Ob vstopu v jesen z inovacijami na področju turizma

Laško je moje, tvoje, naše! Skupaj pišemo zgodbe #myLaško.
V prvem jesenskem tednu so na STIKU zopet organizirali dogodek namenjen vsem deležnikom v turizmu v destinaciji Laško. Tokratna rdeča nit je bila namenjena predstavitvi novosti in izobraževanju o uporabi družabnih medijev v turizmu.

 

 

 

 

 

 

Za lažje komuniciranje stisni #MYLAŠKO
V začetku leta so se na STIKU Laško predstavili z novo komunikacijsko platformo #MYLAŠKO preko katere so javnost vzpodbudili k uporabi t.i. ključnika, s katerim ime Laško predvsem na družabnih omrežjih ponesejo v svet. Če je v lanskem letu uporaba ključnika z angleško predlogo »MY«, torej »MOJ« dvignila kar nekaj prahu, so v letošnjem letu preko grafov, ki so prikazovali obiske spletne strani, Google oglaševanja ter uporabe Facebooka in Instagrama dokazali, da so preko plačanih oglasov ime našega mesta med tujimi in domačimi uporabniki pospešili za več kot 70 odstotkov. Novost letošnjega leta so prenovljena spletna stran, mobilna aplikacija, blog, na katerem lahko berete o osebnih zgodbah Laškega ter Intramreža. Slednja bo omogočala vsem njenim uporabnikom lažje medsebojno komuniciranje in obveščanje o aktualni ponudbi, dogodkih …


Novo doživetje v Laškem s »pivocvetnim« potepom ali spoznajte »HONEYBREW TOUR«

V STIKU ne počivajo z inovacijami in novostmi na področju doživetij. V letošnjem letu so se na konferenci predstavili s popolnoma novo znamko doživljajskega turizma, ki so jo razvili v sodelovanju z agencijo Nea Culpa s katero bodo kandidirali na razpisu za 5 zvezdično doživetje. Pivocvetni potep, ali angleško Honeybrew tour je tura z aktivno udeležbo in animacijo gostov, ki povezuje najboljše, najbolj avtentično v ponudbi Laškega na inovativen način.

Ste že okusili Laško?
Občino Laško je v sodelovanju s partnerji, tudi STIK-om, že v lanskem letu pričela z razvojem znamke Okusiti Laško, kjer so s pozivanjem vseh ponudnikov z lokalnega okolja pripravili enovit načrt kulinarike preko katerega bodo preko znamke turistom in odjemalcem predstavili kvaliteto kulinarike z domačega okolja. Edina Memić je tako predstavila celovito znamko s prenovljenim logotipom in ponudniki.


Kmetija Slapšak

Tako kot v lanskem letu pa so tudi v letošnjem letu predstavili primer dobre prakse. Tokrat je svoje izkušnje na področju turizma predstavil Jernej Slapšak, eden izmed predstavnikov turistične kmetije Slapšak, ki je poznana predvsem po polhovi jami, ostanku nekdanjega rudnika, kjer si lahko po vodenem ogledu po rovu privoščite tudi kulinarično razvajanje z domačimi dobrotami.


Mreženje je ključno za pridobivanje gostov

Kot zadnje so poslušalci prisluhnili predstavitev partnerske mreže #myLaško za interno kumuniciranje in praktičnemu prikazu uporabe družabnih medijev v turizmu s predstavitvijo oglaševanja na digitalnih omrežjih. Tovrstne konference so primer odlične geste Občine ter Centra za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, ki vsem manjšim in večjim turističnim ponudnikom iz lokalnega okolja namenijo Pro Bono izobraževanje, kjer se poslušalci srečajo z najnovejšimi tehnikami reklamiranja, mreženja in vključevanja v turizem, hkrati pa jih pozovejo k medsebojnem povezovanju brez katerega turizem v tako majhnem okolju s tako pestro ponudbo ne zmore obstajati!

Prispevek pripravila: Špela Juhart