Medijsko središče

Javni razpis za prosto delovno mesto Strokovni delavec V

STIK Laško na podlagi 25. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13 in 78/13 -popr.) in 12. člena Kolektivne pogodbe za kulturne dejavnosti v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 45/1994) razpisuje prosto delovno mesto Strokovni delavec V.

Rok za prijavo je: 16. avgust 2019

 

Umrl je Aleš Antauer, dolgoletni sodelavec STIK-a Laško.

Torek, 16. julij 2019, bo v naših spominih ostal zapisan kot tragičen dan, saj nas je zapustil dolgoletni sodelavec Aleš Antauer. Med kolesarsko turo ga je izdalo srce.

Aleš je bil v Prireditvenem centru Laško, kasneje STIK-u Laško, zaposlen vse od ustanovitve, obenem izgradnje dvorane Tri lilije, kjer je bil zaposlen kot upravnik.

Njegovo ime je tesno povezano s slovensko košarko, dvorana Tri lilije pa je bila zanj drugi dom. Pogrešali bomo njegovo predanost, skrbnost, entuziazem, dobro voljo in pozitivno naravnanost ter ekipni duh, za katerega je vedno znal poskrbeti.

Novica nas je presenetila po uspešno zaključenem projektu, ki ga je STIK Laško prevzel v letošnjem letu, organizaciji Festivala Pivo in cvetje Laško, pri izvedbi katerega je imel pomembno in nepogrešljivo vlogo.

Za njim bo, na vseh področjih na katerih je deloval, ostala velika praznina.

Aleš, hvala za vse. Pogrešali te bomo.

Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško

Občina Laško ponovno objavlja Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško. Ocenjevanje bo potekalo 3. septembra 2019.

S kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost pridelkov in prehranskih izdelkov, jedi in  pijač postreženih na gostinski način, rokodelskih izdelkov in kulinaričnih prireditev ter njihovih ponudnikov na območju destinacije Laško.

Tokratni razpis je namenjen ocenjevanju jedi in pijač, rokodelskih izdelkov, izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter ocenjevanju  pridelkov in prehranskih izdelkov.

Vabljeni k prijavi.

Več informacij o razpisu:

Razpis

Prijava jedi, pijač KBZ OL

Prijava_pridelkov_prehranskih_izdelkov_KBZ_OL

Prijava_rokodelskih_izdelkov_KBZ_OL

LAŠKO OSVOJILO ZNAK SLOVENIA GREEN GOLD

V letošnjem letu je potekalo ponovno ocenjevanje, v okviru katerega sta Slovenska turistična organizacija in Zavod Tovarna trajnostnega turizma destinaciji Laško podelila znak Slovenia Green Destination Gold, saj je ocenjevalna komisija povzela, da je Laško ena izmed destinacij, katere napredek na področju trajnosti je največji. Do sedaj ima poleg Laškega zlati znak Slovenia Green le sedem  destinacij: Ljubljana, Podčetrtek, Bled, Rogaška Slatina, Komen, Miren Kras in Kamnik. Sicer pa je v Zeleno shemo slovenskega turizma vključenih že 48 destinacij, 34 ponudnikov nastanitev, 4 naravni parki in 2 turistični agenciji, ki prisegajo na zeleno strategijo in se ponašajo z znakom Slovenia Green.

Postopek obnovitve znaka je v Laškem vodila zelena ekipa, ki sta jo sestavljala dva predstavnika Občine Laško – Luka Picej in Aljaž Krpič, predstavnik Komunale Laško – Marjan Salobir ter trije predstavniki STIK-a Laško – Marina Bezgovšek, Tomaž Majcen in Sabina Seme, ki je bila zelena koordinatorka in usklajevala celoten postopek ocenjevanja.  V postopku obnovitve znaka je bilo potrebno zbrati podatke številnih javnih služb, podjetij, javnih zavodov, turističnega gospodarstva in tudi prebivalcev, obiskovalcev ter turistov. Za pridobitev zlatega znaka Slovenia Green Destination morajo destinacije izpolnjevati mednarodno primerljive kriterije Green Destinations Standard, namen takšnega priznanja pa je spodbujanje trajnostnega razvoja turizma v Sloveniji.

Z znakom Slovenia Green Destination se na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicioniramo kot okolju in družbi prijazna destinacija, zato zelena destinacija ni nekaj, kar je projekt, naloga oziroma odgovornost zgolj turistične organizacije. Je nekaj, kar lahko dosežemo samo vsi skupaj – vsi deležniki v destinaciji, tako v javnem, nevladnem kot zasebnem sektorju – in to ne samo v turizmu, temveč na vseh področjih delovanja.

Vabilo na individualna svetovanja KBZ Okusiti Laško

Vabimo vas na prva individualna svetovanja za potencialne nosilce kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, ki bodo v četrtek, 23. 5. 2019, od 8.30 do 18.30 ure, v prostorih TIC-a Laško, Valvasorjev trg 1, Laško.

Vabilo svetovanje – 23. 5. 2019

Pivovarjevo zlato – igra v prenovi

Obveščamo vas, da je igra PIVOVARJEVO ZLATO v prenovi. Medtem, ko za vas prenavljamo, vas vabimo, da odigrate našo zunanjo igro pobega UNLOCK® LAŠKO –Podajte se na pustolovsko odkrivanje skrivnostne Legende o Divjem Farovžu v napeti escape igri na prostem!

Rezervirajte svoje doživetje že danes.

Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško

Občina Laško objavlja Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško

S kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost pridelkov in prehranskih izdelkov, jedi in  pijač postreženih na gostinski način, rokodelskih izdelkov in kulinaričnih prireditev ter njihovih ponudnikov na območju destinacije Laško.

Tokratni razpis je namenjen ocenjevanju rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter ocenjevanju  pridelkov in prehranskih izdelkov.

Več informacij o razpisu:

1. Razpis Okusiti Laško

Prijava_pridelkov_prehranskih_izdelkov_KBZ_OL

Prijava_rokodelskih_izdelkov_KBZ_OL

Vabilo na individualna svetovanja KBZ Okusiti Laško

Vabimo vas na prva individualna svetovanja za potencialne nosilce kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, ki bodo v sredo, 10. 4. 2019, od 11. 30 do 17. ure, v sejni sobi Kulturnega centra Laško, Trg svobode 6, Laško.

Vabilo svetovanje 10. 4. 2019

Javno zbiranje ponudb za oddajo Pivnice Hotela Savinje v najem

Občina Laško, Oddelek za gospodarske dejavnosti, Mestna ulica 2, 3270 Laško, objavlja skladno z določbami Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18), Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18),

Pogodbe o prenosu stvarnega premoženja v upravljanje št.: 3521-01/2014 z dne 30. 4. 2018 in Odlokom o proračunu Občine Laško za leto 2019 s programom razpolaganja, ponovno javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnega prostora – pivnice Hotela Savinje na Valvasorjevem trgu 1 v Laškem.

Objava bo izvedena na spletni strani JZ STIK https://lasko.info/stik-lasko/, spletni strani Občine Laško  http://www.lasko.si/ in oglasni deski Občine Laško, od dne 13. 3. 2019 do vključno dne 12. 4. 2019

Vrstni red prilog:
Obvestilo o odpovedi predstave

Obveščamo vas, da je komedija 50 odtenkov ženske v Kulturnem centru Laško, 19. 3. 2019, ob 19.00 uri odpovedana. Kupnina vam bo povrnjena na prodajnih mestih.

Gledališče Talija

+386 (0)40 187 611, info@talija.si, www.talija.net

Obvestilo o odpovedi predstave

Obveščamo vas, da je predstava Realisti, predvidena 26. 3. 2019, v Kulturnem centru Laško odpovedana zaradi bolezni v ansamblu. Nadomestni termin bo znan naknadno.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Informacije: TIC Laško, 03 733 89 50

 

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje