Dogodki

V Laško se splača vračati spomladi, poleti, jeseni in pozimi. Vsak letni čas navduši z drugačnimi dogajanji in prireditvami. Obiščite svetovljansko odlične in izvirno pristne dogodke. Izberite po svoje in opozorite še druge na vaše lastno #myLaško.

Razstava 130 let Turističnega društva Laško

Muzej Laško, 11. julij, 09:00

»Laško ima od zadnjega poletja svoje olepševalno društvo, ki ga resnično potrebuje, kajti v našem lepem kraju je treba marsikaj pospraviti.« Tako je v svojo slovito kroniko leta 1889 zapisal Karl Valentinič.
Vabljeni na razstavo, da se spomnite in pomnite!
Razstava bo odprta do 30. septembra 2019.

Razstava Zdravilišče Rimske Toplice na razglednicah

Rimske terme, Rimske Toplice, 24. julij, 00:00

Zdravilišča so se v drugi polovici 19. stoletja pričela propagirati na nov način, ki je v hipu osvojil svet. Gostje so s svojega potovanja, dopusta ali zdravljenja z veseljem pošiljali majhne fotografije z lepimi pozdravi, na katere so pogosto pripisali tudi svoje občutke.
Zdravilišča so med seboj kar tekmovala katero bo imel lepšo, bolj povedno in privlačno razglednico … Rimske Toplice niso v tem prav nič zaostajale.
Razstava bo na ogled do 31. avgusta 2019

USTVARJALNO POLETJE S HIŠO GENERACIJ LAŠKO

Center satrejših Hiša generacij, 12. avgust, 10:00

V času od 12. do 23. 8. lepo vabljeni na brezplačne ustvarjalne delavnice s Hišo generacij. Ponedeljek, 12. 8. SIVKA PUNČKE, torek, 13. 8. PEŠČENE SLIKE, sreda, 14. 8. POLETNA KUHINJA, ponedeljek, 19. 8. SERVIETNA TEHNIKA, torek, 20. 8. RIBE IZ STORŽEV, četrtek, 22. 8. LAHKIH NOG NA OKROG, petek, 23. 8. POLETNA KUHINJA.

Avgust pod zvezdami: Filmski večer – Moj ata, socialistični kulak (1987)

Občinsko dvorišče Laško, 23. avgust, 20:30

Vabljeni na avgustovski filmski večer pod zvezdami na Občinsko dvorišče. Ogledali si boste film Moj ata, socialistični kulak (1987).

Pohod po ORIONOVI POTI

Kartuzija Jurklošter, 24. avgust, 09:00

Vljudno vabljeni na pohod po naravoslovno-zgodovinski pohodni poti in četrti pohod v sklopu akcije PO LAŠKIH POTEH.
Orionova pot je speljana po sledeh starodavnih kultur skozi kraje in predele, za katere pater dr. Karel Gržan v knjigi V znamenju Oriona sklepa, da je tam bilo megalitsko svetišče, središče sveta v trikotu med Savinjo, Savo in Sotlo. Številna doslej večinoma neznana gradišča (več sto metrov dolgi zidovi, ruševine naselbin …), ki z izjemno natančnostjo sledijo zvezdni razporeditvi, to tezo razvidno potrjujejo.

Slaba družba, monokomedija

Občinsko dvorišče Laško, 30. avgust, 20:30

Prekaljenega in vse bolj priljubljenega stand-up komika Admirja Baltića spoznamo kot »kriminalca na drobno« z imenom Žuti, ki s svojimi anekdotami pripoveduje zgodbe o sebi, svoji družini, prijateljih in tudi o številnih družbenih krivicah sodobne Slovenije. Gledalce je prepričala njegova iskrenost, pronicljive opazke in iznajdljivi pevski vložki, ki žanjejo aplavze. Malo manj pa jih je navdušil zavajajoč naslov- Baltić je na namreč vse prej kot slaba družba.

Informacije in rezervacije vstopnic: TIC Laško, 03 733 89 50, tic@stik-lasko.si
V primeru slabega vremena bo prireditev v Kulturnem centru Laško.

13. KOLESARSKI VZPON Pivovarne Laško na Šmohor

Debro, parkirišče pred dvorano Tri lilije Laško, 31. avgust, 10:00

Vabljeni na 13. KOLESARSKI VZPON Pivovarne Laško na Šmohor… kategorije Moški: M1 do 25 let, M2 od 26 do 45 let in M3 od 46 do 60 let, M4 nad 60 let, DEČKI vključno do 18 let; Ženske: Ž1 do 35 let in Ž2 od 36 let dalje; DEKLICE vključno do 18 let.
Posebej kategorije za gorska kolesa!
Sobota, 31. avgust 2019, start ob 10.00!

13. Pohod po Anzekovi poti iz Laškega na Svetino

start pri Železniški postaji v Laškem, 07. september, 08:00

Peti pohod v sklopu akcije Po laških poteh 2019 je namenjen obujanju spominov na ljudskega godca in kapelnika “Svetnske godbe” Ivana Ulage – Vrhovskega Anzeka. Pot nas vodi preko Ojstrega, Reke in Kanjuc do Velikega Vrha, kjer je rojstna hiša ljudskega godca in kapelnika “Svetnske godbe” Ivana Ulage – Vrhovskega Anzeka. Nadaljujemo do Svetine in zaključimo pohod s sveto mašo za pohodnike in godbenike ter z druženjem godb.

V sklopu praznika KS bodo poleg zaključka pohoda s srečanjem godb potekale tudi družabne igre med zaselki.

Organizator: Etno odbor Jureta Krašovca pri ZKD občine Laško “MOŽNAR”.
Soorganizatorji: KS Svetina, KD Pihalna godba Svetina, Občina Štore, Občina Laško, STIK in družina Sikovšek.

Menopavza, komedija Špas teatra

Kulturni center Laško, 25. september, 19:30

Menopavza, komedija Špas teatra
Igrajo: Helena Blagne, Salome, Zvezdana Mlakar in Urška Vučak Markež.

“Menopavza” – poimenujmo jo, kar tudi je, dame! – skočila je iz omare in zdaj je v vsej svoji veličini na odru… privablja veliko smeha iz občinstva, v katerem sedijo ženske poznavalke in … tudi moški! Ali govorimo o občutljivih letih? Kje pa!!!
Pridružite se sestrski družčini! Zabavna je, polna samoironije in do konca sproščena, ne glede na to, kako podivjani so hormoni.

To je EDINA menopavza, ki jo imajo moški noro radi! V njej prepoznajo svoje žene, mame, sestra, prijateljice… mladini pa bo naenkrat vse bolj jasno glede mam in babic.
“VAM REČEMO, ZA ZJOKAT SMEŠNO!”

Cena vstopnic 24 EUR.
Informacije: TIC Laško, t: 03 733 89 50, e: tic@stik-lasko.si

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje