V Sloveniji je razglašena epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem.

Dogodki

V Laško se splača vračati spomladi, poleti, jeseni in pozimi. Vsak letni čas navduši z drugačnimi dogajanji in prireditvami. Obiščite svetovljansko odlične in izvirno pristne dogodke. Izberite po svoje in opozorite še druge na vaše lastno #myLaško.

Domači kotiček – predstavitev in prodaja domačih dobrot in izdelkov

Zg. vrt Savinje, 03. junija, 09:00

sreda, 3. junij 2020, med 9.00 in 11.00, zgornji vrt Savinje Domači kotiček – predstavitev in prodaja domačih dobrot in izdelkov Vsako sredo med 9.00 in 11.00 vas vabimo na zgornji vrt Savinje k nakupu domačih dobrot in izdelkov lokalnih ponudnikov. Organizator: STIK

LAŠKI SEJEM

Trubarjevo nabrežje pod Občino Laško, 05. junija, 08:00

Na voljo bodo izdelki široke potrošnje: suha roba, tekstil, obutev, kovaški in lončarski izdelki, kmetijski pridelki in izdelki …

Odpovedan – 25. POHOD PO AŠKERČEVI POTI

Železniška postaja Zidani Most, 13. junija, 07:30

V sled aktualnih razmer je 25. pohod Po Aškerčevi poti, ki bi moral biti v soboto, 13. junija odpovedan. Žal smo morali odpovedati tudi že prva dva načrtovana pohoda iz akcije, Pohod na Hum, ki bi moral biti konec meseca aprila in tudi Pohod iz Slog v Log, ki bi moral biti organizan v mesecu maju.

Upamo, da se bodo razmere umirile in bomo lahko z organiziranimi pohodi akcije Po laških poteh pričeli 22. avgusta, ko se bomo že osmo leto zapored podali po sledeh starodavnih kultur Orionove poti.

Pohod Po Aškerčevi poti je odpovedan, individualno pa ni prepovedan, kakor tudi ni prepovedan obisk vseh ostalih urejenih tematskih pohodnih poti na območju občine Laško.
Zato vse lepo vabimo, da se na številne poti naše destinacije Laško podate individualno, pri tem pa v času razmer povezanih s Corona virusom, upoštevate uradne strokovne smernice za zmanjšanje možnosti prenosa virusa ter lokalna in državna pravila glede potrebne medsebojne fizične razdalje, pravil uporabe javnih pohodnih objektov in večjih druženj na sploh.

Žige opravljenih individualnih pohodov lahko pohodniki zbirate v knjižici Dnevnik tematskih pohodnih poti Po laških poteh. Če dnevnika še nimate, ga lahko po ceni 3 eur kupite v TIC-u Laško ali naročite preko spleta na spletni strani lasko.info. Poiščite žig posamezne poti nekje na sredi vsake od tematskih poti. Z veseljem hodimo po laških poteh.

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje