Dodaj v koledar Razstava V spomin Josipu Pelikanu

Razstava v spomin Josipu Pelikanu. Fotografski mojster Josip Pelikan je v Celju ustvarjal skorajda 60 let; svojo poklicno in življenjsko pot je namreč sklenil 18. junija 1977. Ob 40. obletnici njegove smrti je Revija Digitalna kamera v sodelovanju z MnZC pripravila fotografski natečaj V spomin Josipu Pelikanu. Fotografi so v prvih petih mesecih leta 2017 v črno-belih tonih poustvarjali posnetke narave in portrete, kakršne je delal mojster Pelikan v svojem steklenem ateljeju. Odziv je bil izjemen: na natečaju je sodelovalo 53 fotografov z 262 fotografijami.

Razstavišče Kulturnega centra Laško

od 16. september 2019, od ponedeljka do petka, od 8.00 do 15.00, in v času prireditev, Razstavišče Kulturnega centra Laško
Razstava V spomin Josipu Pelikanu
Razstava v spomin Josipu Pelikanu. Fotografski mojster Josip Pelikan je v Celju ustvarjal skorajda 60 let; svojo poklicno in življenjsko pot je namreč sklenil 18. junija 1977. Ob 40. obletnici njegove smrti je Revija Digitalna kamera v sodelovanju z MnZC pripravila fotografski natečaj V spomin Josipu Pelikanu. Fotografi so v prvih petih mesecih leta 2017 v črno-belih tonih poustvarjali posnetke narave in portrete, kakršne je delal mojster Pelikan v svojem steklenem ateljeju. Odziv je bil izjemen: na natečaju je sodelovalo 53 fotografov z 262 fotografijami. Strokovna komisija (fotograf Žiga Gričnik, direktor MnZC dr. Tonček Kregar, fotograf in glavni urednik revije Digitalna kamera Igor Rosina) je pregledala vse posnetke. Med njimi je izbrala zmagovalne (1. mesto – Branimir Ritonja: ARNUŠKA, 2. mesto – Andrej Tarfila: ZAMRZNJENO BLEJSKO JEZERO in 3. mesto – Peter Kuralt: SIZIF) in še 16 fotografij, ki jih je podjetje Cewe za ulično razstavo natisnilo na panoje velikosti 153 x 103 cm.

Razstava je bila premierno na ogled v Razlagovi ulici pred Pelikanovim fotoateljejem in galerijo v letu 2017.

Razstavišče je odprto od ponedeljka do petka, od 8.00 do 15.00, in v času prireditev.
Organizator: STIK