+25℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

LAŠKO V ŽIVO. Ker so življenje zgodbe. Tudi virtualne!

Tina Belej, direktorica, STIK – center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško 

Čeprav smo v teh novih časih, ko se svet zdi obrnjen na glavo, na varni razdalji in brez možnosti za stisk roke, nas povezujejo naše zgodbe. Moje Laško je z nami prek spleta, oddaljeno, a obenem čisto blizu. Še vedno je takšno, kot ga poznate in kot ga boste še bolj poglobljeno spoznavali, ko ga boste znova odkrivali. Do takrat raziskujte, iščite in najdite še kakšno novo, neodkrito zgodbo naše destinacije!

 

VARNO IN ZANIMIVO Z MOBILNIKOM V ROKI

Med novimi turističnimi vsebinami, na katere bomo Laščani kmalu ponosni, so posebne pozornosti vredne virtualne predstavitve na realnih lokacijah. Naše atrakcije boste lahko odkrivali in podrobneje spoznavali prek mobilnega telefona.

Butična digitalna doživetja bodo oživljala skrivnosti trškega jedra Laškega in omogočala  druženje s pesnikom Antonom Aškercem na Aškerčevi domačiji. Virtualno doživetje bodo z inoviranjem kulturne dediščine postale tudi oživljene skrivnosti starodavne kartuzije Jurklošter, ostaline in ruševine ter odmaknjeno življenje menihov, ki ga je zaznamovala ljubezenska zgodba Friderika in Veronike Deseniške. Za živo in pristno doživetje na teh posebnih prostorih naše destinacije bomo poskrbeli v sodelovanju z Znanstvenim raziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

 

VSELEJ ZANIMIVI LJUDJE  Z OSEBNIMI ZGODBAMI

V pričakovanju novih zgodb odkrivajmo tiste, ki že obstajajo. Na spletni strani posamezniki pripovedujejo o Laškem z blog zapisiZ branjem njihovih misli, izkušenj, zgodb lahko vsaj malce spoznavate njihovo delo, ustvarjalni proces, Laško na njihov način. Ko bo čas, jih boste lahko spoznali tudi v živo. Gotovo so kakšno zanimivost in skrivnost prihranili za ta čas! Program Odprta vrata Laškega že napoveduje priložnosti za nove obiske in ponuja namige za nova odkritja.

 

UTRINKI NA RAZGLEDNICAH. POŠILJAJTE SVOJE!    

Za najbolj aktualne informacije o dogajanju na destinaciji Laško spremljajte naš Facebook in Instagram. Odkrivamo skrite kotičke, pošiljamo razglednice in z vami delimo zeleno destinacijsko podobo. Skoraj tako, kot da si jo ogledujemo skupaj, v živo! Veseli bomo tudi vaših objav z značko #myLaško!

 

IZ OČI V OČI TUDI NA NOVE NAČINE

Z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov so zdaj že odprta vrata TIC-a Laško in Muzeja Laško. Vsako sredo nemoteno deluje Domači kotiček s ponudniki lokalnih pridelkov in izdelkov. Živih dogodkov v Kulturnem centru Laško za sedaj še ni, lahko pa zato prek spleta spremljamo Koncerte s kavča, ki jih izvajamo v Kulturnem centru z domačimi glasbenimi ustvarjalci. Tudi to je način, da smo skupaj v živo, ob istem času, v istem dogodku, čeprav na daljavo!

 

V PRIČAKOVANJU PRAVIH OBISKOV

Ko bodo razmere dopuščale, pa le v živo obiščite vse, kar vam lahko naše Laško ponudi! Zaplavajte v termalnih vodah Thermane Laško, Rimskih term in AquaRome. Spoznajte in odkrijte našo pivovarsko tradicijo. Ne spreglejte novega doživetja, izvirne kulinarične ture HoneyBrew Laško Tour ali Pivocvetni potep po Laškem!  Pridite po odkritja  pivovarske skrivnosti v Sobi pobega in po zaklade trškega jedra v napeti igri na prostem Unlock Laško.

 

PIVO IN CVETJE 2021

V času, ko se je svet spremenil, je bila naša ekipa do vratu zakopana v priprave našega največjega festivala Pivo in cvetje Laško, ki smo ga morali zaradi novih razmer odpovedati. Vrhunec poletja bomo letos izpustili in ga prestavili na drugo leto. A tudi brez festivala lahko v poletnih mesecih doživite ocvetličeno Laško, posedite na vrtovih naših gostincev in si privoščite vrček legendarnega laškega. Občutek vrveža in tistega pivocvetnega vznemirjenja v zraku, ki ga prinese festivalsko obdobje pa podoživite z zaprtimi očmi ali z ogledom lanskoletnih utrinkov. Do prihodnjič!

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.