Za družine

Ko se na potep ali na počitnice odpravi družina z otroki, starši, starimi starši, je vsako doživetje nadvse pomembno. Termalne užitke otokom obogatijo Vodomčkove vragolije, potepe po podeželju srečanja z živalmi in podzemnimi škrati na kmetijah, kjer si lahko priredite tudi piknik. V Laškem se lahko z otroki odpravite tudi na lahke pohodniške in kolesarske poti.

Escape Room Enigmarium Laško

Escape Room Enigmarium Laško vabi tja, kjer je bil zvarjen prvi vrček laškega piva. Prva soba pobega na svetu s tematiko pivovarstva izziva ekipo, da v eni uri odkrije pivovarjevo zlato. Izvirna in zabavna preizkušnja temelji na resničnih zgodovinskih dogajanjih. Pobeg uspe le ekipam, ki sodelujejo in ki uporabijo vse čute!

Rezervirajte svojo avanturo

 

Unlock Laško

Laško ni le pivovarsko in zdraviliško mesto, temveč je tudi kraj srednjeveških skrivnosti in zakladov. Pod razvalinami gradu, ki je bil nekdaj last Celjskih grofov, naj bi se skrival zakleti zaklad, v votlini nad gradom pa naj bi živela začarana princesa. Napeta in zabavna igra z namigi iz legend vas vodi do odkritja zaklada v mestu.

Rezervirajte svoje odklepanje

 

Grajska igrala v Zdraviliškem parku

Na robu večstoletnega Zdraviliškega parka v Laškem stoji varno ograjena grajska trdnjava, ki čaka na viteze in princese, da jo osvojijo. Igrala, na katerih otroci krepijo svoje motorične sposobnosti, so narejena iz okolju prijaznih materialov in ustrezajo najvišjim standardom.

 

Vodomčkove vragolije

Vodomec, živopisani ptiček, ki prebiva ob reki Savinji, navdihuje otroška doživetja v Thermani Laško. Otroci uživajo v vodomčkovih vragolijah na bazenih in toboganih ter pri vodnih igrah z animatorji. Tu praznujejo rojstne dni, se učijo plavati in se razvajajo z otroškimi wellness doživetji. V parku jih čakajo ekološka igrala.

Raziščite družinske počitnice v Thermani Laško

 

S škratovo pomočjo po zaklade narave

Na Slapšakovi domačiji v Padežu otroci in njihovi spremljevalci uživajo na potepu po starodavnem rudniškem rovu, nato pa se odpravijo na iskanje skritih zakladov narave na gozdni učni poti. Pomagajo jim namigi rudniškega škrata Perkmandeljca.

Dodatne informacije in rezervacije:

Kmetija Slapšak

Padež 5, 3270 Laško

  03 573 91 61 in 031 336 431

 

Več informacij

Perkmandeljčev pravljični svet

Z nekdanjim rudarjem se odpravimo na Govce, ki pod svojim površjem skrivajo 700 let staro vas. V prejšnjem stoletju se je zaradi prekomernega izkopavanja rude pogreznila v zemljo. Poleg skrivnosti rudarjenja na poti spoznavamo tudi stara sadna drevesa in čebelarjenje. Potep zaključimo s pravo rudarsko malico v platnenem žakeljčku, ki nam ostane za spomin.

Dodatne informacije in rezervacije:

Kmetija Nemec

Sedraž 3, 3270 Laško

  03 573 65 49 in 041 218 743

Oglejte si zemljevid pravljičnega sveta, ki Laško povezuje z drugimi bližnjimi kraji.

Več informacij

Učne kmetije Laškega in sosednjih krajev

Laško je območje prijaznih turističnih, oglednih in učnih kmetij. Otroci lahko tu spoznavajo sadjarstvo, čebelarstvo, zeliščarstvo, sirarstvo in stare obrti, kot je na primer lončarstvo. Očarajo jih peka kruha, izdelava lectov in medenjakov, poslikava panjskih končnic.

Spremljajte napovednike tedenskih dogajanj v Laškem

Več informacij

 

Na družinski potep peš ali s kolesom

Družinam prijazne pohodniške in kolesarske poti lahko poiščete kar na svojem mobilnem telefonu – v aplikaciji Laško, ki je na voljo brezplačno. Aplikacija vam poleg zemljevida predstavi še zanimive točke ob poti in vam naznani aktualne dogodke.

Prenesi aplikacijo Laško na Google Play in App Store

Mehansko ali električno odraslo kolo si lahko izposodite v javnih izposojevalnicah, ki jih najdete na petih mestih v naši destinaciji.

Več informacij

Naj bo Laško moje, tvoje, naše!

Vsak mesec enemu od novih naročnikov na katerikoli laški elektronski novičnik podelimo PAKET PRESENEČENJA IZ LAŠKEGA

Prijava na E-novice