Decembrska kampanja Praznično Laško 2020

V mesecu decembru smo v STIK-u Laško pričeli z izvajanjem decembrske kampanje »Praznično Laško 2020«. Krovna komunikacijska nit kampanje, ki poteka na digitalnih medijih, je speljana skozi prepoznavne obraze destinacije Laško.

Obrazi praznične kampanje so pivovar Društva laških pivovarjev Matjaž Guček, natakar Thermane Laško Branko Kunšek, turistična vodnica Barbara Penič, čebelarka Darja Šolar ter chef Restavracije Pavus Marko Pavčnik.  Slednje smo povezali s pravljičnimi točkami po mestu (Snežna kraljica, Polarni vlak, Medenjaček, Sveta noč, Jelka) in obiskovalce nagovorili, da kljub temu, da obisk Laškega ni možen, preko spleta odkrivajo praznične zgodbe Laškega. V sklopu kampanje so nastali številni promocijski materiali v obliki grafik in videov, ki so bili objavljeni na družbenih omrežjih destinacije Laško. Nastala je tudi posebna pristajalna stran na krovnem destinacijskem portalu, kjer so predstavljene praznične točke v povezavi z obrazi kampanje, obiskovalci pa si lahko brezplačno prenesejo tudi posebej pripravljeno praznično pobarvanko.

Celoten projekt Praznično Laško 2020 je pripravil STIK Laško ob podpori Občine Laško in Komunale Laško. Pravljične točke so delo ustvarjalk kreativnice Chic Corner, praznično pobarvanko pa je ustvaril Simon Sanda. Fotografiranje je izvedel Jaka Teršek, video vsebine pa so delo Roka Frešerja.