Dobrodošli v regiji odlične kulinarike

 

Slovenija je Evropska gastronomska regija 2021. Prisega na trajnostno usmerjeno kulinariko v vseh štirih regijah, ki dokazujejo raznolikost slovenskih tradicij. Termalna Panonska Slovenija slovi po zdravih vodah in različnosti močnatih jedi. Tu kulinariko spremljajo vrhunska vina, v Laškem pa tradicionalno odlično pivo. Laško najboljše iz svoje gastronomske kulture združuje pod znakom Okusiti Laško.

 

Gastronomija – zemljevid

Gastronomija – zemljevid
Termalno Panonska Slovenija Kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško

Termalno Panonska Slovenija

Lokalno. Okusno. Vrhunsko!

 

Na mizi z najbolj značilnimi okusi iz Laškega vas čakajo dobrote, ustvarjene s svežimi in doma pridelanimi sestavinami. Pripravljene so s spoštovanjem tradicije in z navdihujočimi sodobnimi pristopi. Odkrivajte njihove okuse, ustvarjalce  in – zgodbe!

Laška miza s pregreto smetano
Krof s pregreto smetano Pogača s pregreto smetano Pečena jabolka s pregreto smetano Žemeljna potica Štruklji s pregreto smetano Potica s pregreto smetano Laška medenka Medena limonada Pregreta smetana Krof s pregreto smetano

Krof s pregreto smetano

Pogača s pregreto smetano

Žemeljna potica

Štruklji s pregreto smetano

Medena limonada

Pregreta smetana

Krof s pregreto smetano

Izbrano za gurmane

Vse točke laške kulinarike

 

Najboljše točke laške kulinarike so odličen razlog za obisk Laškega. Ko ste že v Laškem, si privoščite potep med raznoliki gostinskimi ponudniki. Ne spreglejte tistih, ki se ponašajo s certifikatom Okusiti Laško!