+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Doživetja

Ogledi in izleti

Teden dni v Laškem je komaj dovolj za najlepša doživetja zdraviliškega in pivovarskega mesta. A tudi če pridete za en sam dan, bo zagotovo več kot le obisk. Načrtujte naslednji potep po območju zelenih presenečenj, kulturnih posebnosti, skrivnostnih tradicij in vznemirljivih pobegov. Doživite in delite vaše #myLaško.

Aktivnosti na prostem

Pohodniški, kolesarski ali konjeniški potep po Laškem in njegovi zeleni okolici, ribiška doživetja na rekah in ribnikih ali jadralno padalstvo z laških vrhov, vadba v parku dobrega počutja in rekreacija na raznoterih igriščih spremenijo običajen počitniški dan v doživetje #myLaško.

Planinci, pohodniki, ljubitelji nordijske hoje in sprehajalci v Laškem zagotovo odkrijejo prave poti zase. Športno-rekreativne, turistično-tematske, naravoslovne in učne poti omogočajo izbiro ustrezne dolžine in težavnosti poti za posameznike in družine, za mlajše in starejše ljubitelje pohodništva. Posebno doživetje so tudi organizirani skupinski pohodi.

Ljubitelji kolesarskih potepov do zanimivih kotičkov in znamenitosti območja ter iskalci izzivov za svoja gorska in treking kolesa imajo na območju Laškega obilo priložnosti za odkrivanje svojih najljubših kilometrov. S kolesom lahko dosežejo razgledne točke, prijazne kmetije in gostišča.

Območje Laškega lahko spoznavate tudi s sedla. Izkušene jahače čakajo doživetja narave na konjeniških turah po slikoviti okolici, začetnike priložnost za prve in nadaljevalne korake v konjeništvu, ljubitelje konjeništva pa druženje s plemenitimi živalmi.

Z loparji v Laško in Marija Gradec. V Laškem boste teniška igrišča našli ob penzionu Park. V Marija Gradcu sta teniški igrišči nedaleč od cerkve ob Savinji, ob igrišču so tudi parkirišča.

Wellness

Pod zelenimi hribi z izviri najbolj okusne pitne vode, tik ob reki Savinji, vrejo na dan dokazano zdravilne termalne vode. Že od antičnih časov so vir dobrega počutja. Danes učinke vode dopolnjujejo bazeni z vodnimi atrakcijami, savne in wellness razvajanja, medicinsko znanje in izkušnje tradicionalnih terapij. V skladu z vašimi individualnimi potrebami. #myLaško

Preberite več

Gastronomija

Laško ima okus po lokalno značilni pregreti smetani, ki svoj pravi odtenek dobi v krušni peči. Laško je zdravo kot med, ki ga tudi v zdraviliških parkih nabirajo čebele. Laško je lahkotno, a polno kot njegovo pivo. Diši po divjih in gojenih zeliščih. Preseneča z okusi, ki si jih želite odnesti s seboj. Brez skrbi! Zaupali vam bomo tudi kak recept, da si boste še doma lahko pričarali #myLaško.

Da ste bili v Laškem, boste vedeli, ko okusite medenko in laško pivo, ko se povabite na kulinarično razvajanje na grad Tabor, na laško južino v Thermano in na pečena jabolka v Rimske terme! Poskrbite za okusne spomine.

Poleg domačega kruha, pogač, potic in krofov, ki spremljajo laške praznične in vsakdanje dni, lahko tu okušate lokalno pridelano zelenjavo in sadje, mlečne izdelke, ribe in meso, med, medene izdelke in zelišča, doma pripravljene testenine ter žganja in likerje iz domače žganjekuhe.

Chef Marko Pavčnik, eden od vodilnih slovenskih kuharjev, v restavraciji Pavus na gradu Tabor ustvarja novo slovensko kulinariko. Restavracija Pavus je tudi prva hiša gastronomije s cerifikatom Okusiti Laško.

Združite kulinariko s srečanji, potepi in doživetji, kot jih lahko ponudi le Laško. Izberite pivocvetni potep, povabite se na pivo s pivovarjem ali pa uživajte na pikniku z laškimi dobrotami.

Najboljše točke laške kulinarike so odličen razlog za obisk Laškega. Ko ste v Laškem, si privoščite potep med raznolikimi gostinskimi ponudniki. Ne spreglejte tistih, ki se ponašajo s certifikatom Okusiti Laško!

Ko se iz Laškega odpravite domov, vzemite s seboj tiste okuse, ki bodo Laško pričarali še vašim prijateljem, vas pa bodo spominjali na lepa laška doživetja. Izberite značilne spominke, zaznamovane z laškimi kulinaričnimi posebnostmi!

Združite kulinariko s srečanji, potepi in doživetji, kot jih lahko ponudi le Laško. Izberite pivocvetni potep od vode do piva in medu. Prijavite se na pivo s pivovarjem. Uživajte na pikniku z laškimi dobrotami.

Športni turizem

Športno Laško je ponosno na dvorano Tri lilije, ki poleg košarkarskih in rokometnih tekem gosti tudi številne druge prireditve. V bližini dvorane in v le nekaj kilometrov oddaljenem Celju so na voljo nogometna igrišča ter več drugih športnih zmogljivosti.

Preberi več

Zanimivosti

Trgi in srednjeveške stavbe zdraviliškega in pivovarskega mesta pripovedujejo velike življenjske zgodbe. Cerkve in kapele po okolici vabijo na razgledne točke na podeželje in v bližino rudniških tradicij. Kartuzija v skriti dolini Gračnice preseneča z zgodbami o zvezdah nad njo in o starodavnih verovanjih Keltov. Poiščite svoj navdih in spišite lastno zgodbo #myLaško.

Kako daleč vam seže pogled, je v Laškem odvisno le od tega, kako daleč ste se pripravljeni povzpeti. Z gradu nad mestom in s Krištofa se ponujajo razgledi na Savinjo in staro mestno jedro Laškega. S hribov z malo daljšimi, a vselej prijaznimi dostopi, segajo razgledi na vse strani neba – tudi do morja in prek slovenskih meja. Kakšen bo vaš razgled na #myLaško?

Poslovna srečanja

Kongresi, konference, poslovni in izobraževalni dogodki, motivacijska in druga srečanja so v Laškem zaznamovani s sodobno opremljenimi prostori, profesionalno strokovno podporo in odličnim okoljem za dodatna doživetja. Laško je prometno dobro povezano z vsemi smermi prihoda. Naj bo tudi v poslu #myLaško.

Preberi več

Poroke

Naj bo zaznamovana z grajsko plemenitostjo, z vožnjo s kočijo skozi zdraviliški park, z ljubeznivostjo slovitega razglednega stolpa ali z naravno lepoto travnika pod mogočnimi sekvojami – poroka, sklenjena v Laškem, bo v vsakem primeru prilagojena vajinim željam.

Izberita prizorišče vajinega dne

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.