+23℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Po laških poteh 2023

S pohodom na Hum, 22. aprila, v letu 2023 startamo s promocijsko akcijo vodenih pohodov po urejenih tematskih poteh destinacije Laško na katerih spoznavamo okoliške kraje, zgodbe in zanimivosti bogate kulturne dediščine, uživamo v hoji v naravi, se družimo in se nasploh imamo lepo.

 

V sklopu akcije PLP 2023 organiziramo devet vodenih pohodov, ki si terminsko in lokacijsko sledijo:

  • sobota, 22. april 2023 – Pohod na Hum, start ob 9.00 na Valvasorjevem trgu, pred TIC-em Laško. Organizator: STIK
  • sobota 20. maj 2023 – Pohod iz Slog v Log, start ob 9.00 pri kozolcu Konjeniškega društva v Tevčah. Organizator: Strelska društvo »Celjska četa« Mala Breza, Sekcija za kulturno dejavnost
  • sobota 10. junij 2023 – Pohod po Aškerčevi poti, start ob 7.30 pred Železniško postajo v Zidanem Mostu. Organizator: KD Anton Aškerc Rimske Toplice
  • sobota 19. avgust 2023 – Pohod po Orionovi poti, start ob 9.00 pred kartuzijo v Jurkloštru. Organizator: KS Jurklošter
  • sobota 9. september 2023 – Anzekov pohod iz Laškega na Svetino, start ob 8.00 izpred Kulturnega centra Laško. Organizator: Etno odbor Jureta Krašovca pri ZKD občine Laško “MOŽNAR” v sodelovanju z Občino Štore
  • sobota 16. september 2023 – Pohod po poti treh cerkva, start ob 9.00 na Valvasorjevem trgu, pred TIC-em Laško. Organizator: STIK v sodelovanju s krajani
  • nedelja, 1. oktober 2023 – Pohod na sv. Trojico, start ob 9.00 s parkirišča v Jurkloštru. Organizator: KS Jurklošter
  • sobota, 14. oktober 2023 – Pohod po poti SREČNO, start ob 8.00 pred Železniško postajo v Laškem. Organizator: Občine Laško, Hrastnik. Trbovlje in Zagorje ob Savi v sodelovanju s STIK-om Laško, KRC-om Hrastnik, RRA Zasavje, Rudarskim društvom sv. Barbara Sedraž, RMED Perkamdeljc Trbovlje in RMED Srečno Zagorje.
  • sobota 4. november 2023 – Pohod po nekdanjih trških mejah Laškega, start ob 9.00 na Valvasorjevem trgu, pred TIC-em Laško. Organizator: PD Laško

Pohodi so že tradicionalni in se odvijajo vrsto let. Potekajo po urejenih in označenih tematskih pohodnih poteh na območju laške občine, turistične destinacije Laško – sotočje dobrega. Organizatorji posameznih pohodov bodo v okviru svojih programov poskrbeli za zabavo in prijetno vzdušje, oglede zanimivosti na poti, če bo možno pa tudi za pijačo in jedačo.

Vsi, ki se boste udeležili vseh pohodov v tekočem letu, boste ob koncu leta prejeli priponko PO LAŠKIH POTEH 2023, vsem, ki se boste 3-leta zapovrstjo udeležili skupaj vsaj 15 pohodov in v Dnevniku tematskih pohodnih poti PO LAŠKIH POTEH zbrali vsaj 15 žigov, bomo po koncu zadnjega pohoda v letu podelili zlato priznanje PO LAŠKIH POTEH ter zlatega pohodnika vpisali v častno knjigo PO LAŠKIH POTEH.

Otroke, ki se bodo udeležili vseh pohodov v tekočem letu in to dokazali z žigi v Dnevniku tematskih pohodnih poti PO LAŠKIH POTEH, bomo ob koncu leta nagradili s karto za kopanje v bazenih družbe Thermana Laško.

Žige opravljenih pohodov zbirate v knjižici Dnevnik tematskih pohodnih poti PO LAŠKIH POTEH. Knjižica predstavlja tudi pohodniški dnevnik tematskih pohodnih poti na območju laške občine. Vsebina knjižice je razdeljena na dva dela:

– prvi del je vezan na promocijsko akcijo pohodov Po laških poteh in

– drugi del, ki je namenjen splošni predstavitvi tematskih pohodnih poti naše destinacije.

Knjižica je, tako kot promocijska akcija pohodov, namenjena vsem – pohodnikom in ljubiteljem hoje v naravi, prehodnim gostom ter turistom, ki počitnikujejo pri nas. Na vsaki tematski pohodni poti poiščite nabiralnik z vpisno knjigo in žigom, ter v dnevniku z žigom zabeležite svoje obiske poti. Knjižica stane 3,00 EUR, kupiti jo je možno pred startom posameznega pohoda, čez celo leto pa v TIC-u Laško, pri nekaterih ponudnikih turističnih storitev in preko spleta.

Lepo povabljeni na pohode v sklopu akcije in celoletno vandranje po urejenih pohodnih poteh turistične destinacije Laško.

Doživite in delite z nami

Pridružite se nam ali pa delite vaše zgodbe in doživetja na #myLaško.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.