Pivocvetni potep po Laškem

Ob pivu, kruhkih in medu do skrivnosti Laškega

Podajte se na popoldanski potep po prestolnici piva in cvetja, kjer že stoletja točimo grenko-sladke napoje. Čebela matica na turi je naša izurjena vodnica, ki vas popelje od izvira termalne vode v Thermani Laško do varilnih sodov najslavnejše slovenske pivovarne, od glavnih trgov Laškega do zelenih razgledov. Na enem hribu se na grajskem dvorišču srečamo z vrhunskim kuharskim mojstrom Markom Pavčnikom, ki rad kuha s pivom. Na drugi strani reke Savinje se posladkamo z medenim piknikom na posestvu Čebelarstva Šolar. Pridružite se nam na pivu, medu in slastnih grižljajih. Naš glavni dar? Postali boste medeni pivovar – v Laškem in nasploh v življenju, kjer gre grenko prav dobro skupaj s sladkim.

Na pivocvetnem potepu si naberemo moči s termalno vodo, ki je laške pivovarje navdihnila za izum termalnega piva. V Špici, na križišču vseh srečanj v Laškem, se osvežimo s cidrom, vmes pa zagrizemo v hrustljavo testo, obloženo z vmešanim jajčkom z drobnjakom in ocvirki. Na gradu Tabor Laško nas ob spremljavi svetlega piva Zlatorog čakajo obloženi kruhki in dobrote po navdihu vrhunskega chefa Marka Pavčnika. V Pivovarni Laško se v pivnici srečamo s pivovarskim starešino, njegovim pivom in zgodbo laških pivovarjev. Ko se prepriča, da znamo laško himno, je čas za sladkosti. V Čebelarstvu Šolar pokukamo v panj, nazdravimo z medico in limonado in si natočimo kozarček medu. Kot roj čebelic odletimo na travnik, kjer se na pikniku posladkamo s Thermanino medeno pito in Šolarjevimi medenjaki, vmes pa začutimo še zdravilno moč vdihovanja čebeljega zraka v terapevtskem čebelnjaku. Za veliki finale se odpravimo v Pivnico, kjer postanemo medeni pivovarji in zmešamo svoj pivocvetni napoj.

Cena vključuje vodenje izurjenega kulinaričnega vodnika, prevoz, obisk dveh restavracij, dveh degustacijskih sob, pivovarne in čebelarstva, degustacijske porcije jedi in pijače, apiterapijo, promocijsko darilo.

Urnik:

Vsak petek ob 15h, od maja do oktobra

Trajanje:

4 ure

Število udeležencev:

Minimalno število udeležencev je 2, maksimalno 7.

Jezik:

Angleško

Dodatne informacije:

V primeru slabega vremena je doživetje odpovedano.

Doživetje je primerno samo za odrasle.

Dobimo se:

V Thermani Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško

Rezervacije:

TIC Laško, Valvasorjev trg 1, 3270 Laško, 03 733 89 50

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje

[recaptcha]