Prenovljena stara trška kašča na Aškerčevem trgu je prostor odkrivanja preteklosti in sedanjosti Laškega in njegove okolice. Stalna razstava Laško – potovanje skozi čas razkriva zgodovino kraja od pradavnine do današnjih dni, predstavitev Pivovarstvo in zdraviliški turizem odstira dolgoletno tradicijo pivovarstva in zdravilnih vrelcev v Laškem in Rimskih Toplicah. Muzejska postavitev Geologija okolice Laškega prikazuje bogato naravno dediščino, pojasnjuje gospodarski utrip mesta v preteklosti in ponuja navdihe za obisk bližnjih krajev na podeželju. Občasne tematske, slikarske in fotografske in druge razstave bogatijo kulturni utrip mesta.

Spremljajte koledar prireditev!

 

Muzej je bil ustanovljen leta 1907. Prvotna zbirka je vključevala fragmente rimskih nagrobnih spomenikov, koščke keramike iz rimskega in predrimskega obdobja ter zbirko umetelno izdelanih ur, posodja ter starinskega pohištva. Z leti je muzej postal varuh bogate zbirke kulturne in naravne dediščine območja.

Obisk muzeja je danes vključen v več programov vodenih ogledov, odprt pa je tudi za posamezne obiskovalce.

Izbirajte med ogledi in izleti

 

Spoštovani ljubitelji Laškega, njegove zgodovine in kulture. Obveščamo vas, da je Muzej Laško zaradi obnovitvenih del do nadaljnjega za obiskovalce zaprt.

Odprto: 

od torka do petka od 9:00 do 12:00 in od 13:00 do 16:00

Izven delovnega časa je Muzej Laško odprt po dogovoru.

 

Vstopnina: 

3,00 EUR na osebo

2,00 EUR na osebo za otroke, študente, upokojence in skupine