Zakaj Laško

Laško je idealna destinacija za kongresno dejavnost, saj je lahko dostopna in ima hkrati odlično ponudbo konferenčnih prostorov ter storitev.

10 razlogov zakaj kongres organizirati v Laškem

1 Dostopnost Laškega

Enostavno dostopna ter mirna destinacija z odličnimi prometnimi povezavami. Laško je le eno uro vožnje oddaljeno od Ljubljane, Maribora in Novega mesta ter dve uri vožnje od Kopra in Bleda.

Večina konferenčnih zmogljivosti je v neposredni bližini nastanitvenih zmogljivosti in centra mesta, zato transferji niso potrebni, saj je vse dostopno peš.

2 Kakovostne konferenčne zmogljivosti

Konferenčni prostori in dvorane so zaradi različnih velikosti, kapacitet in zanimivih lokacij primerne za najrazličnejše dogodke. Pri nas sta na voljo dva večja sodobno opremljena kongresna centra, ki imata skupno več kot 15 dvoran za 1.500 udeležencev.

3 Bogate izkušnje in strokovnost

V Laškem vsako leto gostimo manjša srečanja, kot tudi večje kongrese, zato ekipe naših kongresnih centrov odlikujejo bogate izkušnje upravljanja različnih dogodkov in prijaznost ter zanesljivost. Odlikuje nas znanje tujih jezikov, smo ustrežljivi in pristno gostoljubni.

4 Bogata ponudba nadstandardne namestitve

V sklopu obeh večjih kongresnih centrov se nahajata dva nadstandardna hotela, ki ju odlikuje visoka kakovost bivanja in zaokrožen spekter dodatne ponudbe. V destinaciji je na voljo več kot 1.000 ležišč.

5 Brezskrbno parkiranje

V neposredni bližini konferenčnih zmogljivosti so na voljo brezplačna parkirišča in garažne hiše. Iz katerih neposredno dostopate v dva večja kongresna centra.

6 Odlična kulinarika

Poleg tega, da mesto po legendarni Pivovarni, ki vari pivo že od leta 1825, je v Laškem na voljo tudi vrhunska kulinarika. Lokalno kulinarično ponudbo zaznamuje uporaba lokalnih sestavin, ki jih združuje certifikat kakovosti Okusiti Laško. V Laškem pa se nahaja tudi ena izmed najboljših restavracij v Sloveniji, Pavus – Grad Tabor Laško, kjer kulinarične kreacije ustvarja chef Marko Pavčnik.

7 Raznolik spremljevalni program

Laško vam ponuja izbiro raznovrstnih doživetij in aktivnosti, ki jih je mogoče vključiti v motivacijske ali “team building” programe ter jih prilagoditi različnim številom udeležencev. Preizkusite se v zunanji pustolovski igri Unlock Laško ali poiščite pot iz sobe pobega. Privoščite si kulturni večer v gledališču ali se zabavajte do jutranjih ur na Pivocvetnem prazniku. Preverite kaj vse vam je na voljo!

Poletnem času ne smete zamuditi vrhunca dogajanja v okviru Festivala Pivo in cvetje Laško!

8 Neskončna wellness razvajanja

Gostje si lahko privoščijo čas zase v Thermana Parku Laško, enem najsodobnejših termalnih centrov pri nas ali se sproščajo v slogu starih Rimljanov v bazenih Rimskih term. Uživajo lahko v blagodejni termalni vodi ter razstrupljajo telo v tematskih savnah, ki govorijo zgodbo Laškega.

9 Sproščujoča narava

Vaši gostje se lahko po poslovnem srečanju sprostijo in naberejo novo energijo v zeleni okolici hotelov ter se podajo na urejene pohodne poti z  nepozabnimi razgledi na mesto.

10 Zlati med zelenimi

Slovenija je prva država na svetu, ki je na podlagi meril za zelene destinacije (2016) proglašena za zeleno destinacijo. Destinacija Laško je prejemnica znaka Slovenia Green Gold in s tem vključena v program Zelena shema slovenskega turizma. Poleg tega se v Laškem ponašamo tudi s tem, da smo občina, prijazna čebelam ter da smo nosilci priznanja za dostopni turizem, ki smo ga prejeli na izboru Evropskih destinacij odličnosti (EDEN).

Kontaktirajte nas za več informacij o tem kako organizirati nepozabno srečanje v Laškem!

Naj bo Laško moje, tvoje, naše!

Vsak mesec enemu od novih naročnikov na katerikoli laški elektronski novičnik podelimo PAKET PRESENEČENJA IZ LAŠKEGA

Prijava na E-novice