Abonmaji

Kdor vsaj nekaj dni preživi kot Laščan, vstopi tudi v monumentalno stavbo Kulturnega centra Laško ob sprehajališču na desnem bregu reke Savinje. Različne prireditve, abonmajske predstave, koncerti in razstave ustvarjajo nove izkušnje #myLaško. Delite jih s prijatelji!

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji prireditev Kulturnega centra Laško

Z letošnjo sezono vstopamo v jubilejno, 25. leto Kulturnega centra Laško. Slavnostna otvoritev prenovljenega Kulturnega centra se je zgodila 17. septembra 1993 z Orkestrom Slovenske filharmonije. Vse od takrat je Kulturni center prostor, ki omogoča umetniškim delom in dogodkom, da najdejo pot do gledalcev, obiskovalcev. Kot ekspresija kreativnega izražanja, zamisli, izkušenj in čustev v različnih medijih, skozi glasbo, upodabljajočo umetnost, literaturo in vizualno umetnost. Vse od glavnih kulturnih del do popularne sodobne kulture, ki širi zavest o lokalni, nacionalni in evropski kulturni dediščini ter njihovem mestu v svetu.

V septembru bomo odrske deske posvetili temu jubileju, v duhu obletnice pa je pripravljen tudi abonmajski program.
Glasba je spremljevalka naših življenj. Zvokom in melodijam lahko prisluhnite z obiskom Glasbenega in Narodno-zabavnega abonmaja Hop v Laško s Poskočnim Dejanom. Odrske deske bodo zaznamovale komedije v okviru Gledališkega abonmaja, za naše najmlajše pa ostaja stalnica program ABC abonmajček.

Vsaka izvedba gledališke predstave ali koncerta je za nas nov izziv, vsa naša prizadevanja in trud po karseda zanimivi in celoviti ponudbi našega in vašega Kulturnega centra pa zaživijo v polnosti šele, ko jih delimo in doživimo z vami. Naj bo popotnica za kulturo tudi v prihodnje zlata.

Umetnost je odraz časa in kulture, v kateri živimo. Bogati našo dušo in lepša življenje. Daje pravo veličino in ponos.

 

Glasbeni abonma

Matevž Šalehar – Hamo & Rudi Bučar: Dolgo nisva pila

koncert

Petek, 5. 10. 2018, ob 19.30

Matevž Šalehar – Hamo & Rudi Bučar je edinstvena kombinacija in izjemen duet dveh izvrstnih glasbenikov! Hamo s svojim značilnim raskavim vokalom je markantni frontman prodornih blues rockerjev Hamo & Tribute 2 Love, z Rudijem pa sta sodelovala tudi pri snemanju zadnjega albuma »3P« in posnela lep duet z naslovom »Dolgo nisva pila«. Folk rock glasbenik in odlični slovenski kantavtor Rudi Bučar že skoraj dve desetletji bogati slovenski glasbeni prostor in ohranja istrsko kulturno dediščino ter izdaja avtorske skladbe, za seboj pa ima že 5 studijskih albumov. Pripravite se na edinstveni koncertni večer, kjer vas Hamo in Rudi Bučar popeljeta na nepozabno glasbeno potovanje. Vsak koncert je edinstven na svoj način.

Koncert traja 1 uro in 30 minut.

Cena vstopnice: 20 €

 

Orlek in Matjaž Javšnik: Frpruh

koncertno gledališka komedija

Četrtek, 29. 11. 2018, ob 19.30

Legendarni Orleki so se z največjimi hiti in novo izkopanimi skladbami podali na glasbeno avanturo, oplemeniteno z edinstvenim knapovskim humorjem. Svojemu knap’n’rollu s primesmi jazza, funka, popa in narodno-zabavne glasbe so pridali pripovedi in anekdote iz rudarskega življenja povzete po knjigi »Rudarske zgodbe in pripovedi«. Knjiga je izšla ob 200-letnici rudarjenja v Trbovljah, anekdote pa so zaživele v interpretaciji igralca in humorista Matjaža Javšnika. Frpruh je posvečen nabritim in bistrim revirskih rudarjem, ki so celo žalostne zgodbe znali oviti v tančico svojevrstnega humorja.

Igralsko-glasbena zasedba: Matjaž Javšnik (humorist), Vlado Poredoš (vokal, kitara), Jure Tori (harmonika, klaviature), Bojan Bergant (kitara), Ivo Vidergar (kitara), Mitja Tori (bas kitara), Miha Koritnik (bobni),  Kristijan Adamlje (saksofon), Ečo Matko (pozavna), Jan Adamek (trobenta)

Koncert traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

Cena vstopnice: 20 €

 

Eroika Aromatika: Koncert najlepših pesmi

koncert

Petek, 14. 12. 2018, ob 19.30 

Zgodba Eroika ima novo poglavje –  spogledovanje klasike s sproščenim popom, aromatično začinjeno v pričakovanju lepega. Harmonija glasbe, dobrega počutja in lepote. Note, ki jih slišimo, note, ki jih čutimo. Spomini, spomini na mladost, na lepe trenutke, znane kraje. Že slišano, že doživeto, želeno in pričakovano. Nostalgija z okusom mladosti, sveže energije, aromatičnega doživetja.  Premišljena kombinacija talenta, lepote, uglajenosti, glasovnih zmožnosti in obdelave uspešnic v pop opera žanru je večna formula uspeha zgodbe Eroika, začinjena z mladostjo je Eroika Aromatika. Nove priložnosti in novi odtenki že poznanega vsakdana, to je začimba življenja.

Zasedba: Miha Zabret, Mihael Strniša, Gašper Banovec

Koncert traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

Cena vstopnice: 20 €

 

Big Band RTV Slovenija in Klemen Slakonja: Glasba v teatru – teater v glasbi

glasbena komedija

ponedeljek, 21. januar 2019, ob 19.30

Dirigent: Lojze Krajnčan

Big Band RTV Slovenija je pod taktirko Lojzeta Krajnčana in v sodelovanju s Klemenom Slakonjo, dramskim igralcem, pevcem, televizijskim voditeljem in izvrstnim imitatorjem, ki je diplomiral iz dramske igre na ljubljanski AGRFT in je od leta 2010 član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, ustvaril glasbeno komedijo presenečenj, ki so jo poimenovali Glasba v teatru – teater v glasbi.

Prisluhnili bomo nekaterim največjim hitom Klemena Slakonje, parodičnim priredbam popularnih pesmi, s katerimi se predstavlja na svojem youtube kanalu. Kar počne, mu gre zelo dobro od rok, njegove video stvaritve dosegajo milijonske oglede. V mislih imamo uspešnice, v katerih na porogljiv način oponaša pomembne svetovne voditelje in politike (Ruf mich Angela, Golden Dump (The Drumpf Hump) in Put in, Put out) ter našega filozofa Slavoja Žižka (The Perverted Dance).

Poleg tega bo Slakonja kot eden glasbeno najbolj nadarjenih slovenskih igralcev zablestel tudi v pevsko zahtevnejših vlogah, na primer v operni ariji Torna A Surriento, v zmagovalni skladbi na izboru za Pesem Evrovizije leta 2017 Amar Pelos Dois, v vlogi Jana Plestenjaka, Magnifica, Modrijanov …

Big Bandu RTV Slovenija bo dirigiral Lojze Krajnčan, ki je tudi idejni vodja projekta in avtor vseh priredb za orkester. Večer bo začinjen s Klemenovim humorjem in gledališkim pristopom do koncerta.

Koncert traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

Cena vstopnice: 20 €

Gledališki abonma

Dekliščina, Špas teater

komedija

sreda, 12. 9. 2018, ob 19.30     

Režija: Violeta Tomič

Igrajo: Urška Vučak, Sebastjan Starič, Nataška Ralijan, Tadej Pišek, Jože Doberšek, Maja Martina Merljak, Lara Jankovič, Jernej Čampelj

Vse ženske brez izjeme, skrivajo v sebi divjo strast, domišljijo in poželenje. Samo sprožilec je treba najti! Že res, da seksi glasbeni hiti zažgejo, ampak brez moških ne gre. »Dekleta, čaka nas nora noč! Saj veste, »vse, kar se ne sme« in kar se za dekliščino še kako spodobi!« Kadar se zberejo ženske prijateljice, ni nikoli brezveznih tém – vse na tem svetu je pomembno! In ko v zanosu pogovor steče na dekliščino, moški striptiz in ‘zadnji ples’ na svobodi, hitro prebudijo levinje v sebi … in se potem, ko gre zares, enako hitro strgajo z verige…

Vroč in sočen večer se odvija v nočnem klubu, s polnokrvnimi slačifanti in spektakularno zabavo, ki jih slednjič pripelje do usodnega,  nebrzdanega – jaaaaaaa! Gledališka različica velike britanske uspešnice za vsa čutila Do nazga je že pred 20 leti razgalila, kako znajo ženske na striptiz moških večerih hitro najti zver v sebi! Vzklikanje in glasno zapeljevanje, gibko premikanje, spodbujanje, mačje priprte oči … veliko znanja in izkušenj je v tem. In prav nič modrosti. Je pa super žurka, ki je ne smete zamuditi!

Kot da jutri ne obstaja. Sočna dekliščina do vročega konca!

Predstava traja 2 uri 10 min in ni primerna za otroke do 12 leta.

Cena vstopnice: 24 €

 

Čakalnica, Siti Teater

komedija

Torek, 6. 11. 2018, ob 19.30

Režija: Dejan Batoćanin in Uroš Fürst

Igrata: Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar

Video projekcija

Igrata: Branko Šturbej in Janez Bončina Benč

Rifle in Lado se znajdeta na koncu tunela, v čakalnici za odhod v onostranstvo. V Čakalnici čas ni več dimenzija, ni novinarjev in medijev, socialnih omrežij, telefonov in televizije. Dobrodošli v svet po smrti, v katerem sta naša junaka prisiljena razgaliti svoji komedijantski duši. Priče smo soočenju dveh generacij, dveh karier in dveh osebnosti, ki sta med seboj skrivnostno povezani. Na odru se o tako smrtno resnih stvareh še nikoli ni govorilo tako drzno in za crknit smešno. Pripravite se na napet fantazijski večer, poln presenečenj in smeha, ki si ga boste zapomnili do konca – in še dlje!

Smrtno resna komedija za dva resnična zvezdnika, ki nikakor ne počivata v miru.

Predstava traja 1 uro in 15 minut in nima odmora.

Cena vstopnice: 22 €

 

Štefka Valentin, Gledališče Ptuj

monokomedija

Januar 2019, ob 19.30

Režija: Peter Srpčič

Igra: Zvezdana Mlakar

Štefka Valentin je zgodba o iskanju duše, je zgodba o popotovanju, ki ni samo popotovanje po resničnih pokrajinah, ampak je popotovanje, ki te na koncu pripelje do sebe. Mi vsi živimo svoj vsakdanjik, v katerem iz dneva v dan izgubljamo svoj pravi jaz. Požira ga vsakodnevna rutina, v kateri postajamo uporabni predmet, ujet v nesmisle in izpraznjenost vsakdanjih odnosov. In pri tem pozabljamo nase, pozabljamo na svoje sanje, svoje hrepenenje in naše življenje, ki ga neizživetega nosimo sabo in ki nas kot vedno težji nahrbtnik vleče k tlom. Kot bi zaspali v tem vsakdanjiku in pozabili na svoje sanje … Ljudje nikoli ne obžalujemo tega, kar smo naredili tako, kot obžalujemo tisto, kar smo hoteli narediti, kar smo res želeli, pa si zaradi kakšnega nam takrat pametnega in razumnega razloga preprosto nismo upali … A sanje nikoli ne umrejo in Štefka se poda na pot iskanja svoje sreče, in jo tudi najde in s tem najde sebe. Pri tem spozna, da sanje nikoli niso tam, kjer mi mislimo, da so. V življenju ni naključij, so samo ključi, ki odpirajo vrata do skrivnosti življenja. Štefka Valentin je komedija za posebno igralko, ki se s humorjem in iskrenostjo poda na pot samospoznavanja. Pri tem pregleda svojo preteklost, da bi se iz nje naučila, spremeni svojo sedanjost in izbere ter ustvari svojo novo prihodnost. Saj ko nehamo biti to, kar smo, lahko postanemo to, kar bi lahko bili. Ko damo stran to, kar imamo, dobimo to, kar potrebujemo. In edino, kar je stalno, je to, da se vse spreminja. Če hočeš spremeniti svet, spremeni sebe, bodi sprememba, ki jo želiš svetu. Štefka ne sodi, Štefka ne moralizira, Štefka izbere sebe in s tem spremeni svet. Zvezdana Mlakar je Štefka Valentin. S srčnostjo in pogumom se je podala na pot samospoznanja. Kot prava ženska bojevnica spreminja sebe in spreminja svet okoli sebe. In pri tem je zabavna, kot malokdo, saj je humor in pozitivizem stkan v njene haloške gene.

Predstava traja 1 uro in 20 minut in nima odmora.

Cena vstopnice: 22 €

 

Totalno katastrofalna večerja, Gledališče Koper

komedija

Februar 2019, ob 19.30

Režija: Samo M. Strelec

Igrajo: Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak, Vanja Korenč, Anja Drnovšek, Gorazd Žilavec

Idilična  hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški vikend, zabavo.

Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se zdaj nepričakovano pojavi na vratih. Kuharica se pretvarja, da je model in model se mora pretvarjati, da je kuharica, v resnici pa ne razlikuje juhe od torte. Izmišljena nečakinja, mama, ki je nenadoma zbolela, in Casanova srednjih let, predvsem pa laž za lažjo … Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge?

(Totalno) katastrofalna večerja je predelava bulvarne komedije francoskega komediografa Marca Camolettija, ki jo na slovenskih odrih od leta 1993 dalje uprizarjamo pod naslovom Pridi gola na večerjo; avtor priredbe, avstrijski igralec in kabaretist perzijskih korenin Michael Niavarani, je besedilo, polno situacijske in besedne komike, priredil, osvežil in dramaturško izostril za uprizoritev v mestnem gledališču v avstrijskem Berndorfu; od tam pa je to krenilo na zmagoviti pohod po avstrijskih in nemških odrih.

Predstava traja 2 uri in 10 minut in ima odmor.

 

Realisti, SNG Nova Gorica

kabaret za pet igralcev, pijanca in občinstvo

Marec ali april 2019, ob 19.30

Režija: Tijana Zinajić

Igrajo: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir

Nastopa tudi: Anže Vrabec / Joži Šalej

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater?

Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo.

Nasmejmo se, preden bo prepozno.

Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

Cena vstopnice: 22 €

Narodno-zabavni abonma Hop v Laško

Tradicionalni narodno-zabavni večeri se odvijajo vsak tretji četrtek v mesecu, šest se jih zvrsti vsak mesec, od oktobra do marca, gosti pa jih domačin s prepoznavnim imenom na narodno-zabavni sceni – Dejan Krajnc.

 

Hop v Laško – Laška Mavrica 1

Poskočni muzikanti, Euro kvintet, Ansambel Pepelnjak, Ansambel Vigred, Runda kvintet, Laška pihalna godba in Otroški pevski zbor OŠ Laško Trubadurčki

Četrtek, 18. 10. 2018, ob 19.30

 

Ansambel Braneta Klavžarja in Vražji muzikanti

Četrtek, 15. 11. 2018, ob 19.30

 

Ansambel Spev in Extra kvintet

Četrtek, 20. 12. 2018, ob 19.30

 

Hišni ansambel Avsenik, Savinjski kvintet in Ansambel Udar

Četrtek, 17. 1. 2019, ob 19.30

 

Ansambel Zupan, Kvintet slovenskih deklet in Ansambel Lun’ca

Četrtek, 21. 2. 2019, ob 19.30

 

Hop v Laško – Laška Mavrica 2

Okrogli muzikanti, Kvintet Dori, Ansambel Fantje izpod Lisce, Ansambel Simona Gajška, Razigrani muzikanti, Vaška godba Vrh nad Laškim in Harmonikarski orkester glasbene šole Laško – Radeče

Četrtek, 21. 3. 2019, ob 19.30

ABC abonmajček

ABC abonmajček je zaključen abonma za otroke, razdeljen na tri dele. Prvi je namenjen otrokom, ki obiskujejo vrtec, drugi otrokom razredne stopnje osnovne šole, tretji pa otrokom predmetne stopnje. Vsak del je kombinacija petih različnih predstav, koncertov in predavanj, prilagojenih posamezni starosti otrok.

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje