Na sotočju dobrih voda

Območje Laškega ima razkošne vrelce termomineralnih voda, izvire čiste pitne vode, reko Savinjo in njene pritoke, med katerimi je prav posebna skrivnostna Gračnica. Vode Laškega so vir izjemnih doživetij, legendarnih zgodb in nenazadnje značilno laških okusov. Spijte dobro vodo in jo uvrstite med svoje top izkušnje #myLaško.

Posebnosti laških termalnih voda

Poleg zdraviliških in wellness doživetij v Thermani in Rimskih Termah si privoščite tudi pitje zdravih voda. V obeh zdraviliščih najdete pitnike termalne vode.

Voda, na kateri temelji blagodejnost zdravilišča Laško, izvira iz globine 160 metrov in ima temperaturo od 32 do 35 stopinj Celzija. V litru te vode je od 278 do 295 miligramov raztopljenih mineralnih snovi.

Voda v Rimskih Termah izvira iz prelomnice, ki je kar tisoč metrov pod površjem zemlje. Iz globin privre s hitrostjo 22,3 litrov na sekundo in ima temperaturo 39 stopinj Celzija.

Pitje termalne vode pomaga pri razstrupljanju telesa in deluje dobrodejno na ravnovesje med dušo in telesom. V Rimskih Termah termalno vodo uporabljajo tudi pri pripravi domačih piškotov.

Thermana d. d.

Zdraviliška cesta 4/6, 3270 Laško

  03 734 51 90, 03 423 2023

  info@thermana.si

Več

 

Rimske Terme

Toplice 10, 3272 Rimske Toplice

  (03) 574 20 00

  info@rimske-terme.si

Več

Izvirska pitna voda

Ko ste v Laškem, lahko pijete vodo iz pipe. Čista pitna voda prihaja iz zajetij v neokrnjeni naravi. Voda iz najčistejših izvirov je tudi osnova laškega piva.

 

Žegnan studenec in druge zgodbe o vodah

Domačini poznajo tudi posebne izvire, kamor hodijo po vodo, za katero verjamejo, da ima posebne lastnosti. Eden od takih izvirov je t.i. Žegnan studenec v Laškem, pod Humom, ob katerem stoji tudi kapelica.

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje