+23℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Podajte se na pot žive zgodovine, postlane s predanostjo, uporništvom in trdoživostjo naših prednikov. Raziščite delček tistega, kar je ustvarjalo identiteto in razvoj naših krajev. Odpravite se na 29,7 km dolgo »Pot SREČNO«, ki povezuje Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi in odkrijte pot, ki je prežeta z rudarsko zapuščino, ki združuje, označuje in oblikuje te kraje. Občudujte mogočno dediščino, ki je vtisnjena v naših srcih, v našem vdihu in izdihu ter tako resnično spoznajte edinstvenost vpliva večnega črnega zlata, ki se skriva pod površjem.

Pot SREČNO je primerna predvsem za radovedne pohodnike, iskrive raziskovalce, kolesarje in jahače konjev. Ime poti simbolično predstavlja značilen rudarski pozdrav »SREČNO«, ki je v vseh štirih občinah živ še danes. Velik del poti vodi skozi naravo, kjer lahko občudujete razgibano hribovito območje s premogom v svojih nedrjih, ki je za vedno povezalo prebivalce teh krajev. Pot bogatijo tudi številni ohranjeni objekti in eksponati tehnične dediščine.

Pot je namenjena tako za sprehod, rekreacijo, sprostitev, kot tudi za ogled naravnih in kulturnih znamenitosti s poudarkom na rudarski tehnični dediščini. Po celotni poti SREČNO od Laškega, skozi Hrastnik in Trbovlje do Zagorja ali obratno se lahko podate s knapovsko trdoživostjo, dobro kondicijo in močno voljo, sicer pa so v rekreativne namene bolj primerni posamezni odseki poti SREČNO.

Pot je skupaj dolga 29,7 km, od tega 7,7 km na območju občine Laško, 9,3 km na območju občine Hrastnik, 7,8 km na območju občine Trbovlje in 4,9 km na območju občine Zagorje ob Savi.

Pa SREČNO na poti vam želimo.

Vrsta poti: tematsko-turistična pohodna pot
Zahtevnost: srednje zahtevna pot
Najnižja točka poti: 226 m
Najvišja točka poti: 644 m
Izhodišče poti: Laško (pri železniški postaji, GPS: 46.153886, 15.231696).
Potek poti:
– Laško: železniška postaja, Šmihel, Kuretno, Trnov hrib, Govce, Brezno
– Hrastnik: Brezno, Unično, Krištandol, Novi Dol, Blate, Hrastnik, Ojstro
– Trbovlje: Ojstro, Športni park Kipe, Hohkrautova kolonija, Trbovlje, Ostri vrh (Prometej), Klek, Prapreče
– Zagorje ob Savi: Potoška vas, Europark, Cilenca, Zagorje ob Savi

Podrobnosti

Razdalja
29,7 km (v eno smer)
Višinska razlika
418 m
Trajanje
8-12 ur (v eno smer)
Težavnost
srednje zahtevna

Pot

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.