LAŠKO in cvetje

Od 9. do 11. julija 2020, je čas za Laško!

Srečajmo se v Laškem!

Zaradi okoliščin letos izjemoma nismo gostitelji največjega slovenskega festivala. A bistvo Piva in cvetja ostaja tu! To smo od nekdaj mi: Laščani in Laščanke. Naj bodo naši julijski dnevi del pričakovanja vseh naslednjih poletij!

Potepajmo se po ocvetličenem Laškem.

Ustavimo se in si dovolimo, da nas mesto preseneti! Poiščimo točke, ki s prav posebnimi cvetovi pozdravljajo Laško in vse njegove obiskovalce.

Obiščimo fotografsko razstavo Cvetoče Laško domačina Borisa Vrabca, ki objema vrt Pivnice Savinja.

Nazdravimo s pivom, ki ga ni mogoče dobiti nikjer drugje!

Natočimo si prav posebnega Laščana. V pivovarni, ki jo od nekdaj razumemo kot nepogrešljiv del našega mesta, bodo steklenice napolnili s pivom, ki s posebnim posvetilom Laščanom, opozarja na lepoto naše dežele.

Rezervirano za Laščane od vsepovsod!

Kdor se v Laškem počuti kot doma, se zlahka razglasi za Laščana ali Laščanko po svoji volji. Vpišimo to voljo v veliko knjigo Laščanov! Vpisani v knjigo Laščanov prejmejo stekleničko Laščana brezplačno, vpis pa bo mogoč v TIC-u Laško in v Muzeju Laško.

TIC Laško (Valvasorjev trg 1, Laško): v četrtek, 9. 7. 2020 in petek, 10. 7. 2020, od 9.00 do 17.00 ter v soboto, 11. 7. 2020, od 10.00 do 14.00.

Muzej Laško (Aškerčev trg 5, Laško): v četrtek, 9. 7. 2020 in petek, 10. 7. 2020 od 9.00 do 12.00 in od 13.00 do 16.00.

Spoznajmo mojstre, ki varijo pivo.

V Muzeju Laško bo na ogled razstava, ki nas bo popeljala med skrivnosti varjenja piva od davne preteklosti do današnjih dni. Spoznavajmo delo mojstrov piva združenih v Društvu pivovarjev in sladarjev Pivovarne Laško.

Odprtje razstave bo v četrtek, 9. 7. 2020 ob 17.00.

*Ko se družimo, spoštujemo vse priporočene higienske ukrepe. Ravnamo odgovorno. Ostajamo zdravi!

 

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje