Dodaj v koledar 2019-12-21 20:00:00 Predbožični Punk!: Alo!Stari,The Mor(r)ons,Start at Zero,Cener

sobota, 21. december 2019, ob 20.00, Prostori ŠMOCL-a Predbožični Punk!: Alo!Stari,The Mor(r)ons,Start at Zero,Cener V soboto 21.12. bomo v Društvu Šmocl (ne)kulturno zaključili leto s punk rock fiesto na kateri bodo sekali Alo!Stari, The Mor(r)ons, Start at Zero in Cener! Alo!Stari- (Maribor) “Veš ono, ko je folk prepričan, da se v post-TRASH CANDY-jevski dobi zagotovo … Continued

Prostori ŠMOCL-a

sobota, 21. december 2019, ob 20.00, Prostori ŠMOCL-a
Predbožični Punk!: Alo!Stari,The Mor(r)ons,Start at Zero,Cener

V soboto 21.12. bomo v Društvu Šmocl (ne)kulturno zaključili leto s punk rock fiesto na kateri bodo sekali Alo!Stari, The Mor(r)ons, Start at Zero in Cener!

Alo!Stari- (Maribor)
“Veš ono, ko je folk prepričan, da se v post-TRASH CANDY-jevski dobi zagotovo pripravlja kak adult-contemporary projekt, pa si naenkrat šokiran, ko te spet preplavi val adolescence pa se enostavno odločiš za drugo pot? Ne mormo iz svoje kože, vzeli smo še enga Vizla pa enga metalca. Da bo razmerje moči vrei razporejeno 🙂 Alo!Stari so trije “pune” pomembni faktorji: 90s, Skejtpunk, Maribor! Pa da ne zabluzimo preveč…Če so ti bolj pomembni frendi, familija in druženje, kot pa narcisoidno nastavljanje na socialnih omrežjih, potem te, stari, vabimo na kak špil, da čuješ kaj mamo za povedat.”
https://www.youtube.com/watch?v=vv_2MzCNq08

The Mor(R)ons- (Kranj)
Skorajda v samem osrčju t.i. gorenjske prestolnice, mesta Kranj, stoji stara banka, ki sicer izvira iz čisto drugega konca Slovenije. V kleti te stavbe pa živijo in včasih dihajo štiri kreature, katerih ustvarjanje včasih zmoti le pevski zbor, katerega člani častitljive starosti vadijo v zgornjem nadstropju plemenite ustanove. To je ponavadi kakšen četrtek zvečer. Ob vikendih pa so te štirje posebni posamezniki skorajda neustavljivi. Skupaj že krepko več kot petletje zlivajo svoje sanje, glasbo, pivo, špricer in znoj, kar se sicer izkaže za ne preveč dehtečo, a vendarle poslušljivo in energije ter srčnosti polno mešanico, ki se drži le enega (ISO-2477/bolnca) standarda: Punk rock!
https://www.youtube.com/watch?v=bJYY65WIGe8

Start At Zero: (Ajdovščina)
Skupino Start At Zero sestavljajo mladi fantje iz Ajdovščine, mesta, kateremu priprada prav posebno mesto v slovenski ter tudi širši Hardcore punk sceni. Začetki benda segajo v poletje 2012, ko so se fantje zbrali z željo po ustvarjanju avtorske punkrock glasbe ter predstavljanju le te po raznih koncertih. Njihovi koncerti so polni energije, besedila skladb pa odsevajo tako družbenokritične kot osebnoiozpovedne teme, obravnavajo pa tudi položaj mladih v družbi.
https://www.youtube.com/watch?v=bJYY65WIGe8

Cener: (Velenje)
Hitri ritmi, kritična besedila, vedno pripravljeni za dober žur; vse to združuje skupino Cener. Fantje se uvrščajo med punk zvrst glasbe. Skupino Cener sestavljajo 3-je nadobudni člani. Na vokalu ter kitari Juš Jazbec, na bobnih Aljaž Dremel ter na debelo struncu Domen Oštir. Njihov največji vzorniki so bandi, kot so Racija, Niet, Pankrti, NOFX, Rancid, Ramones, Sex Pistols … Če se najdete v tej zvrsti, vas bodo fantje po vsej verjetnosti navdušili in vas spravili v ekstazo! Ustvarjajo avtorsko glasbo, vseeno pa zaigrajo tudi kakšno sočno punk priredbo. Besedila so večinoma v slovenskem jeziku.
https://www.youtube.com/watch?v=iQR9w3U-nkk

Vstopnina: 5€