Turistično informacijski center Laško – dejavnosti

Obisk Laškega se za mnoge začne in konča v centru, kjer so na voljo vse turistične informacije, zemljevidi območja in različne publikacije, kjer je mogoče kupiti vstopnice za različne prireditve v Laškem in drugod po Sloveniji, se dogovoriti za vodene oglede in izlete in kjer so na voljo tudi izbrani spominki #myLaško.

INFORMIRANJE

V TIC-u Laško nudimo informacije o turistični ponudbi destinacije Laško in Slovenije. Na voljo so številne brezplačne publikacije, na prodaj pa so tudi različni zemljevidi, brošure, razglednice in vodniki.

 

PRODAJA SPOMINKOV

Trgovinica spominkov v TIC-u Laško obsega široko ponudbo domačih dobrot in izdelkov lokalnih ustvarjalcev ter drugih spominkov Laškega in Slovenije. Med ponudbo boste našli tudi spominke Pivovarne Laško in znamke slovenskega turizma I feel Slovenia. V spletni trgovini  (link na trgovino) lahko izbrane spominke naročite tudi na dom.

 

PRODAJA VSTOPNIC

V TIC-u Laško je možen nakup vstopnic za prireditve, ki se odvijajo v destinaciji Laško in širše. Na voljo so vstopnice za prireditve v Kulturnem centru Laško, v dvorani Tri lilije Laško ter za prireditve in koncerte po Sloveniji in tujini preko prodajnih mrež Eventim in Mojekarte.si.

 

TURISTIČNA VODENJA

Organiziramo vodene oglede po destinaciji Laško  (link na oglede). Ogledi po naročilu, ki so na voljo vse leto, so priložnost za spoznavanje bogate zgodovine in naravnih znamenitosti destinacije. Na voljo je vodenje v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku.

 

IZPOSOJA KOLES IN POHODNIH PALIC

Če želite destinacijo raziskovati s kolesom, si ga lahko izposodite v TIC-u Laško. Nudimo gorska in treking kolesa, možen pa je tudi dnevni najem pohodnih palic.

CENIK NAJEMA KOLES

V ceni je vključena izposoja čelade in ključavnice.

Vse cene so z DDV.

kolo / ur (bike / hours)1 h3 h5 h8 h
13,00 €5,00 €7,00 €9,00 €
26,00 €10,00 €14,00 €18,00 €
37,50 €12,00 €18,00 €24,00 €
410,00 €16,00 €24,00 €32,00 €
512,50 €20,00 €30,00 €40,00 €

 

Cena najema enega para palic znaša 5,00 EUR na dan in vključuje izposojo enega para palic ter DDV.

V Laškem in Celju je na voljo sistem izposoje javnih koles pod skupnim imenom Kolesce.

PRODAJA DARILNIH BONOV

V TIC-u Laško so na voljo vrednostni darilni boni, ki jih je možno koristiti za obisk prireditev v Kulturnem centru Laško in dvorani Tri lilije, za nakup spominkov in daril v TIC-u ali pa za ogled razstav v Muzeju Laško.

Pravilnik za nakup darilnih bonov in nakupe z darilnimi boni tukaj.

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje