov Graben-Polana-Sele-Kladni Dol-sv. Lovrenc-Lokavec-Gračnica-Briše-Obrežje pri Z. M.-Zidani Most-Širje-Brezno-Straže-Lukovica-Senožete-Rimske Toplice-Lurd-Jesenova Raven-Belovo-Brezno-Zavrate-Zgornja Rečica-Šmohor-Slivno-Spodnja Rečica-Debro-LaškoPodlaga: asfalt/ makadam
Primerno za: treking in gorska kolesa (10 makadamskih odsekov, ostalo asfalt)
Težavnost: 10/10
Predviden čas vožnje: 4-8 h

Poglej traso na zemljevidu >>https://drive.google.com/open?id=176UsAtrdQob4uMAGFf2GcF6fvBg&usp=sharing

Na poti bo poskrbleno za izotonične napitke in okrepčila (v Jurkloštru pri trgovini, v Zidanem Mostu pri ŽP in na Zavratih (brunarica Pri Knapu)

Pot je označena; sledite kolesarski povezavi št. 9 – Laško krog.

Na cilju, na vrtu Hotela Zdravilišče Laško, vsak udeleženec prejme toplo malico in 1x pijačo po izbiri (od 13,00 dalje) ter
darilo organizatorjev in sponzorjev (brisača, karta za kopanje v bazenih družbe Thermana Laško).

Predprijave zbiramo do 21. 6. 2019, do 18.00 na E: luka.picej@gmail.com, E: dean@stik-lasko.si, ali M: 041 704 118 (Luka Picej), drugače pa prijava pred startom kolesarskega druženja. Prispevek 15 EUR.

Upoštevajte prometne predpise. Vsak se kolesarskega druženja udeleži na lastno odgovornost!

Organizator: Kolesarski klub Laško, STIK in Občino Laško

 

Več na FB Laški krog

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje