Po laških poteh 2022

S pohodom na Hum, 23. aprila 2022*, bomo startali z letošnjo promocijsko akcijo vodenih pohodov na katerih bomo spoznavali skrite kotičke okoliških krajev, prisluhnili zgodbam in zanimivostim bogate kulturne dediščine, uživali v hoji v naravi, se družili in se nasploh imeli lepo.

*Opomba: S pohodi akcije PLP bomo začeli 23. 4. 2022 v primeru izboljšanih razmer povezanih s koronavirusom… in z upoštevanjem zahtev in priporočil NIJZ za zmanjšanje možnosti prenosa virusa (upoštevanje predpisane medsebojne fizične razdalje, upoštevanje pravil uporabe javnih pohodnih objektov in večjih druženj na sploh ter izpolnjevanje PCT pogoja)!

 

V sklopu akcije se bomo podali na osem vodenih pohodov, ki si bodo terminsko in lokacijsko sledili:

  • sobota, 23. april 2022 – Pohod na Hum, start ob 9.00 na Valvasorjevem trgu, pred TIC-em Laško. Organizator: STIK
  • sobota 21. maj 2022 – Pohod iz Slog v Log, start ob 9.00 pri kozolcu Konjeniškega društva v Tevčah. Organizator: Strelska društvo »Celjska četa« Mala Breza, Sekcija za kulturno dejavnost
  • sobota 11. junij 2022 – Pohod po Aškerčevi poti, start od 7.30 do 8.00 pred ŽP v Zidanem Mostu. Organizator: KD Anton Aškerc Rimske Toplice
  • sobota 20. avgust 2022 – Pohod po Orionovi poti, start ob 9.00 pred kartuzijo v Jurkloštru. Organizator: KS Jurklošter
  • sobota 3. september 2022 – Anzekov pohod na Svetino, start ob 8.00 izpred Kulturnega centra Laško. Organizator: Etno odbor Jureta Krašovca pri ZKD občine Laško “MOŽNAR”.
  • sobota 17. september 2022 – Pohod po poti treh cerkva, start ob 9.00 na Valvasorjevem trgu, pred TIC-em Laško. Organizator: STIK v sodelovanju s krajani
  • nedelja, 2. oktober 2022 – Pohod na sv. Trojico, start ob 9.00 s parkirišča v Jurkloštru. Organizator: KS Jurklošter
  • sobota 5. november 2022 – Pohod po nekdanjih trških mejah Laškega, start ob 9.00 na Valvasorjevem trgu, pred TIC-em Laško. Organizator: PD Laško

 

Pohodi so že tradicionalni in se odvijajo vrsto let. Potekajo po urejenih in označenih tematskih pohodnih poteh na območju laške občine, turistične destinacije Laško – sotočje dobrega. Organizatorji posameznih pohodov bodo v okviru svojih programov poskrbeli za zabavo in prijetno vzdušje, oglede zanimivosti na poti, manjkala pa ne bo niti domača pijača in jedača.

 

Vsi, ki se boste udeležili vsaj 5 pohodov v tekočem letu, boste ob koncu leta prejeli priponko PO LAŠKIH POTEH 2022, vsem, ki se boste 3-leta zapovrstjo udeležili skupaj vsaj 15 pohodov in zbrali vsaj 15 žigov, bomo po koncu zadnjega pohoda v letu podelili zlato priznanje PO LAŠKIH POTEH ter zlatega pohodnika vpisali v častno knjigo PO LAŠKIH POTEH.

Otroke, ki se bodo udeležili vsaj petih pohodov v tekočem letu, bomo ob koncu leta nagradili s karto za kopanje v bazenih družbe Thermana Laško.

 

Žige opravljenih pohodov zbirate v knjižici Dnevnik tematskih pohodnih poti PO LAŠKIH POTEH. Knjižica predstavlja tudi pohodniški dnevnik tematskih pohodnih poti na območju laške občine. Vsebina knjižice je razdeljena na dva dela:

  1. del je vezan na promocijsko akcijo pohodov Po laških poteh in
  2. del, ki je namenjen splošni predstavitvi tematskih pohodnih poti naše destinacije.

Knjižica je, tako kot promocijska akcija pohodov, namenjena vsem – pohodnikom in ljubiteljem hoje v naravi, prehodnim gostom ter turistom, ki počitnikujejo pri nas. Na vsaki tematski pohodni poti poiščite nabiralnik z vpisno knjigo in žigom, ter v dnevniku z žigom zabeležite svoje obiske poti. Knjižica stane 3,00 EUR, kupiti jo je možno pred startom posameznega pohoda, čez celo leto pa v TIC-u Laško, pri nekaterih ponudnikih turističnih storitev in preko spleta.

 

Lepo povabljeni na pohode v sklopu akcije in celoletno vandranje po urejenih pohodnih poteh turistične destinacije Laško – sotočje dobrega.

 

Več o akciji pohodov PO LAŠKIH POTEH lahko preberete tudi na FB Po laških poteh.

 

Več informacij: TIC Laško

 

Več o poteh

 

Na posamezne poti se lahko odpravite tudi sami. Uporabite aplikacijo Laško.