Izbor pivskih okusov  

 

Naj vas na kraj legendarne pivovarne spomni različnost pivskih okusov. Ponovite pokušino odličnosti tudi doma!

Poleg darilne izvedbe z različnimi pivi Pivovarne Laško lahko v TIC-u Laško za spomin izberete tudi vrčke in kozarce z znakom slovite pivovarne.

 

>>>

Med, medenjaki in lect

 

Naj vas na kraj čebelarjev, čebel in medu spominjajo tradicionalni medenjaki, lectovi srčki, med in medeni izdelki.

Značilne kulinarične spominke, narejene z medom in tradicionalnimi lectarskimi znanji srečate že ob obiskih lokalnih čebelarjev, na ekološki tržnici in prireditvah. Preden se odpravite domov, lahko te izdelke najdete tudi v domačem kotičku TIC Laško.

 

>>>

Zeliščne čajne in začimbne mešanice

 

Naj vas na pokrajino, po kateri so svoje znanje širili že menihi iz kartuzije Jurklošter, spomnijo vonji in okusi dišečih zelišč v različnih oblikah.

Odnesite domov vonj po zeliščih, ki v Laškem še rastejo v neokrnjeni naravi. Vzemite s seboj čajne mešanice, zeliščne soli in druge izdelke, ki jih pripravljajo lokalni zeliščarji. Pripravite si tudi doma Čaj popotnega meniha. Podarite bližnjim Eliksir dolgega življenja.

 

>>>

Žganja in likerji

 

Naj vas na hribe s travniškimi sadovnjaki in cvetočimi travniki spominjajo tradicionalna žganja in likerji. Z njimi lahko nazdravite svojim načrtom za naslednji prihod v Laško!

Izberite posebnosti, kot so jabolčno žganje z vonjem šmohorskih lip, medeni liker ali liker s kar 52 zelišči! Nastajajo s spoštovanjem tradicionalne žganjekuhe in s posodabljanjem starih hišnih receptov.

 

>>>

Čokolade lepih spominov

 

Naj vas na pomembne podrobnosti spominjajo čokolade s pivom, medom, cvetnim prahom in z najlepšimi podobami Laškega.

Dobra čokolada polepša odhod iz jmesta, v katerem bi radi še malo ostali.  Z dobro čokolado lahko na naslednji obisk Laškega povabite tudi prijatelje in sorodnike.

 

>>>