+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Odkrijmo zeleno Laško

Zeleni napotki za obisk

Začutite zeleno pred prihodom v Laško

 • Obiskati zeleno destinacijo je odgovorna odločitev. Laško je prejemnik znaka Slovenia Green Destination Platinum. Poskusite izvedeti čim več o Laškem in njegovi tradiciji. Spoznajte Laško, še preden pridete.
 • Pripotujte z vlakom ali avtobusom.
 • Obogatite svoj oddih z zeleno – prenočite pri zelenem ponudniku! Rezervirajte svoj oddih v Hotelu Thermana Park Laško****Superior, kjer si prizadevajo za trajnostno delovanje.

Potujte zeleno

 • Sprehodite se skozi zelene doline Laškega, obiščite dolino Gračnice, kjer vas čaka pestrost rastlinskega in živalskega sveta, ki je del Nature 2000.
 • Laško odkrivajte peš ali s kolesom. Uporabljajte lahko sistem javnih koles KolesCE, s katerim se lahko zapeljete tudi do sosednjih Rimskih Toplic, Celja, Žalca ali še dlje.
 • Laško je kot ustvarjeno za raziskovanje z lahkotnim korakom, saj imate na voljo 18 označenih pohodnih poti.
 • Začutite Laško kot zeleni dom na prostem. Poskrbite za ločeno zbiranje odpadkov in ko pohajkujete po hribih, smeti odnesite v dolino.
 • Voda je čista in pitna povsod po Laškem. V Laškem najdete pitnike z zdravilno, termalno vodo v Thermani Laško in Rimskih termah.
 • Kupujte lokalno, sezonsko in sveže. V sklopu kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško je na voljo široka izbira prehranskih izdelkov in pridelkov ter rokodelskih izdelkov.
 • Okusite kulinariko Laškega v lokalnih gostilnah, kjer lahko naročite jedi s pivom, medom in pregreto smetano. Za sladico si privoščite Laško medenko, tipično destinacijsko sladico.
 • Obiščite tradicionalne dogodke in prireditve. V Laškem ne smete zamuditi največjega poletnega festivala Laško Pivo in cvetje, ki je bogat s kulturno in etnografsko dediščino ter manjših prireditev, kot so pustovanje, jurjevanje in martinovanje.
 • Ročno delo lokalnih ustvarjalcev je najlepši spominek. Poiščite jih v TIC-u Laško ali TIC-u Rimske Toplice.

Reši kviz in ugotovi kako zelen/a si

Zelena dejstva

Ali veš?

Slovenia Green

Laško je leta 2015 kot pilotna destinacija prejela znak Slovenia Green in je ena od najbolj trajnostnih slovenskih destinacij. Turizem razvijamo tako, da smo okolju in družbi prijazni.

Preverite podrobnosti

Zdravilna voda

Zdravilna voda v Laškem in v Rimskih Toplicah ima pri izviru temperaturo med 34 in 38°C ter v enem litru vsebuje od 370 do 430 mg raztopljenih različnih mineralov.

Preverite podrobnosti

Laško pivo

Najbolj prepoznavno Laško pivo Zlatorog zaradi nespremenjenega recepta ostaja isti že leta. Ena izmed glavnih sestavin tega piva je čista, neokrnjena laška voda.

Preverite podrobnosti

Čebelam prijazni

Destinacija Laško je prejela naziv "Občina prijazna čebelam", Thermana Laško pa je bila razglašena za "Čebelam najbolj prijazno podjetje".

Preverite podrobnosti

Kranceljpint

Marica Lesjak je z veščinami izdelovanja papirnatih rož (kranceljpint) postala prva Laščanka, ki je prejela priznanje na področju ohranjanja kulturne dediščine in prenašanju znanja na mlajše rodove.

Preverite podrobnosti

Okusiti Laško

Blagovna znamka "Okusiti Laško" zagotavlja visoko kakovost lokalnih pridelkov in izdelkov ter rokodelskih izdelkov.

Preverite podrobnosti

Thermana Laško

V Laškem lahko prenočite pri zelenem ponudniku, v hotelu Thermana Park Laško **** Superior, ki je ponosni prejemnik trajnostnih znakov EU Marjetica in Slovenia Green.

Preverite podrobnosti

Domači kotiček

Vsako sredo so v Domačem kotičku izbrani lokalni ponudniki domačih izdelkov in pridelkov od katerih lahko obiskovalci nakupujejo lokalno, sveže in zdravo.

Preverite podrobnosti

KolesCE

V Laškem je na voljo sistem javnih navadnih in električnih koles KolesCE, s katerim se lahko zapeljete tudi do sosednjih Rimskih Toplic, Celja, Žalca ali še dlje.

Preverite podrobnosti

Wellness in kulinarika na osnovi medu

Thermana Laško je prva v državi, ki je v sodelovanju z lokalnimi čebelarji razvila programe wellnessa in kulinarike na osnovi medu.

Preverite podrobnosti

Restavracija Pavus

Restavracija Pavus je poleg Michelinovega krožnika tudi dobitnica priznanja Hiša gastronomije KBZ Okusiti Laško ter je vidna promotorka boja proti zavrženi hrani.

Preverite podrobnosti

Vrt medovitih rastlin

Vrt medovitih rastlin v zdraviliškem parku je kot učilnica v naravi obogaten z ugankarskimi panoji o življenju in dobrobitih Kranjske sivke, ki so dostopni tudi slepim in slabovidnim.

Preverite podrobnosti

Laška medenka

Laška medenka, ki jo pripravljajo v Thermani Laško, vključuje lokalne sestavine in je uvrščena ne le v vrh gastronomske piramide občine Laško, temveč tudi v srednji del piramide gastronomije Slovenije.

Preverite podrobnosti

Laški čebelnjak

Pivovarna Laško Union je v sodelovanju z lokalnim čebelarstvom pripravila Laški čebelnjak in pripravila enkratno, ročno polnitev medenega piva.

Preverite podrobnosti

Doživite in delite z nami

Pridružite se nam ali pa delite vaše zgodbe in doživetja na #myLaško.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.