Dodaj v koledar 2019-10-11 19:30:00 Spopad harmonik – Miha Debevec in Dejan Kušar koncert

Izvajalca dosegata prepoznaven glasbeni izraz z občuteno interpretacijo in virtuoznim obvladovanjem glasbila, glasba prerašča tudi v druge, za ti dve glasbili zahtevnejše glasbene zvrsti. Z združitvijo obeh vrst harmonik (diatonične in klasične) so postale glasbene možnosti tako rekoč neomejene.

Kulturni center Laško

Miha Debevec je večkratni absolutni zmagovalec v igranju na diatonično harmoniko na nekaterih najprestižnejših tekmovanjih na svetu. Med vidnejšimi nastopi v zadnjem obdobju velja omeniti koncerte v New Yorku, Bruslju, Berlinu, Stockholmu, na Floridi in v Teksasu.
Dejan Kušer je magistriral na ljubljanski Akademiji za glasbo. Sodeloval je z mnogimi komornimi zasedbami, med drugim pod mentorstvom Tomaža Lorenza. Kot profesor harmonike svoje glasbeno znanje prenaša na mlajše generacije.

Izvajalca dosegata prepoznaven glasbeni izraz z občuteno interpretacijo in virtuoznim obvladovanjem glasbila, glasba prerašča tudi v druge, za ti dve glasbili zahtevnejše glasbene zvrsti. Z združitvijo obeh vrst harmonik (diatonične in klasične) so postale glasbene možnosti tako rekoč neomejene. Njun opus obsega priredbe od klasične in popularne ter vse do etnoglasbe z najrazličnejših koncev sveta.

Miha Debevec – diatonična harmonika; Dejan Kušer – klasična harmonika.

Trajanje: 1 ura in 30 min

Cena: 18 eur