Kulinarične poti in prireditve

Pivocvetni potep po Laškem

V Laškem že stoletja točimo grenko-sladke napoje. Dežurna čebelica je naša vodnica na potepu od izvirske termalne vode do legendarne Pivovarne Laško. Na enem hribu se razvajamo v vrhunski restavraciji Pavus na Gradu Tabor, na drugem uživamo na medenem pikniku Čebelarstva Šolar. Na poti naberemo toliko skrivnosti, da lahko postanete medeni pivovarji.

>>>>>

Kulinarično-zeliščno popotovanje skozi čas, 2019

Naše drugo druženje na kulinarično-zeliščnem popotovanju skozi čas smo usmerili v prihodnost in predvideli črni scenarij izginotja medonosnih čebel in drugih opraševalcev. Količinsko je od opraševanja žuželk odvisna pridelava ene tretjine človeške prehrane. Brez opraševalcev torej ne bi bili brez hrane, bi je pa bilo manj, bila bi dražja in manj raznovrstna, kar bi negativno vplivalo na življenjski standard in zdravje ljudi. Katere danes poznane jedi bi še lahko okušali po izginotju opraševalcev?

>>>>>

Kulinarično-zeliščno popotovanje skozi čas, 2018

Naraščajoče zanimanje in povpraševanje po zeliščnih produktih in storitvah doma in po svetu je šest slovenskih lokalnih akcijskih skupin vzpodbudilo h krepitvi in razvoju prednosti in priložnosti na tem področju. V okviru projekta »Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine«, ki je bil delno sofinanciran z evropskimi sredstvi, je bila oblikovana povezana butična ponudba z visoko dodano vrednostjo.

>>>>>

Naj bo Laško moje, tvoje, naše!

Vsak mesec enemu od novih naročnikov na katerikoli laški elektronski novičnik podelimo PAKET PRESENEČENJA IZ LAŠKEGA

Prijava na E-novice