Turistična kmetija Pirc pridobila okoljski znak Zeleni ključ

Pirčeva kmetija je že od nekdaj slovela po tem, da je z odprtimi rokami sprejela vsakega dobrega človeka. Leta 2009 so dejavnost razširili na turizem in zgradili novo leseno apartmajsko hišo. Gospodinja Katarina z možem Sašom, otroki Metko, Primožem in Rokom, staro mamo Nado ter zlatim prinašalcem Medom živijo s turizmom ter se zavedajo pomena trajnosti in zelenega razvoja.

V letošnjem letu so sprejeli odločitev, da svojo obstoječo zeleno politiko nadgradijo in jo tudi formalno umestijo v svoje poslovanje. Trajnostno naravnano delovanje so preverili preko mednarodnih standardov s postopkom certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata Zeleni ključ / Green Key.

Za Zeleni ključ so se na Turistični kmetiji Pirc odločili, ker navedeni okoljski znak predstavlja vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični panogi. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo (FEE). Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata neposredno pripomorejo k varovanju okolja.