Medijsko središče

Laško in cvetje

Laško, 8. 7. 2020

V STIK-u Laško smo se odločili, da kljub vsemu, da tradicionalni Festival Pivo in cvetje Laško v letošnjem letu ne bo organiziran, ohranimo vsaj malo pivocvetnega vzdušja in tradicije. Laško si je namreč nadelo čudovito cvetlično podobo, za katero so poskrbeli Hortikulturno društvo Laško in skupina Chic corner v sodelovanju s Komunalo Laško. Pripravili so ocvetličene točke po mestu, ki bodo vabile k ogledu celo poletje. Pravljično podobo so si nadeli Črni most, travnika pri Pivnici Savinja in kulturnem centru ter srce pred Thermano Laško. Cvetlične točke pa odlično dopolnjuje še fotografska razstava Cvetoče Laško domačina Borisa Vrabca, ki objema vrt Pivnice Savinja.

V Muzeju Laško je na ogled razstava, ki smo jo pripravili skupaj z Društvom pivovarjev in sladarjev Pivovarne Laško in obiskovalce popelje med skrivnosti varjenja piva od davne preteklosti do današnjih dni.

Pivovarna Laško Union je tudi letos napolnila posebno omejeno izdajo piva Laščan, ki ga bodo prejeli vsi vpisani v knjigo Laščanov in bo na voljo od 9. do 11. julija v TIC-u Laško ter Muzeju Laško.

Spletno srečanje Slovenski turizem med in po Covid-19, Destinacije & doživetja prihodnosti

Laško, 27. 5. 2020

Slovenska turistična organizacija je v maju izvedla serijo petih spletnih srečanj “Slovenski turizem med in po COVID-19.” Namen srečanj je bil izpostaviti izzive, priložnosti in ukrepe, ki zahtevajo temeljite prilagoditve, t.i. »reset« v turizmu, ki nas vodi v novo realnost z obravnavo raznolikih in aktualnih tem za obdobje okrevanja turizma. Celotno serijo spletnih srečanj je spremljajo številčno občinstvo, več kot 2000 gledalcev. Strokovne prispevke, odgovore in dragocena mnenja je z občinstvom delilo kar 37 sodelujočih govorcev s področja turizma iz Slovenije in tujine. Na četrtem srečanju z naslovom Destinacije & doživetja prihodnosti je na povabilo organizacije STO sodeloval tudi STIK Laško. Serija spletnih srečanj je pokazala, da je slovenski turizem pripravljen, da ponovno zaživi.

Nov promocijski video Moje Laško (My Laško)

Laško, 25. 5. 2020

Zdaj je čas. Da odkrijemo svoj najljubši razlog za obisk zdraviliškega, čebelarskega, pivovarskega Laškega!

Iz obstoječih posnetkov (Produkcija Fotonist, Rok Deželak) smo pripravili nov promocijski video (Produkcija in postprodukcija videovsebin/montaža, Rok Frešer) z pripovedovalcema Fedjo Juvanom in Machaelom Manskejem, tekstopisje je delo Ines Drame.

Novonastali promocijski video je del kampanje Moje Laško, s katero kot turistična destinacija podpiramo nacionalno kampanjo Slovenske turistične organizacije Zdaj je čas. Moja Slovenija. Z njim želimo povečati prepoznavnost turistične destinacije Laško, podpreti zagon turistične dejavnosti po koncu pandemije Covida-19 ter v Laško povabiti čim več turistov – tako domačih kot tujih.

https://www.youtube.com/watch?v=hUKYAOsd4GY

https://www.youtube.com/watch?v=EJ5vGJGwCsg

Kampanja ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

Laško, 25. 5. 2020

V STIK-u Laško smo se v mesecu maju priključili vseslovenski kampanji Slovenske turistične organizacije Moja Slovenija, ki spodbuja prebivalce Slovenije, da dopustujejo doma in raziskujejo Slovenijo ter delijo svoja doživetja na družabnih omrežjih.

»Zdaj je čas. Da Laško res postane moje, tvoje, naše.« je krovno sporočilo, ki vzpodbuja k obisku in oddihu v naši destinaciji. Poleg številnih oglasnih kreativ na družabnih omrežjih Laško, Slovenia (Facebook in Instagram) smo pripravili še posebno pristajalno stran na krovnem destinacijskem portalu, atraktivni promocijski video Moje Laško in kratke videe z ambasadorjem Markom Pavčnikom, priznanim chefom restavracije Pavus Grad Tabor Laško.

 

Promocijska kampanja Odprta vrata Laškega

Laško, 4. 5. 2020

V STIK-u smo v mesecu maju pričeli z izvajanjem promocijske kampanje Odprta vrata Laškega/Laško Open Points, ki bo v sodelovanju s turističnimi ponudniki destinacije Laško potekala do konca leta 2020.

Namen kampanje je predstavitev in dvig prepoznavnosti turističnih ponudnikov in promocija doživetij v destinaciji po meri posameznika. Predstavlja programe turističnih ponudnikov po vnaprej znanem urniku, kar predvsem individualnim obiskovalcem marsikje omogoča obisk brez predhodne najave. V sklopu kampanje, ki poteka v digitalnih in tiskanih medijih, so nastale številne oglasne kreative, ki obiskovalce pozivajo k obisku in delitvi svojih doživetij prek družbenih medijev z uporabo ključnikov #myLaško in #LaškoOpenPoints. 

Zbrana ponudba je na ogled tukaj.

 

Virtualno srečanje ponudnikov in partnerjev destinacije Laško

Laško, 21. 4. 2020

V STIK-u smo zaradi aktualnih razmer povezanih s pandemijo Covid-19, 21. aprila 2020, organizirali virtualno srečanje ponudnikov Laškega in z različnih vidikov ocenili stanje in zastavili prihodnje usmeritve za našo skupno destinacijo Laško. Poleg predstavnikov Občine Laško so na srečanju sodelovali še predstavniki Thermane Laško, Rimskih term, Restavracije Pavus, Hotela Špica in Aqua Rome. V pogovoru je sodelovala tudi Miša Novak, strokovnjakinja s področja turizma, ki bo sodelovala pri pripravi nove strategije turizma.

Priljubljeni festival Pivo in cvetje Laško je prestavljen na naslednje leto

Ljubljana, Laško, 9. 4. 2020 – Zaradi koronavirusa so organizatorji in partnerji festivala primorani 56. izvedbo najbolj obiskanega in priljubljenega festivala prestaviti na prihodnje leto.

Pomladno obdobje je za vse, ki so bili v preteklih petinpetdesetih izvedbah vpeti v organizacijo tradicionalnega festivala Pivo in cvetje Laško, najbolj intenzivno v pripravah ključnih podprojektov, zaključevanju dogovorov in potrjevanju pogodb s partnerji in izvajalci.

Letošnje načrte je organizatorju STIK Laško, pokrovitelju festivala občini Laško in generalnemu sponzorju Pivovarni Laško Union (PLU), prekrižala globalna pandemija koronavirusa. Festival je bil prvotno načrtovan v času med 9. in 12. julijem, a je dobre tri mesece pred dogodkom nemogoče napovedati konec pandemije in s tem tudi varen termin letošnjega festivala. Prav varnost obiskovalcev v vseh pogledih, zdravstvenem, fizičnem, tudi premoženjskem, pa je prva skrb vseh, ki ga organizirajo. Zato so sklenili šestinpetdeseti festival prestaviti na prihodnje leto. Doslej so bili organizatorji primorani festival odpovedati le enkrat, to je bilo leta 1984 zaradi izgradnje novega mostu prek Savinje, ki edini vodi v mestno jedro.

Vso energijo bodo festivalske ekipe, takoj ko bo omogočeno normalno delovanje in načrtovanje, usmerile v pripravo festivala Pivo in cvetje Laško 2021.

O festivalu

Festival Pivo in cvetje Laško je naš največji in tudi najstarejši turistično – glasbeni dogodek, ki v mesto Laško vsako leto pritegne več deset tisoč obiskovalcev. V Laškem na svoj račun pridejo ljubitelji skorajda vseh glasbenih zvrsti, saj program poteka kar na štirih festivalskih odrih, ki zadostijo različnim glasbenim okusom, od popa in narodno zabavne glasbe, prek elektronske plesne glasbe, do pravega rocka. Poznan je po tem, da gosti najvidnejše domače glasbenike ter v zadnjih letih tudi številne prave legende svetovne scene. Letošnji glasbeni program je bil že v celoti pripravljen, a je tudi tu prišlo do vprašljivosti izvedbe, saj so številne turneje odpovedane, tako je možnost prihoda svetovnih glasbenikov v Evropo trenutno nemogoče potrditi.

Generalni sponzor festivala zvesto in po tradiciji ostaja Pivovarna Laško Union. Prav največja slovenska pivovarna nosi zasluge, da je festival zavzel mesto najpomembnejšega tovrstnega dogodka v Sloveniji in ga v obilici številnih glasbeno zabavnih prireditev že toliko let tudi ohranja. Festival je izrednega pomena za blagovno znamko Laško ter pomemben turistični produkt, ne le lokalnega okolja, temveč celotne Slovenije. Pivovarna Laško Union ohranja aktivno vključenost v izbor glasbenega programa in zagotavlja potrebno drugo podporo, ki jo zahteva tako velik in kompleksen dogodek.

 

Preventivni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa

V STIK-u Laško s petkom, 13. 3. 2020, v skladu s priporočili Ministrstva za zdravje pričenjamo z izvajanjem naslednjih ukrepov, ki veljajo vse do preklica.

Zaprta sta Turistično informacijski center Laško in Muzej Laško.
Odpovedane so vse prireditve, dogodki in aktivnosti, ki se izvajajo v Kulturnem centru Laško, dvorani Tri lilije, Otročjem centru Kino Laško ter prostorih Escape Rooma Laško.

V času uradnih ur smo dosegljivi preko telefona ali e-pošte.
O nadomestnih terminih predstav in ostalih dogodkih vas bomo obveščali sproti.

Prosimo, da se zaradi lastnega zdravja in zdravja drugih držite navodil NIJZ ter pravilne higiene kašlja in nasvetov za umivanje rok, da čim prej zajezimo širjenje bolezni.

Delavnica SKUPAJ NA ZELENI POTI

Destinacija Laško je že od leta 2016 vključena v Zeleno shemo slovenskega turizma ter se ponaša z zlatim znakom Slovenia Green Destinations. Z vključitvijo v zeleno shemo se je naša destinacija zavezala za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma in skladno s tem razvojem izvaja tudi številne trajnostne aktivnosti.

V sklopu teh aktivnosti vas vabimo na brezplačno delavnico, ki jo bomo izvedli skupaj z destinacijama Celje in Žalec. Z željo, da vam približamo informacije povezane z Zeleno shemo slovenskega turizma in da skupaj z že certificiranimi zelenimi nastanitvenimi ponudniki spoznamo prednosti pridobitve zelenih znakov, ki jih priznava Zelena shema slovenskega turizma, ter da skupaj spoznamo zelene zgodbe vseh treh certificiranih destinacij, vas vabimo na delavnico, ki smo jo poimenovali: SKUPAJ NA ZELENI POTI.

Delavnica SKUPAJ NA ZELENI POTI bo potekala v sredo, 4. marca ob 13.00, v Celjskem domu v Celju in je namenjena vse nastanitvenim, gostinskim ponudnikom, lokalnim vodnikom ter ostali zainteresirani javnosti.

V sklopu delavnice bodo predstavljeni različni zeleni znaki, ki so namenjeni tako nastanitvenim, kot gostinskim ponudnikom in ker je Laško zelena destinacija, bomo zelo veseli vaše udeležbe ter kasneje tudi kakšnega zelenega ponudnika več.

VABILO-Zelena delavnica

THE SLOVENIA2020 MASTERCLASS

V torek, 21. januarja 2020, smo se udeležili dogodka THE SLOVENIA2020 MASTERCLASS, predavanja Kako bo letošnji gost bolj pogost? in okrogle mize o aktualnih digitalnih trendih ter izzivih v turizmu, ki je potekal v Mariboru v Restavraciji Mak.

Masterclass je vključeval predavanja glavnega urednika mednarodne založbe InYourPocket Yurija Barrona ter okroglo mizo z direktorji vodilnih turističnih organizacij. Teme okrogle mize so bile kaj  bo prineslo leto 2020 v turizmu, kakšna doživetja iščejo turisti, digitalna prepoznavnost in dogodek EXPO Dubai.

Organizator dogodka je bilo podjetje IQbator d.o.o. v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor.

Evropske destinacije odličnosti v Sloveniji

Laško, turistična destinacija prejemnica naziva EDEN v letu 2013, na temo dostopnega turizma, se je skupaj z ostalimi EDEN destinacijami predstavila v oddaji Evropske destinacije odličnosti v Sloveniji na Televiziji Vaš kanal.

Oddaja je potekala v živo, v ponedeljek, 20. januarja 2020, ob 8. uri zvečer v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo. Destinacije so se predstavile skozi pogovor in video predstavitev. V prvi oddaji so se poleg Laškega predstavile še destinacije Koper, Dolenjska in Podčetrtek.

Prva številka časopisa destinacije Laško

Izšla je prva številka časopisa za iskalce najboljših zgodb in doživetij destinacije Laško, #myLaško 2020. Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku, v tiskani in digitalni obliki.

Tokratna številka vsebuje ključne informacije in novosti, ki jih v letu 2020 ne gre spregledati. Med drugim predstavlja tudi novo izvirno doživetje HoneyBrew Laško Tour, ki bo zaživelo v mesecu maju in novo kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško. Časopis je na voljo v TIC-u Laško in pri turističnih ponudnikih, prenesete pa si ga lahko tudi na spodnjih povezavah.

#myLaško 2020_slo

#myLaško 2020_ang

 

Podelitev certifikatov Okusiti Laško

V sredo, 4. decembra, smo v Thermani Laško pripravili dogodek, na katerem smo podelili certifikate kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško.

Vodilni partner v projektu, ki je nastal v okviru evropskega projekta Okusiti raznolikost podeželja, je Občina Laško, ostali partnerji so Stik Laško, Thermana d. d. in Kmetijsko-Gozdarski Zavod Celje. Okusiti Laško je nova kolektivna blagovna znamka, ki združuje in povezuje. Pod novim krovnim imenom se nahajajo ponudniki s pridobljenim certifikatom kakovosti za pridelke, izdelke, jedi in pijače ter storitve. Na dogodku, ki so ga poleg župana Občien Laško Franca Zdolška, uprave Thermane, obiksali še Damjan Stanonik, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Marjan Cukrov, vodja delovne skupine Slovenija-evropska gastronomska regija 2021in dr. Janez Bogataj, ki je skupaj s Tanjo Lešnik Štuhec (zaradi bolezni je žal ni bilo) s svojim znanjem in izkušnjami pripomogel k izgradnji kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško.

Avtor fotografije: Rok Deželak

Pred podelitvijo so s prerezom traku župan Zdolšek, predsednica uprave in član uprave Thermane Mojca Leskovar in Dejan Balmazovič odprli stalno razstavo z naslovom Okusiti Laško, ki prikazuje naše laške zgodbe, ustvarjene skozi prizmo lokalne gastronomije.

Avtor fotografije: Rok Deželak

V nadaljevanju sta bila na dogodku predstavljena tudi dva promocijska videa.

Razvoj tovrstnih blagovnih znamk je pomembno zaradi tradicije, domačnosti in dela v lokalnem okolju. Zaradi novih zahtev konkurence, se zahteva tudi večja vlaganja, in sicer ne samo v razvoj novih proizvodov, temveč tudi v povezovanje, promocijo in osvajanje trgov. Kot je v nagovoru povedal Damjan Stanonik, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je predpogoj za vse to samospoštovanje: “Spoštovanje lastnega dela in hrane, tradicije in znanja. Spoštovanje slovenskega, spoštovanje lokalnega. V zadnjih desetletjih so se spremenile tudi navade in zahteve potrošnikov, danes se potrošniki zaveda pomena varne in kakovostne hrane. Vedno bolj so pozorni na območje iz katerega izvira. Na vedenje potrošnikov vplivajo tudi okus, promocija, oglaševanje in informacije kako do te varne hrane.”

   

Avtor fotografij: Rok Deželak

Ustanovitev oziroma vzpostavitev nove kolektivne blagovne znamke, ki povezuje ponudnike že ima odjemalce. S tem projektom in njegovim najdaljnjim razvojem bomo v Laškem uspeli tudi obdržati ljudi na podeželju: “Menim, da gre za dober projekt. In prav vsi, ki so danes prejeli certifikate so dokazali, da imajo vizijo, delajo dobro in si želijo razvoja Laškega. Turizem se gradi tudi na kulinariki in pri Okusiti Laško je pomembno tudi to, da najdejo izdelki, pridelki tudi pot do porabnikov, kar pa se je že uresničilo,” je povedal župan Občina Laško Franc Zdolšek.

Podeljenih je bilo 39 certifikatov, prejemniki le-teh so:

– Žganjekuha Kneja, Matjaž Pikl s. p.
– Naravni Izdelki Cepuš, Primož Cepuš, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Lončarstvo Buser, mojster domače in umetne obrt, Mitja Romih s. p.
– Kmetija Kozmus, Alojz Kozmus, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Jernej Slapšak, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Valerija Seme, osebno dopolnilno delo
– Darja Šolar, Šolar čebelarstvo, lectarstvo in apiturizem
– Kmetija Sinkovič, Avgust Sinkovič, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Katka, Katarina Drobež Vrščaj s. p.
– Erika Klančnik, Kmetija Kapl
– Kmetija Knez, Ivanka Knez, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Ribogojnica P.A., Primož Aleksič s. p.
– Ekološka kmetija Zahrastnik, Franc Zahrastnik, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Kmetija Pr’ Kofetl, Silva Kajtna Poženel
– Stanislav Pertinač, čebelarstvo
– Slavko Lešek, čebelarstvo
– Virin, Janko Rode s. p.
– Kmetija Pertinač, Milena Pertinač
– Turistična kmetija Pirc, Katarina Pražnikar, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Ekološka kmetija Primož, Mihelca Deželak Mrgole, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Plahtica d.o.o., Karmen Bračič
– Ekološka kmetija Očko, Katarina Očko
– Boža Herek, osebno dopolnilno delo
– Kmetijska zadruga Laško z. o. o.
– Thermana d. d.
– Terme resort d. o. o.
– Žganjarstvo Zajec Marinka Brezovšek, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Kmetija Pri Klezin, Irena Novak
– Kmetija Korbar, Feliks Korbar, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Ribogojnica Ferlič, Marko Ferlič, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Kmetija Ključevšek, Matej Ključevšek, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Kmetija Reberšak, Sašo Reberšak, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Kmetija Aškerc, Jaka Aškerc, dopolnilna dejavnost na kmetiji
– Kmetija Belej, Jožef Belej
– Andrej Škorja, čebelarstvo
– Barbara Penič, osebno dopolnilno delo
– Pivovarna Laško Union
– Ekotur d. o. o
– HIŠA GASTRONOMIJE Restavracija Pavus, Grad Tabor Laško, Marko Pavčnik s.p.

Upravljalec blagovne znamke Okusiti Laško je STIK Laško.

 

Avtor fotografije: Rok Deželak

Nov promocijski video destinacije Laško

V sklopu projekta »Razvoj in promocija destinacije Laško« sta nastala nova promocijska videa destinacije LAŠKO.

Vabimo vas, da si ju ogledate na spodnjih povezavah:
– 3-minutni video: My Laško | Laško, Slovenia
– 1-minutni video: TOP 5 doživetij | Laško, Slovenia

Veseli bomo vaših odzivov, delitev in objav na družabnih omrežjih z uporabo ključnika #myLaško in #ifeelsLOVEnia.
Skupaj razširimo glas o lepotah naše destinacije!

Javni razpis za prosto delovno mesto Samostojni strokovni sodelavec 

STIK Laško na podlagi 25. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13 in 78/13 -popr.) in 12. člena Kolektivne pogodbe za kulturne dejavnosti v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 45/1994) razpisuje prosto delovno mesto Samostojni strokovni sodelavec.

Rok za prijavo je: 8. november 2019

Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo in Laško

Slovenska turistična organizacija po lanskoletnem uspehu, nadaljuje s kampanjo »dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo«.

V obdobju od 9. septembra 2019 do nedelje, 17. novembra 2019 (10 tednov, 10 destinacij) bo kampanja osredotočena na Termalno Panonsko Slovenijo. Med 14. in 20. oktobrom 2019 bo Slovenska turistična organizacija namenila posebno pozornost prav naši destinaciji ter še posebej izpostavljala skrite kotičke Laškega.

V kampanji lahko sodelujete tudi vi! Fotografijo ali video Laškega in njegove okolice objavite na družabnih omrežjih ter zraven dodajte ključnika #ifeelsLOVEnia in #myLaško. Lahko pa tudi delite s svojimi prijatelji fotografije, ki jih bo na družbenih omrežjih objavila Slovenska turistična organizacija ali destinacija Laško.

Skupaj razširimo glas o lepotah naše destinacije Laško!

OB VSTOPU V JESEN Z INOVACIJAMI NA PODROČJU TURIZMA

Laško je moje, tvoje, naše! Skupaj pišemo zgodbe #myLaško.
V prvem jesenskem tednu so na STIKU zopet organizirali dogodek namenjen vsem deležnikom v turizmu v destinaciji Laško. Tokratna rdeča nit je bila namenjena predstavitvi novosti in izobraževanju o uporabi družabnih medijev v turizmu.


Za lažje komuniciranje stisni #MYLAŠKO

V začetku leta so se na STIKU Laško predstavili z novo komunikacijsko platformo #MYLAŠKO preko katere so javnost vzpodbudili k uporabi t.i. ključnika, s katerim ime Laško predvsem na družabnih omrežjih ponesejo v svet. Če je v lanskem letu uporaba ključnika z angleško predlogo »MY«, torej »MOJ« dvignila kar nekaj prahu, so v letošnjem letu preko grafov, ki so prikazovali obiske spletne strani, Google oglaševanja ter uporabe Facebooka in Instagrama dokazali, da so preko plačanih oglasov ime našega mesta med tujimi in domačimi uporabniki pospešili za več kot 70 odstotkov. Novost letošnjega leta so prenovljena spletna stran, mobilna aplikacija, blog, na katerem lahko berete o osebnih zgodbah Laškega ter Intramreža. Slednja bo omogočala vsem njenim uporabnikom lažje medsebojno komuniciranje in obveščanje o aktualni ponudbi, dogodkih …


Novo doživetje v Laškem s »pivocvetnim« potepom ali spoznajte »HONEYBREW TOUR«

V STIKU ne počivajo z inovacijami in novostmi na področju doživetij. V letošnjem letu so se na konferenci predstavili s popolnoma novo znamko doživljajskega turizma, ki so jo razvili v sodelovanju z agencijo Nea Culpa s katero bodo kandidirali na razpisu za 5 zvezdično doživetje. Pivocvetni potep, ali angleško Honeybrew tour je tura z aktivno udeležbo in animacijo gostov, ki povezuje najboljše, najbolj avtentično v ponudbi Laškega na inovativen način.


Ste že okusili Laško?

Občino Laško je v sodelovanju s partnerji, tudi STIK-om, že v lanskem letu pričela z razvojem znamke Okusiti Laško, kjer so s pozivanjem vseh ponudnikov z lokalnega okolja pripravili enovit načrt kulinarike preko katerega bodo preko znamke turistom in odjemalcem predstavili kvaliteto kulinarike z domačega okolja. Edina Memić je tako predstavila celovito znamko s prenovljenim logotipom in ponudniki.


Kmetija Slapšak

Tako kot v lanskem letu pa so tudi v letošnjem letu predstavili primer dobre prakse. Tokrat je svoje izkušnje na področju turizma predstavil Jernej Slapšak, eden izmed predstavnikov turistične kmetije Slapšak, ki je poznana predvsem po polhovi jami, ostanku nekdanjega rudnika, kjer si lahko po vodenem ogledu po rovu privoščite tudi kulinarično razvajanje z domačimi dobrotami.


Mreženje je ključno za pridobivanje gostov

Kot zadnje so poslušalci prisluhnili predstavitev partnerske mreže #myLaško za interno kumuniciranje in praktičnemu prikazu uporabe družabnih medijev v turizmu s predstavitvijo oglaševanja na digitalnih omrežjih. Tovrstne konference so primer odlične geste Občine ter Centra za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, ki vsem manjšim in večjim turističnim ponudnikom iz lokalnega okolja namenijo Pro Bono izobraževanje, kjer se poslušalci srečajo z najnovejšimi tehnikami reklamiranja, mreženja in vključevanja v turizem, hkrati pa jih pozovejo k medsebojnem povezovanju brez katerega turizem v tako majhnem okolju s tako pestro ponudbo ne zmore obstajati!

Prispevek pripravila: Špela Juhart

Javni razpis za prosto delovno mesto Strokovni delavec V

STIK Laško na podlagi 25. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13 in 78/13 -popr.) in 12. člena Kolektivne pogodbe za kulturne dejavnosti v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 45/1994) razpisuje prosto delovno mesto Strokovni delavec V.

Rok za prijavo je: 16. avgust 2019

 

Umrl je Aleš Antauer, dolgoletni sodelavec STIK-a Laško.

Torek, 16. julij 2019, bo v naših spominih ostal zapisan kot tragičen dan, saj nas je zapustil dolgoletni sodelavec Aleš Antauer. Med kolesarsko turo ga je izdalo srce.

Aleš je bil v Prireditvenem centru Laško, kasneje STIK-u Laško, zaposlen vse od ustanovitve, obenem izgradnje dvorane Tri lilije, kjer je bil zaposlen kot upravnik.

Njegovo ime je tesno povezano s slovensko košarko, dvorana Tri lilije pa je bila zanj drugi dom. Pogrešali bomo njegovo predanost, skrbnost, entuziazem, dobro voljo in pozitivno naravnanost ter ekipni duh, za katerega je vedno znal poskrbeti.

Novica nas je presenetila po uspešno zaključenem projektu, ki ga je STIK Laško prevzel v letošnjem letu, organizaciji Festivala Pivo in cvetje Laško, pri izvedbi katerega je imel pomembno in nepogrešljivo vlogo.

Za njim bo, na vseh področjih na katerih je deloval, ostala velika praznina.

Aleš, hvala za vse. Pogrešali te bomo.

Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško

Občina Laško ponovno objavlja Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško. Ocenjevanje bo potekalo 3. septembra 2019.

S kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost pridelkov in prehranskih izdelkov, jedi in  pijač postreženih na gostinski način, rokodelskih izdelkov in kulinaričnih prireditev ter njihovih ponudnikov na območju destinacije Laško.

Tokratni razpis je namenjen ocenjevanju jedi in pijač, rokodelskih izdelkov, izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter ocenjevanju  pridelkov in prehranskih izdelkov.

Vabljeni k prijavi.

Več informacij o razpisu:

Razpis

Prijava jedi, pijač KBZ OL

Prijava_pridelkov_prehranskih_izdelkov_KBZ_OL

Prijava_rokodelskih_izdelkov_KBZ_OL

LAŠKO OSVOJILO ZNAK SLOVENIA GREEN GOLD

V letošnjem letu je potekalo ponovno ocenjevanje, v okviru katerega sta Slovenska turistična organizacija in Zavod Tovarna trajnostnega turizma destinaciji Laško podelila znak Slovenia Green Destination Gold, saj je ocenjevalna komisija povzela, da je Laško ena izmed destinacij, katere napredek na področju trajnosti je največji. Do sedaj ima poleg Laškega zlati znak Slovenia Green le sedem  destinacij: Ljubljana, Podčetrtek, Bled, Rogaška Slatina, Komen, Miren Kras in Kamnik. Sicer pa je v Zeleno shemo slovenskega turizma vključenih že 48 destinacij, 34 ponudnikov nastanitev, 4 naravni parki in 2 turistični agenciji, ki prisegajo na zeleno strategijo in se ponašajo z znakom Slovenia Green.

Postopek obnovitve znaka je v Laškem vodila zelena ekipa, ki sta jo sestavljala dva predstavnika Občine Laško – Luka Picej in Aljaž Krpič, predstavnik Komunale Laško – Marjan Salobir ter trije predstavniki STIK-a Laško – Marina Bezgovšek, Tomaž Majcen in Sabina Seme, ki je bila zelena koordinatorka in usklajevala celoten postopek ocenjevanja.  V postopku obnovitve znaka je bilo potrebno zbrati podatke številnih javnih služb, podjetij, javnih zavodov, turističnega gospodarstva in tudi prebivalcev, obiskovalcev ter turistov. Za pridobitev zlatega znaka Slovenia Green Destination morajo destinacije izpolnjevati mednarodno primerljive kriterije Green Destinations Standard, namen takšnega priznanja pa je spodbujanje trajnostnega razvoja turizma v Sloveniji.

Z znakom Slovenia Green Destination se na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicioniramo kot okolju in družbi prijazna destinacija, zato zelena destinacija ni nekaj, kar je projekt, naloga oziroma odgovornost zgolj turistične organizacije. Je nekaj, kar lahko dosežemo samo vsi skupaj – vsi deležniki v destinaciji, tako v javnem, nevladnem kot zasebnem sektorju – in to ne samo v turizmu, temveč na vseh področjih delovanja.

Vabilo na individualna svetovanja KBZ Okusiti Laško

Vabimo vas na prva individualna svetovanja za potencialne nosilce kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, ki bodo v četrtek, 23. 5. 2019, od 8.30 do 18.30 ure, v prostorih TIC-a Laško, Valvasorjev trg 1, Laško.

Vabilo svetovanje – 23. 5. 2019

Pivovarjevo zlato – igra v prenovi

Obveščamo vas, da je igra PIVOVARJEVO ZLATO v prenovi. Medtem, ko za vas prenavljamo, vas vabimo, da odigrate našo zunanjo igro pobega UNLOCK® LAŠKO –Podajte se na pustolovsko odkrivanje skrivnostne Legende o Divjem Farovžu v napeti escape igri na prostem!

Rezervirajte svoje doživetje že danes.

Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško

Občina Laško objavlja Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško

S kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost pridelkov in prehranskih izdelkov, jedi in  pijač postreženih na gostinski način, rokodelskih izdelkov in kulinaričnih prireditev ter njihovih ponudnikov na območju destinacije Laško.

Tokratni razpis je namenjen ocenjevanju rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter ocenjevanju  pridelkov in prehranskih izdelkov.

Več informacij o razpisu:

1. Razpis Okusiti Laško

Prijava_pridelkov_prehranskih_izdelkov_KBZ_OL

Prijava_rokodelskih_izdelkov_KBZ_OL

Vabilo na individualna svetovanja KBZ Okusiti Laško

Vabimo vas na prva individualna svetovanja za potencialne nosilce kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, ki bodo v sredo, 10. 4. 2019, od 11. 30 do 17. ure, v sejni sobi Kulturnega centra Laško, Trg svobode 6, Laško.

Vabilo svetovanje 10. 4. 2019

Javno zbiranje ponudb za oddajo Pivnice Hotela Savinje v najem

Občina Laško, Oddelek za gospodarske dejavnosti, Mestna ulica 2, 3270 Laško, objavlja skladno z določbami Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18), Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18),

Pogodbe o prenosu stvarnega premoženja v upravljanje št.: 3521-01/2014 z dne 30. 4. 2018 in Odlokom o proračunu Občine Laško za leto 2019 s programom razpolaganja, ponovno javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnega prostora – pivnice Hotela Savinje na Valvasorjevem trgu 1 v Laškem.

Objava bo izvedena na spletni strani JZ STIK https://lasko.info/stik-lasko/, spletni strani Občine Laško  http://www.lasko.si/ in oglasni deski Občine Laško, od dne 13. 3. 2019 do vključno dne 12. 4. 2019

Vrstni red prilog:
Obvestilo o odpovedi predstave

Obveščamo vas, da je komedija 50 odtenkov ženske v Kulturnem centru Laško, 19. 3. 2019, ob 19.00 uri odpovedana. Kupnina vam bo povrnjena na prodajnih mestih.

Gledališče Talija

+386 (0)40 187 611, info@talija.si, www.talija.net

Obvestilo o odpovedi predstave

Obveščamo vas, da je predstava Realisti, predvidena 26. 3. 2019, v Kulturnem centru Laško odpovedana zaradi bolezni v ansamblu. Nadomestni termin bo znan naknadno.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Informacije: TIC Laško, 03 733 89 50

 

Mobilna aplikacija Laško

Na počitnicah in potepih po Laškem je lahko vaš mobilni telefon najbolj priročni vodič. Z brezplačno aplikacijo Laško imate vselej pri roki podatke o aktualnih dogodkih, izletih, aktivnostih na prostem, znamenitostih, gastronomiji in nastanitvah. #myLaško

Podajte svoje mnenje