+27℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Laško se bo v avgustu ponovno družilo pod zvezdami. Občinsko dvorišče bodo napolnile raznolike vsebine, med katerimi bodo obiskovalci že tradicionalno prisluhnili Operni akademiji Pehlivanian, koncertu Slavka Ivančiča ter si ogledali dve filmski projekciji klasičnih slovenskih filmov. Da bodo večeri v soju zvezd še bolj čarobni, pa bo s svojo ponudbo poskrbela tudi Laška hiša.

La Bohème pod zvezdnatim nebom

Že tradicionalna opera na občinskem dvorišču pod zvezdnatim nebom, bo tudi tokrat razveseljevala obiskovalce avgustovskega večera. Operna akademija Pehlivanian bo v Laškem gostovala 14. avgusta 2024, s pričetkom ob 18. uri. Tokrat se bodo predstavili z operno klasiko ‘La Bohème’, ki šteje za eno najbolj ganljivih in priljubljenih del italijanskega skladatelja Giacoma Puccinija. Prekrasen ambient, odlična glasba in zvezdnato ne bo so torej več kot odlično povabilo na avgustovski operni večer.

Na avgustovski večer s Slavkom Ivančičem

Oder občinskega dvorišča Laško bo enega izmed avgustovskih večerov gostil glasbeno legendo, Slavka Ivančiča. V svoji dolgoletni karieri je prepeval v različnih zasedbah, še najbolj pa ga poznamo kot glavni vokal skupine Bazar in Faraoni. V letošnjem letu obeležuje svojih 70 let ter 50 let glasbene kariere. Prisluhnili mu bomo lahko 15. avgusta 2024, ob 18. uri. Morda se v znamenju poletne noči za kratek čas, s Slavkovo zimzeleno Portorož, prestavimo celo na morje.

Kino pod zvezdami v znamenju črno belih klasik

Letošnji kino pod zvezdami bo v znamenju črno belih klasik. V prvem večeru, 23. avgusta, si bomo ob 20.30 ogledali prvo slovensko komedijo. Film Vesna, ki so ji takratni kritiki namenili celo hollywoodski pridih, je vsem dobro poznana klasika z lahkotno tematiko, ki bo vse starejše gledalce vrnila v obdobje mladosti, mlade pa s svojo vsebino nasmehnila ob humornih situacijah mladih študentov takratnega časa.

Obiskovalci pa si bodo zadnji petek v avgustu lahko ogledali partizansko otroško komedijo Ne joči Peter. Le kdo ne pozna že skoraj ponarodelega stavka: »A s’ ti tud’ not padu?« 30. avgusta ob 20.30 bo občinsko dvorišče Laško nasmejalo otroški preproščini, ki v prikazovanju vojnih časov odstira upanje na boljši jutri.

Po osvežitev na poletno dvorišče Laške hiše

Laška hiša bo v osrčju Laškega za namene avgustovskih večerov odprla vrata svojega dvorišča. Tam bodo topli avgustovski večeri postali čarobni. Uživali boste lahko v prijetni atmosferi in okusih lokalnih dobrot, kjer se boste lahko prepustili poletni idili v srcu Laškega. Vrata dvorišča bodo odprta od 14. do 17. avgusta, 23. in 24. avgusta ter 30. in 31. avgusta, od 18.30 do 21.30 ure.

Vabljeni, da avgustovske večere preživite v osrčju Laškega, kjer s svojo gostoljubnostjo in raznolikim programom ponujajo užitke v soju toplih zvezdnatih večerov.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.