Dodaj v koledar 2020-08-22 09:00:00 Odpovedan Pohod po ORIONOVI POTI

V sled aktualnih razmer je pohod po Orionovi poti, planiran za soboto, 22. avgusta odpovedan.

Upamo, da se bodo razmere umirile in bomo s pohodi akcije pričeli v mesecu septembru s pohodom po Anzekovi poti na Svetino, dne 5. septembra.
Ta čas vas vabimo, da se po urejenih tematskih pohodnih poteh na območju Laškega odpravite individualno, pri tem pa v času do konca pandemije upoštevajte uradne strokovne smernice za zmanjšanje možnosti prenosa virusa ter lokalna in državna pravila glede potrebne medsebojne fizične razdalje, pravil uporabe javnih pohodnih objektov in večjih druženj na sploh.

Žige opravljenih individualnih pohodov zbirajte v knjižici Dnevnik tematskih pohodnih poti Po laških poteh. Če dnevnika še nimate, ga lahko po ceni 3 eur kupite v TIC-u Laško.

Kartuzija Jurklošter

Pohod je vsled aktualnih razmer ODPOVEDAN!

Vabimo vas, da se po poti C1 – Orionova pot odpravite idividualno, pri tem pa upoštevate vsa varnostna priporočila, ki jih v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe s koronavirusom priporoča NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje).

Sobota, 22. avgust 2020, ob 9.00 (Kartuzija Jurklošter)
Pohod po ORIONOVI POTI
Vljudno vabljeni na pohod po naravoslovno-zgodovinski pohodni poti in četrti pohod v sklopu akcije PO LAŠKIH POTEH 2020.
Orionova pot je speljana po sledeh starodavnih kultur skozi kraje in predele, za katere pater dr. Karel Gržan v knjigi V znamenju Oriona sklepa, da je tam bilo megalitsko svetišče, središče sveta v trikotu med Savinjo, Savo in Sotlo. Številna doslej večinoma neznana gradišča (več sto metrov dolgi zidovi, ruševine naselbin …), ki z izjemno natančnostjo sledijo zvezdni razporeditvi, to tezo razvidno potrjujejo.

Pohod bo voden, na poti bo poskrbljeno za malico in pijačo …
POTEK POTI: Jurklošter, Mrzlo Polje, Pojerje, Blatni vrh, Puršnica, Marof, Mrzlo Polje, Jurklošter
DOLŽINA: 10,7 km, ČAS HOJE: 3-4 ure, ZAHTEVNOST: srednje zahtevna, pohod bo v vsakem vremenu, priporočamo pohodniško obutev, vsak hodi na lastno odgovornost.

Več o poti preberite TUKAJ >>
ali na FB Po laških poteh TUKAJ >>
Organizator: KS Jurklošter