Laško in cvetje

Laško, 8. 7. 2020

V STIK-u Laško smo se odločili, da kljub vsemu, da tradicionalni Festival Pivo in cvetje Laško v letošnjem letu ne bo organiziran, ohranimo vsaj malo pivocvetnega vzdušja in tradicije. Laško si je namreč nadelo čudovito cvetlično podobo, za katero so poskrbeli Hortikulturno društvo Laško in skupina Chic corner v sodelovanju s Komunalo Laško. Pripravili so ocvetličene točke po mestu, ki bodo vabile k ogledu celo poletje. Pravljično podobo so si nadeli Črni most, travnika pri Pivnici Savinja in kulturnem centru ter srce pred Thermano Laško. Cvetlične točke pa odlično dopolnjuje še fotografska razstava Cvetoče Laško domačina Borisa Vrabca, ki objema vrt Pivnice Savinja.

V Muzeju Laško je na ogled razstava, ki smo jo pripravili skupaj z Društvom pivovarjev in sladarjev Pivovarne Laško in obiskovalce popelje med skrivnosti varjenja piva od davne preteklosti do današnjih dni.

Pivovarna Laško Union je tudi letos napolnila posebno omejeno izdajo piva Laščan, ki ga bodo prejeli vsi vpisani v knjigo Laščanov in bo na voljo od 9. do 11. julija v TIC-u Laško ter Muzeju Laško.