+22℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Okusi Laškega v družbi dobrega počutja

Podelitev certifikatov kakovosti Okusiti Laško 2019

Certifikat kakovosti KBZ Okusiti Laško

Namen označevanja lokalne ponudbe s KBZ Okusiti Laško je poleg združevanja prehranskih in rokodelskih ponudnikov z območja LAS Raznolikost podeželja  tudi skupno nastopanje za večjo prepoznavnost visokokvalitetnih dobrin in storitev.

Kolektivni blagovni znamki Okusiti Laško na pot …

Ko so mi predstavili zasnovo kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, sem bil pozitivno presenečen, saj imamo v občini Laško resnično dobro gastronomsko izhodišče, ki sovpada s ponudbo turizma. Večkrat sem že poudaril, da se morajo manjši ponudniki takšnih in drugačnih storitev in izdelkov medsebojno povezati, se redno srečevati, si izmenjevati izkušnje in znanja. Zato ocenjujem vzpostavitev kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško kot resnično pomemben in pozitiven projekt.

Laško ima iz svoje zgodovine veliko zgodb, ki so prisotne še danes. Na podlagi le-teh lahko ustvarimo nekaj edinstvenega – edinstvena doživetja, lokalno pridelano hrano, rokodelske izdelke iz lokalnih materialov … Ponosen sem, da smo uspeli vzpostaviti neko “skupnost”, ki smo jo povezali v kolektivno blagovno znamko, nosilko visoke kakovosti in dragocenosti naše občine, občine Laško.

Vabljeni, da tudi sami spoznate okuse Laškega.

Franc Zdolšek, župan Občine Laško

 

Za začetek naj zapišem: Dobrodošlo Laško v družino kolektivnih blagovnih znamk Slovenije! Tudi vi boste z znamko Okusiti Laško pomembno sooblikovali tista prizadevanja v slovenskem turizmu in  v siceršnjem načinu življenja, ki poskušajo vnašati bogata ter predvsem vrhunsko kakovostna znanja lokalnega in regionalnega prebivalstva na najrazličnejša področja vsakdanjikov in praznikov. Zato znamka Okusiti Laško ne pomeni le odličnega nagovora turistom, ki bodo obiskovali vašo občino, naravno okolje, vasi in mesto Laško, ampak je predvsem velika priložnost za domačine, da s svojimi znanji in ustvarjalnostmi oblikujejo možnosti tudi za boljše ekonomske motive, torej za zaposlitev in zaslužek. Hkrati pa je to tudi eden od najboljših načinov, da domačini s pomočjo te znamke lahko izboljšajo svoja bivalna okolja, razmislijo o pestrostih kulinarične ponudbe in si naredijo lokalne prireditve take, da bodo tudi pripovedovale zgodbe ter s tem bogatile vsakega posameznega obiskovalca, družino, skupino … Vsa ta prizadevanja, ki jih odpira življenje s kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško, omogočajo lokalne in regionalne značilnosti in razpoznavnosti ter so najboljše sredstvo, s katerim lahko ustvarimo drugačen svet, kot nam ga ponujajo globalizacija in druge, človeku in kulturi neprijazne vsebine. Čestitke Laščanom za dober začetek in opozorilo, da dobre stvari delamo na dolgi rok! Modri gospodarji so sadili drevesa za vnuke in pravnuke! 

prof. dr. Janez Bogataj

 

Sistem podeljevanja pravice do uporabe podobe certifikata kakovosti kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško za ponudbo visokokakovostnih pridelkov, živilskih in rokodelskih izdelkov, jedi in pijač postreženih na gostinski način in hiše gastronomije ter kulinaričnih prireditev, vodenih doživetij in nastanitvenih kapacitet, je nastal v kontekstu operacije »Okusiti raznolikost podeželja«. Povezani ponudniki predstavljajo mrežo akterjev na področju ponudbe in nakupa lokalnih produktov, ki odražajo zgodbe Laškega. Kratke oskrbne poti med pridelovalci in predelovalci ter ponudniki gostinskih storitev, javnimi institucijami in končnimi kupci lokalne certificirane ponudbe, označene s kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško, predstavljajo največjo vrednost za končnega potrošnika, tako domačina kot obiskovalca, ki lahko preizkušene dobrote odnese domov in ob »pookusu« pripoveduje zgodbo Laškega. 

Vabljeni v Laško!

dr. Tanja Lešnik Štuhec

 

Več o projektu

Operacijo Okusiti raznolikost podeželja, katere vodilni partner je Občina Laško, ostali partnerji pa so STIK Laško, KGZS – Zavod CE in Thermana d.d., sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Vse, ki vas zanima sodelovanje, vabimo, da nam pišete na polona.zorko@stik-lasko.si ali pokličete na 03 733 89 50, TIC Laško.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.