Dogodki

V Laško se splača vračati spomladi, poleti, jeseni in pozimi. Vsak letni čas navduši z drugačnimi dogajanji in prireditvami. Obiščite svetovljansko odlične in izvirno pristne dogodke. Izberite po svoje in opozorite še druge na vaše lastno #myLaško.

Praznično Laško

Vabljeni v Praznično Laško na sprehod po pravljičnem svetu, med praznične zgodbe. Za vas smo postavili pet prizorišč, navdih za njih pa smo našli v pravljicah – odkrijte, v katerih.

Obiščite številne prireditve, ki vam bodo pričarale praznično vzdušje.

PRAVLJIČNO DRSALIŠČE

Parkirišče pri Kulturnem centru Laško, 01. december, 18:00

S prvim decembrom bomo za vas odprli praznično drsališče. Delovalo bo od ponedeljka do četrtka od 16.00 pa do 21.00 ure, v soboto od 9.00 pa do 23.00 ure in ob nedeljah od 9.00 pa do 21.00 ure.
Vabljeni, da si zimske dni popestrite z zabavo za vas in vaše najmlajše. Uporaba drsališča je pri nas namreč popolnoma brezplačna, izposoja drsalk pa po simbolični ceni 1€.

Vabljeni!

Koncert Ansambla Saša Avsenika

Kulturni center Laško, 19. december, 19:30

Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik & Monika Avsenik v skupnem prazničnem koncertu BOŽIČNI ČAS PRI NAS DOMA

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI, monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih

Kulturni center Laško, 20. december, 19:30

Ste pripravljeni na najboljše šale na temo šole?
Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje.

PREDBOŽIČNO RAJANJE S PRIHODOM BOŽIČKA

Občinsko dvorišče Laško, 20. december, 18:00

Vabimo vas k ogledu prazničnega programa otrok iz vrtca in osnovne šole, ki ga vsako leto pripravljajo z velikim navdušenjem. Pridružite se nam in skupaj bomo poskrbeli, da Božiček zagotovo najde pot v Laško in za vse otroke prinese polno vrečo daril.

Kriza srednjih let, komedija Ranka Babića

Kulturni center Laško, 26. december, 19:30

Morda sta za vse to kriva otroštvo in vzgoja, morda pa so srednja leta samo pravi čas, da se poišče strokovna pomoč!
V novi nori komediji Kriza srednjih let bo Ranko prvič spregovoril tudi o tem, kako je na drugem otroku delal več kot tri leta, hodil na teste, štel kdaj so ovulacijski dnevi in prvič v življenju zavračal seks, ker se je, kot pravi, na trenutke počutil kot mašina za proizvodnjo spermijev. Ja, če to ni kriza?!

ŽEGNANJE KONJ NA ŠTEFANOVO

Aškerčev trg, Laško, 26. december, 11:30

Na Aškerčevem trgu se bo pričelo žegnanje konj na Štefanovo. Ob godovanju sv. Štefana, zaščitnika živali, pred cerkvijo sv. Martina poteka »žegnanje« konj. Lastniki konj in konjeniki prijezdijo po blagoslov za svoje konje, za njihovo zdravje in dobro druženje skozi leto.

47. tradicionalni Božično-novoletni koncert Laške pihalne godbe in Mažoret Laško

Dvorana Tri lilije Laško, 27. december, 19:00

Tudi letos bomo poskrbeli, da bo zaključek leta poleg prazničnega veselja in radosti obarvan z glasbo, plesom in umetnostjo.
Vabimo vas na tradicionalni božično-novoletni koncert Laške pihalne godbe z gosti.
Vstop prost.

SLOVO OD STAREGA LETA S TANJO ŽAGAR

Občinsko dvorišče Laško, 28. december, 20:00

V Laškem se bomo od starega leta poslovili s Tanjo Žagar. Tanja bo v dve uri trajajočem koncertu nastopila ob spremljavi njene stalne spremljevalne skupine, k sodelovanju pa je povabila odličnega Kubanskega violinista in multi instrumentalista Lazara Zumeta.

Za uvod v Slovo od starega leta bo nastopila domača rock zasedba Marvin.

Ventilator, glasbena komedija, koprodukcija Gledališča Koper in Novosadskega gledališča (RS)

Kulturni center Laško, 17. januar, 19:30

Režija: Jaka Ivanc
Igrajo: Igor Štamulak, Lehel Soltis, Anja Drnovšek, Gorazd Žilavec, Marina Zoltán Sirmer, Judit László, Tjaša Hrovat, Vesna Pernarčič (alt.), Rok Matek, Dániel Huszta, Aleš Valič, Jaša Jamnik (alt.) 

Večjezikovna komedija z veliko glasbe in še več nesporazumi, saj se bodo prebivalci Novih hiš med seboj sporazumevali v treh ali celo štirih jezikih.

VID VALIČ: SEKS PO SLOVENSKO

Kulturni center Laško, 30. januar, 19:30

Vid Valič v svoji novi predstavi z naslovom »Seks po slovensko« govori o svojih seksualnih in aseksualnih anekdotah, ki jih je bilo za nekatere malo, za druge veliko, spet za tretje pa tam tam.

Hamo & Tribute 2 Love – Iz4Kani, akustični koncert

Kulturni center Laško, 14. februar, 19:30

Po krajši klubski turneji in prazničnem oddihu bodo Hamo & Tribute 2 Love pripravili sklop malce posebnih koncertov imenovanih Iz4Kani. 14. februarja 2020 bodo odklopili elektriko, pospravili vse glasne aparate in pred vas stopili brez vseh ojačevalnikov vonja, okusa in zvoka.

Kvatropirci

Kulturni center Laško, 20. februar, 19:30

Štiriglasno prepričajo tako v zabavnem kot dalmatinskem slogu.

Severa in Gal Gjurin, koncert

Kulturni center Laško, 06. marec, 19:30

Gal in Severa Gjurin bosta nastopila z ekskluzivnim, za priložnost prirejenim akustičnim zvokom. Edinstven večer, ki ga bosta zaznamovala z liričnostjo in avtorsko glasbo. Nastopila bosta sama – dva glasova pa bosta dopolnila z zvokom akustične zasedbe.

Ansambel Slovenski zvoki z gosti: Harmonikarski orkester Glasbene šole Laško-Radeče

Kulturni center Laško, 24. marec, 19:30

Slovenski zvoki so narodno zabavni ansambel, ki ga sestavljajo člani iz vseh koncev Slovenije. S svojimi skladbami so prejemniki številnih priznanj in nagrad, sodelovali so na raznih dobrodelnih koncertih, na regijskih in nacionalni televiziji. Nastopajo tako doma kot v tujini, kjer odlično zastopajo slovensko glasbeno sceno, štirikrat so že odpravili na turnejo po Združenih državah Amerike.

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje