+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Ljubitelje hribov vabi Šmohor. S svojimi 784 m nadmorske višine je ravno pravšen za popoldanski sprehod pa tudi za celodnevni izlet. Pot do koče na njegovem vrhu vodi preko pisanih travnikov in po ozkih poteh skozi na trenutke temne gozdove. Že tu pohodnike na vsakem koraku preseneti narava s svojo lepoto in radodarnostjo. Mogočna drevesa in čudoviti pogledi na okoliško pokrajino zbudijo čudenje in navdušenost.

Toda prva poslastica obiskovalce Šmohorja čaka prav na vrhu. Od Doma na Šmohorju se je treba podati le nekaj korakov proti cerkvici sv. Mohorja, pozidani v 15. stoletju. Ob njej kot simbol sv. Trojice in prijateljstva med ljudmi ponosno stojijo tri velikanske lipe. Domačini jim pravijo kar »turške« lipe, saj so bile posajene v času, ko so tod mimo proti Dunaju jezdili turški vojščaki.

Veliko zgodb lahko razberemo iz njihovih debel in krošenj. Vi pa lahko v eno izmed zlezete in se v njenem deblu zavijete v zgodovino.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.