Dodaj v koledar 2019-11-21 19:30:00 Donačka z gosti: Komorna zasedba mladinskega pevskega zbora OŠ Primoža Trubarja Laško

Skupina svojo glasbeno prepoznavnost krepi s svojstvenim načinom izvajanja slovenske narodno-zabavne in zimzelene glasbe, prav tako pa ustvarjajo svojo avtorsko glasbo. Z zvenom violine in ostalih akustičnih instrumentov so si v svetu narodno-zabavne glasbe pridobili naziv »drugačen ansambel«, nekoliko country obarvan. V njihovem programu se preliva glasba za ples in veselje.

Kulturni center Laško

Zgodba o Donački kot jo poznamo danes, je začela nastajati leta 2005, ko so se naključno srečali študentje v Mariboru in pričeli raziskovati svet glasbe. Ime skupine pripoveduje od kod prihajajo, iz pod “Štajerskega triglava” se pošalijo. Že na začetku njihove poti so v zasedbo sprejeli tudi violino, ki je postala njihov prepoznavni znak.
Danes glasbeno prepoznavnost krepijo s svojstvenim načinom izvajanja slovenske narodno-zabavne in zimzelene glasbe, prav tako pa ustvarjajo svojo avtorsko glasbo. Z zvenom violine in ostalih akustičnih instrumentov so si v svetu narodno-zabavne glasbe pridobili naziv »drugačen ansambel«, nekoliko country obarvan. V njihovem programu se preliva glasba za ples in veselje.
 
Zasedba: Barbara Žerjav (violina in vokal), Marko Žerjav (klarinet, vokal), Jernej Šuštaršič (harmonika, klaviature, vokal), Jani Lipičnik (kitara, harmonika, vokal), Klemen Grosek (bobni), Bojan Žnidarčič(bas, vokal)
 
Trajanje: 1 ura in 30 min
Cena: 12 eur
 
Informacije in rezervacije: TIC Laško, 03 733 89 50, tic@stik-lasko.si