Zelena shema slovenskega turizma

 

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN:

  • združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji,
  • destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja,
  • skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

Zelena shema slovenskega turizma Slovenia Green je torej celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji, namenjen pa je tako destinacijam kot tudi posameznim turističnim ponudnikom. Shema, katere  namen je povečati konkurenčnost, kakovost in inovativnost slovenskega turizma, sloni na sistemu evropskih turističnih kazalnikov ETIS ter globalnem orodju GSTC, ki omogoča primerjavo z zelenimi destinacijami po vsem svetu.

Naša destinacija Laško je leta 2015 podpisala Zeleno politiko Slovenskega turizma in s tem vstopila v Zeleno shemo v okviru katere smo po dolgotrajnem postopku ocenjevanja pridobili znak Slovenia Green bronze. V letu 2019 pa se je postopek ocenjevanja ponovil in pridobili smo Slovenia Green GOLD znak. Shema do danes združuje že vrsto destinacij, ponudnikov, parkov in agencij z uspešno pridobljenim znakom Slovenia Green.

Zelena (okoljsko in družbeno odgovorna) destinacija ni nekaj, kar je projekt, naloga oziroma odgovornost zgolj turistične organizacije. Je nekaj, kar lahko dosežemo samo vsi skupaj – vsi deležniki v destinaciji, tako v javnem, nevladnem kot zasebnem sektorju – in to ne samo v turizmu, temveč na vseh področjih delovanja. Nenazadnje pa so v tem procesu ključni tudi vsi, ki v destinaciji živijo. Izrednega pomena je namreč, da je destinacija najprej prijetna in prijazna za vse, ki tu delamo in živimo. S tem bo takšna tudi za ljudi, ki nas obiščejo.

Pridružite se nam tudi vi! Še več info na spletni strani Slovenske turistične organizacije.

 

LAŠKO OSVOJILO ZNAK SLOVENIA GREEN GOLD
V letošnjem letu je potekalo ponovno ocenjevanje, v okviru katerega je bil destinaciji Laško podeljen znak Slovenia Green Destination Gold.

Več TUKAJ >>

 

Strateški dokumenti Občine Laško:

Strategija razvoja in trženja turizma za občino Laško 2020

Ankete in analiza anket

Anketa – obiskovalci

Anketa – prebivalci

Ankete – podjetja

Rezultati anket 2018 – obiskovalci

Rezultati anket 2018 – prebivalci

Rezultati anket 2018-turistično gospodarstvo

Rezultati anket-Članek TV Laško

Trajnostni turizem

Kaj je trajnostni turizem

Trajnostno poročilo destinacje Laško

Zelena shema slovenskega turizma

Zeleni napotki za obisk destinacije Laško

Poročilo o spremljanju indikatorjev Zelene sheme slovenskega turizma

 

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje

[recaptcha]