+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Laško ob svetovnem dnevu turizma 2023

Kdaj: 23. 9. 2023 - 30. 9. 2023

Kje: Laško

Svetovni dan turizma, vsako leto, kot praznik obeležuje vse ljudi, ki so s svojim delom, prijazno besedo in nasmehom povezani v turizmu. V Laškem se tega močno zavedamo, zato ob svetovnem dnevu turizma za vas pripravljamo zanimive in poučne programe vodenj in ogledov. Letošnje leto poteka pod geslom Tourism and green investment (Turizem in zelene naložbe).

Sobota, 23. 9. 2023 ob 11.00 in 14.00

Družinsko doživetje Zvezdosled v Jurkloštru

To pustolovsko in poučno doživetje je všeč vsem članom družine. S pomočjo skrivnostnega meniha razvozlavajte uganko starega samostana v Jurkloštru, kjer je med 12. in 16. stoletjem domoval kartuzijanski meniški red.

Promocijska cena v sklopu svetovnega dneva: 10 €/osebo

Rezervacija: TIC Laško, najkasneje do petka, 22. 9. do 10.00.

 

Sreda, 27. 9. 2023 ob 10.00 in 17.00

Brezplačno vodenje »Čez mostove Savinje«

Najlepše točke Laškega so nanizane na obeh bregovih reke Savinje. Povezujejo jih mostovi, ki omogočajo lep krožni sprehod od centra mesta do Thermane Laško in nazaj skozi park. Voden sprehod se začne pri TIC-u, sledi čez priljubljeni pokriti Črni most s samosvojimi zgodbami in čez Most želja. Po končanem ogledu vas vabimo še na degustacijo lokalnih dobrot in laškega piva, ki bo potekala v Laški hiši.

Rezervacija: TIC Laško, najkasneje do torka, 26. 9. do 10.00.

Brezplačno vodenje »Potep po Rimskih Toplicah«

Sprehodite se po Rimskih Toplicah ter spoznajte bogato naravno in kulturno dediščino kraja zdravilnih vrelcev. Ogled se prične pri TIC-u Rimske Toplice.

Rezervacija: TIC Laško, najkasneje do torka, 26. 9. do 10.00.

 

Sobota, 30. 9. 2023 ob 9.30

»Ta boljša« laška kuha (brezplačna predstavitev in degustacija v okviru DEKD)

Vsaka vas ima svoj glas in vsaka gospo­dinja svoj recept. Spoznavali in okušali bomo, kako se bogata naravna in kulturna dediščina občine Laško družita in oplajata v »ta boljši« laški kuhi. Njeni varuhi in va­ruhinje bodo spregovorili o starih receptih in načinih priprave reprezentativnih jedi območja, ki se prenašajo iz roda v rod ter skrbno plemenitijo s sodobnimi kulinarič­nimi znanji in veščinami. Delavnica poteka v Laški hiši.

Rezervacija: TIC Laško, najkasneje do petka, 29. 9. do 10.00.

 

Sobota, 30. 9. 2023 ob 15.00

Čokoladna delavnica z Medenim butikom in čokoladnico Škorja

V družbi Andreja iz Medenega butika in čokoladnice Škorja spoznajte skrivnosti izdelave čokolade in ostalih čokoladnih dobrot, občutite jih z vsemi svojimi čutili ter izdelajte svojo čokoladno tablico. Delavnica poteka v Laški hiši.

Promocijska cena v sklopu svetovnega dneva: 5 €/osebo

Rezervacija: TIC Laško, najkasneje do petka, 29. 9. do 10.00.

Za vsa doživetja so obvezne prijave v TIC-u Laško, Valvasorjev trg 1, Laško, na telefonski številki: 03 733 89 50 ali po elektronski pošti tic@stik-lasko.si. Prijave zbiramo najkasneje en dan pred izvedbo doživetja do 10.00. Ogledi in delavnice se izvedejo ob minimalno dveh prijavljenih udeležencih.

 

Vljudno vabljeni.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.