Tradicija pivovarstva

Ogled Pivovarne Laško poleg ogleda proizvodnje vključuje obisk muzeja ter pokušino piva s spremljavo slanega peciva v enem od mestnih gostišč. Naj vaš obisk Laškega ne mine brez spoznavanja slovite pivovarske tradicije!

> > >

 

Popoldan s pesnikom

Literarno-etnološka zbirka na domačiji v Senožetih predstavlja življenje in delo največjega slovenskega pesnika balad Anona Aškerca. Več kot 500 let stara hiša s črno kuhinjo, s slamo krita kašča in kozolec toplar odkrivajo etnološko in stavbarsko dediščino. Na še danes živi domačiji lahko poskusite tudi domače ovčje sire.

> > >

 

Unlock Laško

Ste vedeli, da Laško ni le mesto piva in toplih vrelcev? V starem mestnem jedru se morda skriva tudi davno izgubljeni srednjeveški zaklad! Med napeto zunanjo, pustolovsko igro boste spoznali legendo o Divjem farovžu ter se v dobri družbi izvrstno zabavali.

> > >

 

Escape Room

V hiši, v kateri je bil zvarjen prvi vrček piva, smo odkrili skrivno sobano, polno najrazličnejših zagonetk, s katerimi je stari pivovar zavaroval svoj največji zaklad. Boste vi tisti, ki vam bo uspelo dešifrirati kode, poiskati skrite namige, razvozlati zanke ter odkriti skrivnost – ob tem pa v eni uri najti pot iz ene najzabavnejših sob na svetu?

> > >

 

Pivocvetni praznik

Praznik cvetja in piva smo Laščani prvič organizirali davnega 1964. Organizirajte si ga tudi vi, danes, po vaše. Naj bo to samo vaše posebno doživetje.

> > >

 

Gledališki večer

Popestrite si večer s kulturo in se odpravite na gledališko predstavo, stand up ali koncert. Zagotovimo vam odlično opremljeno dvorano s tehničnim osebjem in hostesami. V pomoč smo vam  tudi pri izbiri izvajalcev in odrskega programa.

 

Dodatno

Za udeležence pripravimo raznolika darila, ki vas bodo še po povratku domov spominjala na Laško.

> > >


Potrebujete pomoč?

Tu smo, da vam pomagamo. Z veseljem se bomo odzvali na vaša vprašanja o organizaciji dogodka v Laškem.

Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško

Trg svobode 6, 3270 Laško
T | 03 733 89 51
E | sabina@stik-lasko.si