Laško pridruženo projektu Evropska gastronomska regija 2021

Osrednja promocijska tema slovenskega turizma je letos gastronomija, saj je Slovenija ponosna nosilka naziva Evropska gastronomska regija (ERG). S promocijo tajnostnega gastronomskega turizma smo se projektu pridružili tudi v destinaciji Laško.

 

Med drugim je bila vzpostavljena nova pristajalna stran na krovnem destinacijskem portalu lasko.info, kjer so predstavljeni najbolj značilni okusi Laškega, edinstvena doživetja, pomembne točke laške kulinarike in ponosni imetniki certifikata Okusiti Laško. Laško najboljše iz svoje gastronomske kulture namreč združuje pod kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško, ki ohranja in nadgrajuje gastronomsko dediščino območja, spodbuja trajnostni gastronomski turizem in lokalno samooskrbo ter poudarja pomen prehrane za zdravje. Za potrebe številnih promocijskih aktivnosti, ki se bodo odvijale vse do konca leta, je bilo izvedeno tudi fotografiranje gastronomskih posebnosti območja. S promocijskimi aktivnostmi na temo gastronomije se pridružujemo tudi vseslovenski motivacijski kampanji Slovenske turistične organizacije Zdaj je čas. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabimo h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji.

 

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green je 20. maja potekal osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji, Zeleni dan. Dogodek je vključeval tudi okroglo mizo z obravnavo izzivov in priložnosti trajnostne gastronomije. Dobre prakse in pomen trajnostne gastronomije v destinaciji Laško je na okrogli mizi z udeleženci delila tudi direktorica STIK-a Laško, Tina Belej.