+22℃
Trgovina
SL
0
SL

V košarici ni izdelkov.

Kdaj ste nazadnje lebdeli v vodi ali sedeli na travi in opazovali večerno igro sonca? Ko žarki pozlatijo hribe okoli Laškega, ko zlato zasveti voda v bazenih Rimskih term in Thermane Laško, ko sonce tekmuje z barvo medu in piva…se zgodi čarovnija. Kot da se vsako popoldne zbudi Zlatolaska, ki po starih ljudskih prepričanjih že stoletja prebiva pod zelenim Humom in varuje zlato-laške zaklade.

Pogled na grad Tabor Laško

To so zlate vode in poti

Zlatolaska se kot nimfa vsak dan okopa v zlatih vrelcih, ki so največji zaklad Laškega. Skoraj 1000 m pod površjem brbota akrotermalna voda. Na površje priteče polna blagodejnih mineralov in snovi. Že stari Rimljani so poznali zlate vode Laškega in uživali v njihovih učinkih, za njimi pa mnoge kronane glave. V Rimskih termah še zmeraj lahko pijete iz zgodovinskih vrelcev ali se okopate v termalni kopeli kot princesa Viktorija, Napoleonova sestra, v Thermani Laško pa si natočite kozarec zdravja iz hišnega izvira, se zabavate z družino v vodnem parku pod znamenito kupolo ali se prepustite zlatim rokam terapevtov.

Thermana laško in Rimske terme

Na švicarskem inštitutu Bion so potrdili, da vodo iz laških vrelcev sestavljajo kristali neverjetno pravilnih oblik, kar pomeni, da telesu prinaša še posebej pozitivne informacije. Na skrivnosten način se nad reko Savinjo dvigujejo tudi zeleni hribi in zlate poti, ki so preslikava ozvezdja Orion na zemlji.

Zlatolaska v Rimskih termah

To so zlati ljudje in okusi

V Laškem živijo zlati ljudje. Kot skupnost smo neverjetno povezani. Soustvarjamo Pivo in cvetje, eno najstarejših prireditev v Sloveniji. V Laškem namreč poleg zlatega piva točimo še sladek med. Za oba potrebujemo čisto vodo in dober zrak. Svoja zelena prizadevanja v odnosu do okolja, narave in lokalne skupnosti smo Laščani že pred leti potrdili z osvojitvijo zlatega destinacijskega znaka Slovenia Green Gold. Temu sijaju smo letos dodali še platinastega.

Ko zlati odtenki neba ob jutrih in večerih preplavijo pokrajino, se ne zalesketajo le vode in kozarci, ampak zadiši tudi na krožnikih. Ste že poskusili jedi iz zlato pregrete smetane, medene sladice in kulinarične mojstrovine chefa Marka Pavčnika z Michelinovim krožnikom? Doživite gostoljubje Laškega in naše pristne okuse. Zajemite tukajšnje dobrote in življenje z zlato žlico. Raziščite poti, ki vas morda pripeljejo do Zlatolaske in njene skrivnosti.

Veduta Zlato Laško

Laško je ponosni nosilec platinastega znaka Slovenia Green. Načrtno razvijamo trajnostni turizem. Pri tem spoštujemo zaščitena območja narave, spodbujamo uporabo javnih prevoznih sredstev, urejamo pohodniške in kolesarske poti, dajemo pravo vrednost lokalnim značilnostim in izdelke lokalnih ponudnikov povezujemo pod blagovno znamko Okusiti Laško. Laško je podpisnik Etičnega kodeksa v turizmu. K trajnostnemu in odgovornemu ravnanju spodbujamo tudi naše goste.

Odkrijte zeleno Laško

Doživite in delite z nami

Pridružite se nam ali pa delite vaše zgodbe in doživetja na #myLaško.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.