Laško Guštfest 2019

Kdaj: 21.9.2019 15:00 - 21.9.2019 21:00
Kje: Aškerčev trg, Laško

Sobota, 21. september 2019, od 15.00 do 21.00, Aškerčev trg, Laško
Laško Guštfest 2019
Kulinarični potep s ščepcem nostalgije.

Turistično društvo Laško vabi na prireditev, ki bo budila lepe nostalgične spomine in razvajala brbončice. Vabimo vas na Laško Guštfest – prireditev, ki bo temeljila na dveh stebrih – kulinariki in nostalgiji.

“Nostalgija po dobrih, starih časih …”
Obujanje spominov skozi doživetje prostora, prikaza vsakdanjega življenja, otroštva nekoč, obujanje glasbe in plesa kot je bilo nekdaj … Vse to in še več obiskovalce čaka na letošnjem Guštfestu. Bogat in kreativen ulični program se bo odvijal na več trgih in točkah v starem mestnem jedru Laškega.

“Razvajanje brbončic po Laško”
Kot pritiče druženju in obujanju spominov, bo v ospredju tudi kulinarika. Laščani premoremo odličnega chefa Marka Pavčnika iz Restravracije Pavus, ki se med drugim ponaša z laskavim nazivom JRE. Marko bo svojo »kuhinjo« prestavil v staro mestno jedro Laškega in na kuharijo na prostem povabil tudi svoje kuharske prijatelje. Za Laško in Laščane bo kuhalo 5 uveljavljenih in priznanih kuharskih šefov.

Sestavine, s katerimi bodo ustvarjali priznani slovenski chefi, pa ne bodo naključno izbrane. Med njimi bo glavno vlogo prevzelo pivo, kot se za pivovarsko mestece tudi spodobi. In katero je pivo, ki obuja nostalgijo in spominja na lepe zlate čase? Kakopak, Golding!