Zdaj je čas, da odkrijemo svoj najljubši razlog za obisk zdraviliškega, čebelarskega, pivovarskega Laškega! Spoznavajmo posebnosti, odkrivajmo odličnosti, raziskujmo skrivnosti.

Okusimo Laško

 

Kaj so pristne posebnosti Laškega, ko gre za rokodelstvo? Kam na dobrote s pregreto smetano, značilno kulinarično posebnostjo Laškega? H katerim ponudnikom po certificirano odlične prehranske pridelke in izdelke? Zakaj na obisk v prvo hišo gastronomije? Poiščite najbolj avtentične okuse in mojstrstva našega mesta pod znamko Okusiti Laško!

Spoznavajmo posebnosti laških voda

 

Laško je mesto termomineralnih vrelcev. Zdravilne vode iz globin so temelj delovanja Thermane Laško, Rimskih term in Aqua Rome. Ste vedeli, da lahko v obeh zdraviliščih vodo iz globin tudi pijete? Ko pridete na oddih, poiščite pivnico termalne vode v Laškem in pitnik termalne vode pred vhodom v Rimske terme.

 

Thermana Laško. Kjer so doma doživetja za vso družino in okusi Laškega

 

Ko pride čas za družinske počitnice, je Thermana Laško odlična izbira! Otroke navdušujejo vodna doživetja s tobogani, igralnico in animacijami, odrasle bogata wellness ponudba. Paketi vključujejo tudi doživetja v okolici in posebne ugodnosti s hotelsko kartico. Ob oddihu v Thermani si privoščite lokalno posebnost – Laško medenko s pregreto smetano in hišno medeno limonado.

 

Rimske terme. Privoščite si občutek razkošja

 

Vrelci, ki prinašajo vodo iz globine kar tisoč metrov, so bili odkriti že pred več kot 2 tisoč leti! Kopališče so od 15. stoletja obiskovali številni imenitneži, med katerimi je bila tudi princesa Sissi. V enem od najstarejših in hkrati zaradi prenove enim od najmlajših termalnih centrov Slovenije vas čaka edinstvena sprostitev s pridihom kopališč iz rimskih časov.

Odkrivajmo čebelam prijazno mesto

 

Le malo je mest, kjer lahko doživite toliko medenih okusov, razvajanj in doživetij, kot v Laškem! Pridite na Pivocvetni potep. Obiščite čebelarstvo Šolar in izkusite apiterapijo v čebelnjaku. Privoščite si lokalno izvirno sladico – Laško medenko. Sprehodite se do mestnega čebelnjaka in vrta medovitih rastlin. Dobre učinke medu lahko pričakujete tudi ob wellness razvajanju v Thermani Laško.

Doživimo pivovarsko zgodbo po svoje

 

Pivo iz Laškega je del slovenske identitete. Okušajte ga tam, kjer je zares doma! Pojdite na pivo k ponudnikom, ki poznajo njegove skrivnosti.  Preverite termine naslednjih Pivocvetnih potepov in se odločite za kulinarično doživetje na Gradu Tabor, kjer tudi s pivom svoje izvirne jedi ustvarja chef Marko Pavčnik. Ko boste poznali zgodbe laškega piva, bo pivovski wellness v Thermani Laško še imenitnejši!

 

Poiščimo še neodkrite lepote narave

 

Pojdimo na potepe po pohodniških in kolesarskih poteh Laškega. Odpeljejo nas na krožno Rečiško planinsko pot – najlepšo planinsko pot Slovenije v letu 2019. Vabijo nas k raziskovanju presenetljivih skrivnih kotičkov, kakršen je Lahomniški sopot z dvema slapovoma. Z razglednih točk, kakršna je vrh Huma, nam pokažejo Laško na nov način.

Povabimo izbrano družbo na poseben izziv

 

Z izbrano manjšo družbo si na varen način privoščite neobičajen dan! Dogovorite se za svoje doživetje v prvi sobi pobega na svetu s tematiko pivovarstva. Escape Room Enigmarium Laško vašo ekipo izziva, da v eni uri odkrijete pivovarjevo zlato. Če so vam ljubša odprta mestna prizorišča, izberite doživetje Unlock Laško. Z napeto in zabavno igro po mestnih ulicah boste z namigi odkrili skrivnostni zaklad iz grajske legende.

Občutimo gostoljubje Laškega

 

Obiščimo prijazne ponudnike Laškega. Spreminjajmo posamezne dni v doživetja! Odprta vrata Laškega ob stalnih dneh v tednu vabijo na obiske izletniških in turističnih, zeliščnih in ekoloških kmetij, muzejev in drugih zanimivih točk Laškega. Oglejte si tedenski razpored in najavite svoj prihod.

Rezervirajmo svoje izhodišče za vsa Laška doživetja

 

Zdaj je čas, da izberete nastanitev za svoj oddih. Naj bo hotel ali prijazna turistična kmetija, penzion, apartma ali planinska koča – povsod se lahko zanesete na gostoljubje ljudi, ponosnih na zdraviliške in pivovarske tradicije Laškega.

Moje Laško je varno tako, kot je varna moja Slovenija.

 

Po najboljših močeh se trudimo, da zagotovimo kar se da varno in zdravo okolje za vaše počitnice v Laškem.

 

  • Spoštujemo vse ukrepe za varovanje zdravja.
  • Skrbimo za visoke higienske standarde.
  • Spremljamo opozorila pristojnih institucij in upoštevamo priporočila.

 


 

Doživite in delite

       

Laško, Slovenia