Dogodki

V Laško se splača vračati spomladi, poleti, jeseni in pozimi. Vsak letni čas navduši z drugačnimi dogajanji in prireditvami. Obiščite svetovljansko odlične in izvirno pristne dogodke. Izberite po svoje in opozorite še druge na vaše lastno #myLaško.

Razstava V spomin Josipu Pelikanu

Razstavišče Kulturnega centra Laško, 16. september, 08:00

Razstava v spomin Josipu Pelikanu. Fotografski mojster Josip Pelikan je v Celju ustvarjal skorajda 60 let; svojo poklicno in življenjsko pot je namreč sklenil 18. junija 1977. Ob 40. obletnici njegove smrti je Revija Digitalna kamera v sodelovanju z MnZC pripravila fotografski natečaj V spomin Josipu Pelikanu. Fotografi so v prvih petih mesecih leta 2017 v črno-belih tonih poustvarjali posnetke narave in portrete, kakršne je delal mojster Pelikan v svojem steklenem ateljeju. Odziv je bil izjemen: na natečaju je sodelovalo 53 fotografov z 262 fotografijami.

Nedelja na Martinovo

Aškerčev trg, Laško, 10. november, 08:00

Martinov sejem vsako leto vabi s stojnicami, na katerih bo poleg kramarskega blaga moč videti in kupiti izdelke iz tistih dobrih, starih časov. Med številnimi stojničarji bodo z nami tudi medičar in lectar, gospodinje s pecivom in poticami, čaji, medom, suhorobarji, kovač … Lahko se boste najedli tudi sveže pečenega kostanja ter poskušali mošt in mlado vino. Pravica do Martinovega sejma je bila Laškemu s privilegijem dodeljena leta 1227.

Po maši in zadnjem pritrkavanju, ko bo zaigrala Laška pihalna godba, bo župan Občine Laško Franc Zdolšek po pozdravnem govoru izročil laškemu nadžupniku in dekanu Roku Metličarju vino v blagoslov.

Rudi Bučar, koncert

Kulturni center Laško, 15. november, 19:30

Rudi Bučar, istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov s svojim glasbenim ustvarjanjem že skoraj poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino.

Brade, komedija, avtorski projekt

Kulturni center Laško, 20. november, 19:30

Igrajo: Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant

Najbolj kosmata komedija Brade nadaljuje Svetovno turnejo po Sloveniji!

Donačka z gosti: Komorna zasedba mladinskega pevskega zbora OŠ Primoža Trubarja Laško

Kulturni center Laško, 21. november, 19:30

Skupina svojo glasbeno prepoznavnost krepi s svojstvenim načinom izvajanja slovenske narodno-zabavne in zimzelene glasbe, prav tako pa ustvarjajo svojo avtorsko glasbo. Z zvenom violine in ostalih akustičnih instrumentov so si v svetu narodno-zabavne glasbe pridobili naziv »drugačen ansambel«, nekoliko country obarvan. V njihovem programu se preliva glasba za ples in veselje.

ALJA KAPUN, gledališka predstava: avtorska monokomedija Življenje v rož’ cah

Kulturni center Laško, 28. november, 19:30

Simpatična cvetličarka čaka na naročilo šefa. Med čakanjem začne govoriti in kmalu smo priča zgodbi, kako je bilo, ko se je s kolegico dobila na kavi. Predstava je pravi “pušlc” čustev, ki ga zaznamuje črni humor, ples in petje.

Koncert Adija Smolarja

Kulturni center Laško, 29. november, 19:30

Adi Smolar, ki je v svoji glasbeni karieri prejel številne nagrade tako s strani poslušalcev kot strokovne javnosti, za vas pripravlja nepozaben večer. Na svoj kritičen, razmišljujoč, vendar zelo hudomušen način nam bo predstavil svoje skoraj ponarodele pesmi. Adi velja za enega izmed najizvirnejših, najplodnejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas. Svoje poslušalce je razveselil s kar 14 samostojnimi albumi. V eni izmed svojih pesmi pravi: “Se počasi daleč pride, se prav počasi spletejo vezi, dokler mi sonce ne zaide, iskal poti bom do ljudi!” Tako nam preprosto opiše pot, ki jo je prehodil od leta 1981, ko je imel svoj prvi samostojni koncert, pa vse do danes.

Praznično Laško 2019

Drsališče pri Kulturnem centru Laško, 01. december, 17:00

Vabljeni na drsališče pri Kulturnem centru Laško od 1. decembra dalje. Skupaj bomo prižgali praznične luči bo ob 18.00, bogat miklavžev sejem pa bo obiskal tudi Miklavž.

Siddharta: Nomadi – akustični koncert

Kulturni center Laško, 06. december, 19:30

V sklopu akustične turneje Nomadi v Kulturni center Laško ponovno prihaja Siddharta!

Koncert Ansambla Saša Avsenika

Kulturni center Laško, 19. december, 19:30

Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik & Monika Avsenik v skupnem prazničnem koncertu BOŽIČNI ČAS PRI NAS DOMA

Za Avsenikovo družino je bil decembrski, praznični čas vedno nekaj posebnega. Slavko Avsenik se je za Božič vedno vrnil domov in družina je lahko božični čas preživela skupaj. V objemu toplega doma so vedno zazvenele Zvezde na nebu žare, Zimska pravljica, Sankaška polka, Srečno novo leto, Prav fletno se imamo in ostale Avsenikove praznične melodije.
Danes družina podoživi podobne občutke ko se s svojimi pesmimi Skozi leta, Morda pa nekoč, Nesi me nesi in drugimi vrneta s poti Sašo Avsenik s svojim ansamblom in njegov oče Gregor Avsenik.

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI, monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih

Kulturni center Laško, 20. december, 19:30

Ste pripravljeni na najboljše šale na temo šole?
Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri tisti profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ – smeha.

Kriza srednjih let, komedija Ranka Babića

Kulturni center Laško, 26. december, 19:30

Morda sta za vse to kriva otroštvo in vzgoja, morda pa so srednja leta samo pravi čas, da se poišče strokovna pomoč!
V novi nori komediji Kriza srednjih let bo Ranko prvič spregovoril tudi o tem, kako je na drugem otroku delal več kot tri leta, hodil na teste, štel kdaj so ovulacijski dnevi in prvič v življenju zavračal seks, ker se je, kot pravi, na trenutke počutil kot mašina za proizvodnjo spermijev. Ja, če to ni kriza?!
Naraven in super zabaven! Princ odrov in kralj domače dnevne sobe – Ranko Babić!
Občinstvo si je želelo še in zdaj se vrača – v drugem delu Moške copate!

Vse za smeh in ljubezen!

Moška copata nosi laskavi naziv najdlje trajajoče hit komedije Špas teatra! Predstava-rekorderka beleži kar 380 ponovitev v več kot 100 mestih po Sloveniji, nasmejala pa je več kot 115.000 obiskovalcev. Mnogi so si jo ogledali tudi večkrat!

Ventilator, glasbena komedija, koprodukcija Gledališča Koper in Novosadskega gledališča (RS)

Kulturni center Laško, 17. januar, 19:30

Režija: Jaka Ivanc
Igrajo: Igor Štamulak, Lehel Soltis, Anja Drnovšek, Gorazd Žilavec, Marina Zoltán Sirmer, Judit László, Tjaša Hrovat, Vesna Pernarčič (alt.), Rok Matek, Dániel Huszta, Aleš Valič, Jaša Jamnik (alt.) 

Večjezikovna komedija z veliko glasbe in še več nesporazumi, saj se bodo prebivalci Novih hiš med seboj sporazumevali v treh ali celo štirih jezikih.

Kvatropirci

Kulturni center Laško, 20. februar, 19:30

Štiriglasno prepričajo tako v zabavnem kot dalmatinskem slogu.

Severa in Gal Gjurin, koncert

Kulturni center Laško, 06. marec, 19:30

Gal in Severa Gjurin bosta nastopila z ekskluzivnim, za priložnost prirejenim akustičnim zvokom. Edinstven večer, ki ga bosta zaznamovala z liričnostjo in avtorsko glasbo. Nastopila bosta sama – dva glasova pa bosta dopolnila z zvokom akustične zasedbe.

Ansambel Slovenski zvoki z gosti: Harmonikarski orkester Glasbene šole Laško-Radeče

Kulturni center Laško, 24. marec, 19:30

Slovenski zvoki so narodno zabavni ansambel, ki ga sestavljajo člani iz vseh koncev Slovenije. S svojimi skladbami so prejemniki številnih priznanj in nagrad, sodelovali so na raznih dobrodelnih koncertih, na regijskih in nacionalni televiziji. Nastopajo tako doma kot v tujini, kjer odlično zastopajo slovensko glasbeno sceno, štirikrat so že odpravili na turnejo po Združenih državah Amerike.

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje