+27℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Pot med Celjem in Laškim je Alma Karlin pogosto prehodila kar peš. Gostom, ki jih je vodila s seboj ali pa jih je povabila na vlak od Celja do Laškega, je lahko pokazala, kje leži manjši vinograd v njeni lasti. Po 2. svetovni vojni je živela v hišici na stičišču Celja in Laškega.

Almina hiša

Pečovnik

Alma Karlin je skupaj s prijateljico Theo Gamelin zadnja leta svojega življenja preživela v hiši v Pečovniku. Tu je na ogled razstava o njenem življenju in delu, posebej zanimiva pa so sobotna vodenja v družbi Jerneje Jezernik, urednice, prevajalke in velike poznavalke Alminih del.

Grob Alme Karlin

Svetina

»Svetina je videti kot kraj na koncu sveta, saj leži na stičišču dveh hribov, tako da za njo ne vidiš drugega kot nebo. Svetina popolnoma zaokroža pokrajino. Temno siva cerkev izvira iz 15. stoletja in je ena najstarejših daleč naokrog,« je zapisala v svoj popotni dnevnik Alma, ki so jo na njeno željo na Svetini tudi pokopali.

Celjska koča

Doživite in delite z nami

Pridružite se nam ali pa delite vaše zgodbe in doživetja na #myLaško.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.