Kam na šolske počitnice in prvi jesenski dopust? Tja, kjer so bazeni in tobogani! Tja, kjer nas po potepu po gozdu in po kolesarskem izletu čakajo čebele in konji. Tja, kjer lahko na delavnicah spoznavamo spretnosti, kot so jih poznale prababice in pradedki. Tja, kjer si tudi starši spočijemo. Gremo v Laško!

ČOFOTANJE IN RAZVAJANJE

V destinaciji termalnih voda otroke ne navdušujejo le bazeni in tobogani, temveč tudi obilo otroških animacij! Ko se otroci zabavajo, lahko tudi starši poskrbimo zase z različnimi oblikami wellnessa. Za dobro počutje izbiramo savne in kopeli, pivovski in medeni wellness, ayurvedo, solno terapijo, nego obraza in telesa. Vsi skupaj se podamo še na potepe v naravo – tudi do energijskih točk in do fitnes kotičkov na prostem.

POTEPI PO MESTU IN PODEŽELJU

Z lastnim ali izposojenim kolesom (tudi električnim!) lahko odkolesarimo v mesto celjskih knezov ali pa odkrivamo kolesarske poti po podeželju. S kolesom se lahko zapeljemo tudi na piknik izlet. Peš jo mahnemo na gozdno učno pot in v nenavadni rudniški rov. Vsak dan lahko izberemo drugačno doživetje. Odprta vrata Laškega nas vabijo na kmetije, kjer se ukvarjajo s čebelami, konji, zelišči in številnimi posebnostmi. Spoznavamo življenje, kot je bilo nekoč, ko je tu živel pesnik Anton Aškerc in ko so v Jurkloštru še živeli menihi.

IGRIVO ODKRIVANJE SKRIVNOSTI

Z dežurno čebelico gremo na vodeni pivocvetni potep z medenimi zgodbami, pivovskimi koktajli in slastnimi grižljaji vrhunskega chefa. Na pustolovski igri po starem mestnem jedru Laškega odkrijemo davno izgubljeni srednjeveški zaklad! Z malo večjimi otroki se pustimo zakleniti v izvirno sobo pobega. V eni uri poskušamo najti pivovarjevo zlato prav tam, kjer je bil v Laškem zvarjen prvi vrček slavnega piva.

DOBROTE, KI JIH OKUŠATE LE V LAŠKEM

Z domačimi mojstri si na delavnici naredimo vsak svoj medeni srček za spomin. Lokalno pridelane sestavine okušamo v vrhunski kulinariki. Privoščimo si izvirno sladico – Laško medenko, poseben jedilnik Okusi Laško ali pa piknik košarico z okusi Laškega. Veliko dobrega najdemo ob sredah v laškem Domačem kotičku. Skrivnosti varjenja piva lahko spoznamo, ko gremo na pivo s pravim laškim pivovarjem!

REZERVIRAJTE SVOJE POČITNICE

Ker Laško vsakomur ponuja veliko razlogov za obisk, poskrbite za svoje odlične počitnice po svoje pravočasno. Čim prej izberite namestitev, ki ustreza vaši družini. Unovčite lahko tudi turistične bone.

Moje Laško je varno tako, kot je varna moja Slovenija.

Skupaj spoštujemo vse ukrepe za varovanje zdravja. Skrbimo za visoke higienske standarde. Spremljamo opozorila pristojnih institucij in upoštevamo priporočila pri posameznih ponudnikih. 

 

 

 

Odkrijte 5 razlogov zakaj za varen oddih izbrati Laško.

Informacije

TIC Laško, Valvasorjev trg 1, 3270 Laško

T: 03 733 89 50, E: info@lasko.info

Sledite nam

     

Laško, Slovenia