Dogodki

V Laško se splača vračati spomladi, poleti, jeseni in pozimi. Vsak letni čas navduši z drugačnimi dogajanji in prireditvami. Obiščite svetovljansko odlične in izvirno pristne dogodke. Izberite po svoje in opozorite še druge na vaše lastno #myLaško.

Razstava V spomin Josipu Pelikanu

Razstavišče Kulturnega centra Laško, 16. september, 08:00

Razstava v spomin Josipu Pelikanu. Fotografski mojster Josip Pelikan je v Celju ustvarjal skorajda 60 let; svojo poklicno in življenjsko pot je namreč sklenil 18. junija 1977. Ob 40. obletnici njegove smrti je Revija Digitalna kamera v sodelovanju z MnZC pripravila fotografski natečaj V spomin Josipu Pelikanu. Fotografi so v prvih petih mesecih leta 2017 v črno-belih tonih poustvarjali posnetke narave in portrete, kakršne je delal mojster Pelikan v svojem steklenem ateljeju. Odziv je bil izjemen: na natečaju je sodelovalo 53 fotografov z 262 fotografijami.

Veliki koncert citrarke Janje Brlec z gosti

Kulturni center Laško, 19. oktober, 19:30

sobota, 19. oktober 2019, ob 19.30, Kulturni center Laško Veliki koncert citrarke Janje Brlec z gosti Posebna gostja: Nuška Drašček Koncert bo pravo presenečenje za poslušalce saj bo glasba povezana v čudovito zgodbo, ki jo bo preko poezije vodila Sara Lešnik. V poslušalcih bo vzbudila mavrico čustev, od strasti in ljubezni do rahločutnosti, pogleda vase … Continued

Osrednja prireditev Bralne značke Knjižnice Laško pred dnevom reformacije s pisateljem Tonetom Partljičem

Kulturni center Laško, 24. oktober, 19:00

Osrednja prireditev Bralne značke Knjižnice Laško pred dnevom reformacije s pisateljem Tonetom Partljičem Organizator: Knjižnica Laško v sodelovanju z Občino Laško in JSKD OI Laško

Proslava ob občinskem prazniku

Kulturni center Laško, 07. november, 18:00

Ob tej priložnosti bodo podeljena priznanja v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna ter najvišja občinska priznanja.
V kulturnem programu sledi koncert filmske glasbe z domačimi solisti. Nastopile bodo še plesalke Glasbene šole Laško-Radeče.

21. tradicionalni pohod po nekdanjih trških mejah Laškega

Valvasorjev trg, pred TIC-em Laško, 09. november, 09:00

Planinsko društvo Laško že enaindvajsetič zapored organizira in se podaja na pohod po nekdanjih trških mejah Laškega. Namen prireditve je obuditi in negovati tradicionalni dogodek, ki sega stoletja nazaj v krajevno zgodovino ter ga za današnjo moderno dobo čim bolj verodostojno priklicati iz spomina.

Pohod je hkrati 8. pohod v sklopu akcije PO LAŠKIH POTEH 2019.

Rudi Bučar, koncert

Kulturni center Laško, 15. november, 19:30

Rudi Bučar, istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov s svojim glasbenim ustvarjanjem že skoraj poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino.

Brade, komedija, avtorski projekt

Kulturni center Laško, 20. november, 19:30

Igrajo: Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant

Najbolj kosmata komedija Brade nadaljuje Svetovno turnejo po Sloveniji!

Donačka z gosti: Komorna zasedba mladinskega pevskega zbora OŠ Primoža Trubarja Laško

Kulturni center Laško, 21. november, 19:30

Skupina svojo glasbeno prepoznavnost krepi s svojstvenim načinom izvajanja slovenske narodno-zabavne in zimzelene glasbe, prav tako pa ustvarjajo svojo avtorsko glasbo. Z zvenom violine in ostalih akustičnih instrumentov so si v svetu narodno-zabavne glasbe pridobili naziv »drugačen ansambel«, nekoliko country obarvan. V njihovem programu se preliva glasba za ples in veselje.

Praznično Laško 2019

Kulturni center Laško, 01. december, 00:00

Siddharta: Nomadi – akustični koncert

Kulturni center Laško, 06. december, 19:30

V sklopu akustične turneje Nomadi v Kulturni center Laško ponovno prihaja Siddharta!

Ventilator, glasbena komedija, koprodukcija Gledališča Koper in Novosadskega gledališča (RS)

Kulturni center Laško, 17. januar, 19:30

Režija: Jaka Ivanc
Igrajo: Igor Štamulak, Lehel Soltis, Anja Drnovšek, Gorazd Žilavec, Marina Zoltán Sirmer, Judit László, Tjaša Hrovat, Vesna Pernarčič (alt.), Rok Matek, Dániel Huszta, Aleš Valič, Jaša Jamnik (alt.) 

Večjezikovna komedija z veliko glasbe in še več nesporazumi, saj se bodo prebivalci Novih hiš med seboj sporazumevali v treh ali celo štirih jezikih.

Kvatropirci

Kulturni center Laško, 20. februar, 19:30

Štiriglasno prepričajo tako v zabavnem kot dalmatinskem slogu.

Severa in Gal Gjurin, koncert

Kulturni center Laško, 06. marec, 19:30

Gal in Severa Gjurin bosta nastopila z ekskluzivnim, za priložnost prirejenim akustičnim zvokom. Edinstven večer, ki ga bosta zaznamovala z liričnostjo in avtorsko glasbo. Nastopila bosta sama – dva glasova pa bosta dopolnila z zvokom akustične zasedbe.

Ansambel Slovenski zvoki z gosti: Harmonikarski orkester Glasbene šole Laško-Radeče

Kulturni center Laško, 24. marec, 19:30

Slovenski zvoki so narodno zabavni ansambel, ki ga sestavljajo člani iz vseh koncev Slovenije. S svojimi skladbami so prejemniki številnih priznanj in nagrad, sodelovali so na raznih dobrodelnih koncertih, na regijskih in nacionalni televiziji. Nastopajo tako doma kot v tujini, kjer odlično zastopajo slovensko glasbeno sceno, štirikrat so že odpravili na turnejo po Združenih državah Amerike.

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje